Ahoj!
Dva mesice zpet jsme zacali s manzelem dochazet do ivf centra Cube. Chtela jsem de vas zeptat..
Je mi 21let, snazime se rok o miminko. Mam PCOS, mentel spermio v poradku.
S Clostilbegytem bylo otehotneni neuspesne a uz jsem byla i na jednom iui a take nevyslo.
Mam pravo, moznost, chtit po doktorech, aby me poslali na ivf? Problem s penezi nemame, cokoliv si zaplatime.. Bohuzel ja uz jsem z toho unavena, stve me ze vysledek je v nedohlednu a v Centru samozrejme na nic nespechaji, protoze jsem mlada. Trochu mi vadi ze k tomu takto pristupuji..
Diky a drzime vsem palecky pri snazeni!
Mě se nepodařilo ani to IUI, protože jsem nereagovala na žádné léky.
@tynka2904 mám VZP také. Ale opravdu od 22 let.
"Novela zákona specifikuje, že ze zdravotního pojištění se hradí zdravotní služby poskytnuté na základě doporučení registrujícího gynekologa v souvislosti s umělým oplodněním, jde-li o formu mimotělního oplodnění (in vitro fertilizace), a to ženám s oboustrannou neprůchodností vejcovodů od 18 let do dne dosažení 39. roku věku, ostatním ženám pak od 22 let do dne dosažení 39. roku věku."
Hele mě to řekli taky dokonce jsem byla na folikumetrii a podle nich nic....a ten měsíc jsem záhadně otěhotněla.
Být tebou zkusím ještě nějaké to IUI a ten rok uteče jak voda.
Vím jak se cítíš přesně tímto jsem si před rokem prošla. Taky jsem z toho byla v pr.... ale i když bych teď mohla jít na IVF tak do toho jít nechci
@tynka2904 Zkus tomu dát čas, a třeba se ti povede otěhotnět přirozenou cestou... Sama bych mohla vyprávět...
Mě taky nepomohl clostylbegyt jen mu dělal brutální bolestí...při menstruaci. Na klinice mi doktorka dala femaru a ovitrelle a to začalo konečně fungovat na druhé kolo Jsem otěhotněla 😊.....a to jsem měla jít hned další cyklus už na IUI.....
Držím palce ať se povede 😊
@tynka2904 taky bych ti doporučila zkusil IUI.Nam se u prvního dítěte povedlo první a teď jsem těhotná po druhém IUI.Dej tomu ještě šanci a uvidíš.A ten rok uteče jako voda;)
Je Ti 21 let a snažíte se "pouze" rok a jsi unavená?! Neslyšíš jak to zní blbe? Car to dělá správně, jsi opravdu hodně mladá a naladovat Te stimulacnimi léky je to to poslední co by meli zkoušet.. Ono to není jen o penězích, ale ivf je taky o trpělivosti , času,... Neznamená, ze kdyz podstoupís ivf, ze se hned zadari.. Úplně z Tebe citim, ja chci dítě ted hned!!! Ale takhle to bohuzel nefunguje...
ale uznej ze je to nespravedlive! Ze clovek chce otehotnet a stat mu to nedovoli🤷♀️ pritom z toho maj prachy.. Co nadelam.. nic.
Tohle nemyslíš vážně ne? Stát za to přeci nemůže, ze nemas hned co chces..
@tynka2904 pokud máš nadváhu, zkus se s nima domluvit na metforminu, užívám teď druhý měsíc a už jsem měla jednu ms (bez léků nemám ms vůbec), může nahodit cyklus a navíc pomůže s váhou.
Ten rok dočkej, to už nic není a můžete si třeba naposled užít dovču ve dvou.
@lenka997 asi tím myslí nativní cyklus bez stimulace
@uzivatelkapetra Nadvahu nemam, metformin veru uz nekolik mesicu.
Nemyslim nativ ale soft ivf, ktere si kazdy hradi sam a stoji okolo 28tis.
Pak je normalni ivf ktere je hrazene od 21let, sama doktorka to overovala kdyz jsem tam byla.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@tynka2904 IVF ti udělají až po 22 roku, pokud si to vše neuhradiš sama, což je kolem 100 tisíc co mi v centru řekli. Mám stejný problém. V září jsem měla jít na IVF protože mi zrovna bylo 22. Ale v srpnu jsem zjistila, že jsem otěhotněla přirozeně, bohužel to skončilo ZT. Nyní jsem v takovém stavu, že jsem tomu nechala volný průběh a uvidíme na podzim.