Ahoj ženy,
s přítelem bychom chtěli miminko. Brala jsem od 17 antikoncepci - nyní je mi 22 (antikoncepci jsem ale nebrala v kuse - vynechala jsem třeba jednou asi v 19 dva měsíce, ve 20 asi měsíc) každopádně teď ji neberu již od konce dubna. S přítelem se snažíme od června (chtěli jsme ať se tělo aspoň trochu vzpamatuje) jinak M jsem vždy měla a mám pravidelnou a bez potíží. S přítelem spíme většinou ob den v půlce cyklu. Tak mi prosím zkuste poradit jak dlouho na // budu ještě čekat.. Docela mi to znervózňuje. Přece jenom sme oba mladý.. Jaké máte zkušenosti vy? Díky ;)
Jsou páry, které čekají i několik let 😉 I lékaři ti řeknou, že do roka je to všechno "v normě", zvlášť ve tvém krásně mladém věku.
já brala HA 11 let, vysadila sem v květnu, začalii sme sesnažit po 2 cyklech a na konci srpna sem otěhotněla 😀, držim palce, ať to jde hladce
Já brala HA 15 let a otěhotnět se nám podařilo cca po 1,5 roce. Ale u každýho je to individulání.. kamarádka brala HA stejně jako já a otěhotněla po měsíci. Držím palce 🙂
To ti nikdo nepoví. Brala jsem 10 let a po vysazení jsem chtěla otěhotnět tak za rok a otěhotněla jsem za tři týdny 🙂 Teď po druhé se to opět povedlo po jedné dobře naplánované souloži. Kamarádka ve 22 se snažila rok, druhá ve 30 otěhotněla, když si zapomněla vzít prášek, je to osud.
@veru921 to ti nikdo neřekne. Nikdy nevíš jestli není někde nějaká skrývá vada. Ale dva měsíce je málo. Obecně se udává že pokud neotěhotniš do roku tak pak vyhledat odbornou pomoc. Takže ti přeji ať se ti podaří brzy a je vše v pohodě.
Jinak pro informací- my se snažíme i s odborniky pět let.
děkuji moc všem za odpovědi... uklidnily ste mně ;) díky
@veru921 Mám to podobně, HA od 17, teď je mi 22. Vysadila jsem v říjnu a nikdy jsme se vyloženě nesnažili - hlídání ovulace, teploty apod. Kvůli práci, kdy jsme se někdy ani pár dní v podstatě neviděli, jsme se milovali max. dvakrát týdně a stejně se za tři měsíce zadařilo. Nikdo ti přesně neřekne, jak dlouho to bude trvat, ale pokud se nesnažíte déle než rok, tak neplaš 😉
Asi takhle: přibližně 95 % zdravých párů počne dítě do 1 roku snažení - statistika. Takže pokud mezi těch 95 % patříš, můžeš otěhotnět příští měsíc, ale třeba za půl roku. Pokud patříš mezi těch 5 %, tak klidně později. Mluvím o zdravých párech, bez nějaké zjevné poruchy plodnosti (jak jsem pochopila, žádné vyšetření jste neabsolvovali)...ale neboj, 2 měsíce ještě nic není, chce to trochu trpělivost 🙂
já brala antikoncepci 16 let v kuse, vysadila jsem v dubnu, v srpnu jsme se poprvé snažili a hned na první dobrou jsem otěhotněla..... Takže na mě dlouhodobé braní antiko. nemělo negativní účinky, začala jsem ovulovat po dvou cyklech od vysazení. Jen chci říct, že jsem to s gynekologem řešila sáhodlouze a v podstatě je individuální, kdy se od vysazení antiko. vaječníky "spojí" s hypofýzou a začne ovulace. Sledovala bych spíš v první řadě, jestli ovulace probíhá. Pokud ne, tak tomu trochu pomoct.
@veru921 - to že jste mladý je jedině plus, to že začínáš být nervozní po tak krátké době a upínáš se na ty dvě čárky na testu je jenom mínus...
