Ahoj holky,
Nejdřív se Vám představím, jmenuji se Daniela a je mi 22 let, mám přítele kterému je 30. Rok a půl jsme se snažili o dítě, přítel podstoupil vyšetření s výborným výsledkem, já byla na hormonalnim grafu, kde bylo taky vše v pořádku. Ovulaci jsem měla každý měsíc potvrzenou UTZ, měsíčky pravidelné. Nějak od ledna 2018 jsem se začala o těhotenství zajímat, jedla jsem různé vitaminy plus přípravky na podporu otěhotnění, přítel zobal zinek. Od ledna až do teď každý měsíc zklamání, jelikož menstruace stále přicházela i přes to, že jsme se snažili pravidelně každý měsíc v době Ovulace a i mimo Ovulaci jsme se tulili, přes to pořad nic. Dneska bohužel přišlo ještě větší zklamání, šla jsem k lékaři, kde jsem byla objednána a ten mi už vypsal žadanku do IVF, mysli si, že moji příčinou jsou nepruchozi vejcovody, ale zase to 100% vědět nemůže. Neměla jste některá z Vás s tímhle zkušenost? Celkem se bojím, protože jsem si vždy prala otěhotnět přirozenou cestou a ne umělým oplodnenim. ☹️ Nevím jak to funguje, celkem se obavám toho, že budou chtít hned abych šla na uměle oplodnění, což nechci a chci spis nechat se poradně vyšetřit, přece jenom muže být něco na vejcovodech co se dá odstranit a já pak budu moc otěhotnět přirozenou cestou. Nikdy jsem nevěřila tomu, že otěhotnění bude něco složitého, ale po skoro roce a půl snažení, jsem si jistá toho, že to tak jednoduché není. Každopádně jsem z toho špatná a smutná , strašně mě mrzí to, že nikdo z Naši rodiny žádný problém neměl a já ho teď mám i přes to, ze jsem chodila cvičit , žila zdravě. Vím, že se to třeba vyřeší , ze bude nějaký způsob, ale pro mě to je teď celkem zlom. Vůbec nevím co Nás čeká a jak dlouho to bude ještě trvat. Pokud některá z Vás byla někdy na laparoskopii vejcovodu, budu opravdu velice rada za každou cennou radu holky! 😊 Hezky den Všem.
Celkem nechápu, proč tě hned žene do IVF... Mě teda doktor po 2 letech snažení a normálních výsledcích mě i manžela poslal na laparoskopické zjištění průchodnosti vejcovodů... Našel teda jenom lehké zúžení jednoho z nich, ale každopádně do měsíce po zákroku jsem otěhotněla... Být tebou, tak se nenechám hned hnát do umělého a podstoupím tu laparku...
@danca2719 já jsem také měla jít na laparoskopii, protože se nám nedařilo a manžel byl v pořádku. Ale vše jsem řešila u svého gynekologa, žádný CAR. Teprve ani kdyby laparoskopie nezabrala, měl přijít CAR. Ale ona ani ta laparka nebyla potřeba, po novém roce byly dvě // na testu, mohla za to psychika. Držím palečky 🍀
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj, bohužel, žádná z nás asi nečekala, že skončí na reprodukční klinice. Průchodnost vejcovodů se testuje kontrastní látkou, dá se udělat ambulantně nebo při laparoskopii. Příčin může být hodně, ale také se žádná nemusí najít. Je to komplikovaná situace. Doporučuji skupinu IVF asistovaná reprodukce - je nám tam hodně, skvělá komunita holek, které rády poradí, podpoří. Není to snadný proces, ale určitě to za to stojí. Jsi mladá, takže je možností hodně