Jestli spolu spíte obden, protože oba chcete, je to dobře, pokud jste už teď nasadili plánované snažení, je to velký mínus...
Nikdo ti s určitostí přesnou dobu neřekne.
Můžeš být těhotná hned, ale nemusí se těhotenství povést, můžeš čekat roky, podstupovat léčbu...
Momentálně by bylo ale nejvhodnější, právě vzhledem k věku a délce snažení, abyste to hodili za hlavu a začali být nervozní až třeba po roce - pokud se, samozřejmě, nevyskytnou problémy.
Já jsem antiko brala za celý život asi půl roku a na malýho jsme čekali 4 roky - cyklus pravidelný, vyšetření prakticky v pořádku...
Ja brala HA 5let prakticky, od vysazeni problemy s MS, bez injekce ani prd... poprve jsme // objevila po 1,5roce...
Nebrala jsem antikoncepci přes 10 let, těhotenství během 14 dní u obou.
@veru921 Tak my jsme se o prvního snažili přes rok (strašně jsem po mimču toužila a dost se na to upnula, a to není dobrý). Pak ta další těhotenství byla většinou tak 3 měsíce. Jinak pokud můžu poradit, zkus se soustředit na něco jiného než jen na otěhotnění a určitě to brzy klapne.
Já antikoncepci brala asi tři roky. Pak jsme o jedno mimčo přišli, tak jsem byla na revizi a hned po šestinedělí se nám to na poprvé povedlo. U toho prvního nepovedeného těhotenství to bylo taky napoprvé. Antikoncepci už nikdy brát nebudu.
Holky díky za vaše názory a zkušenosti ;)
Ja se snszim uz 8 mesicu a az ted jsem pouza ovu testy a vse zapisuju ale nemerim teplotu ..tak snsd uz..jinak si zas pobrecim jsko kazdej mesic...
No na mna staci len trenky hodit a uz som tehotna 😀 podarilo sa nam vzdy na supu 😝
My cekali 8mesicu. Ale ze bych na to byla uplnuta a kazdy mesic se nervovala a cekala, to ne. Ale v mesici,kdy jsem si byla 100%jista,ze tehotna nebudu, se zadarilo. Tak nevim, jestli to byla nahoda,nebo jak uz nekdo zminoval, ta psychika. Kazdopadne do roka je snazeni uplne v norme. Tak preji,at se ti brzo zadari. 🙂
Ahoj, ženy, tak sem měla v úterý dostat ms a do teď nic.. jenom hodně slabě špizním.. ale bolí mi břicho - i když ne tak silně jako když sem to dostala.. co myslíte? Těhu test negativní. Díky
Možná napisu hloupost.... Ale je to jen můj názor. Antikoncepci jsem vysadila v lednu 2012 po 4,5 letech. Od te doby se s manzelem aktivně snažíme.... Po roce snažení jsme navštívili mého doktora, výsledek oba dva jsme v pořádku. Tak proč to nejde ? Psychika dělá strašně moc, čím vice chces, tím méně se daří. Po Vašem krátkém snažení nemusís stresovat, přeci jen, snažíte se chvilicku. Za 3mesice, to budou tři roky co se snažíme a stále nic... Spise ja uz zacinam propadat zoufalstvi.... Ani Nevis, jak všem přejí aby to své vytoužené miminko cekali, to platí i pro tebe. Tak držím všechny pěsti všem snazilkam 🙂
nestresuj, my se snažíme už 9tý měsíc a pořád nic🙂 ze začátku jsem z toho byla taky mimo, ale teď už to nějak neřeším, příroda je příroda a jednou to snad dopadne dobře🙂
mě bylo 23 a stejně jsme čekali rok 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@veru921 toto ti nikto nepovie, ale cakat 2 mesiace este vobec nie je ziadne cakanie 😅 ....zdrave pary maju cca 20% sancu v cykle otehotniet, to znamena cakanie 6 mesiacov je uplne v poriadku...
najdi si nejake diskusie snaziliek, su ich tu mraky...