Ahoj, za dva týdny máme první sezení v CAR. Přes rok snažení, manžel super spermio,ja dle dr. taky v pořádku. Zatím nejsem smirena s IVF, zatím jsem nakloněna pouze IUI. Můžu poprosit ty, které to mají za sebou o zkušenosti? Co bylo třeba podstoupit za vyšetření, jaká byla případně "příprava" a na kolik jedno IUI vyšlo. Díky všem za postřehy
@anetka1701 díky. Trochu jsem doufala, ze se těm injekcim vyhnu... uf
@nita1984 je to jen jedna, fakt je to úplně v pohodě
@nita1984 Tak u nás se dlouho rozhodovalo , zda podstoupit pruchodnost vejcovodu, ale jelikož jsem již jednou těhotná byla tak se to zatím odložilo, možná u tebe do toho před IUI budou chtít jít, dále jsem postoupla hormonání profil, manžel spermio , mě byl nasazen clostylbegyt 13 DC kontrolní UZ , jelikož měl folikul 18 mm, tak byl ten den píchnut Pregnyl a druhý den jsme šli na IUI , to se takovou tenkou jehlou zavedou spermie do dělohy, bylo to trochu nepříjemné, ale nic hrozné, no a pak jsme brala utrogestan a nakonec to na první pokus vyšlo, bohužel bez štastného konce...
@anetka1701 ja jsem na jehly panika, sama si nic nepichnu
@xoriska no, uvidíme. Pořád jsem byla pro volný průběh, ale můj věk mr začíná dost děsit
@nita1984 mně to píchal muž já sama píchám jen do koní když se očkují :oD
@anetka1701 tak to případně musí zvládnout manžel.
@xoriska jo to by bylo nejlepší.kdyby mi to.pochlubit přímo tam
Holky a co finanční stránka?
@nita1984 Byla tam předemnou slečna a té to vyšlo aby si píchla o víkendu a jí doknce sestřička psala paír aby jí to píchli v nemocnici a nebo na pohottovosti kdyby to nezvládla sama Ale do toho bříška to vubec nebolí ! Jinak jsem doplácela asi 120 Kč na jeden cyklus za léky a jinak nic
takže pohoda !
@nita1984 Toto hradí pojištovna, ale centra chtějí většinou po 2-3 pokuset jít rovnou na IVF, já chodím do takového rozumného, kde jsme se tedy domluvili, že chceme využít všech 6 pokusu, takže pokud se nebude hrnout rovnout do IVF , doporučuji využít těn limit 6x za rok ono se uvidí pravděpodobnost do max 16% pravděpodobnosti na 1 pokud na početí, ale dle zkušeností to bude asi o trochu víc .
Dobré ráno, mohla bych se zeptat vás zkušenějších, kteří to již máte za sebou - vás u iui neuspávali? Mi doktor řekl, že mne u tohoto zákroku "trochu přispí" a já bych se tomu přispání celkem ráda vyhla. Nebo případně není tady některá z Vás, která podstoupila IUI v Eurofertilu v Ostravě? Jsem z toho trošku vyjukaná, tak bych byla moc vděčná za jakékoliv informace. Předem děkuji a přeji krásný den ;)
Ahoj holky, Tak jsen po utz v sanusu-vysledky jsou takove, ze hornonalni profil je ok, pco se nepotvrdil, ale pry mi hapruji zase hormony stitne(jsem od kvetna po odebrani a vse bylo super ok z krve az ted) FSH mam 5, a mam zase zvysene atpo -mam hashimoto takze o tom vim(autoimun. Zanet celeho tela) dale mam TSH 4,5. Na utz mi rekla ze mam nizkou sliznici a zitra mam jit na dalsi kontrolní utz (folikul oba meli v patek cca 10mm) dnes jsem se stitnou (resp. Bez stitne :lol: :lol: :lol: )na kontrole ve stresovicich, tak uvidíme. Ta sliznice mi neroste je pod 5mm uz od unora- pila jsem ted kontryhel ale ms po nem byla tak bolestiva ze se to nedalo… nejake „babske rady“? Jinak tem co nasli // moc gratuluji :* Pritel ma dle vysledku spermio nizky pocet takze cekame na to jestli pudeme tento tyden na IUI, ma to smysl s nizkou sliznici a vysokym FSH? V sanusu chteji za injekci 1000,– tak se mi to nechce jen tak vyhodit :think: :think: :,(
Dotaz...
Mám už za sebou jednou IUI, mě to Teda bolelo ale říkala jsem si že jsem precitlivela. Jenže teď po dvou dnech mě bolí v trislech na obou stranach (pocitově, jak kdyby se tam vytvořila modřín ale není vidět. Bolí na dotek). Navíc měla ten den paní doktorka hodinu spozdeni. Což o to to mi nevadilo, měla jsem Cely den volno ale co mě zarazilo tak po zákroku mi řekla ať polezim 5 minut a po půl minutě už mě hnala pryč. Nerozumím tomu a taky mám tušení že mne odbyla. Také mne zajímá jak jste na tom s vedlejším ucinkama, protože mě den poté v noci probudila šílená zimnice a trvala jen den. Díky za zpětnou vazbu.
ano, doporučila mi progesteronum utrogestan, dvě tobolky vaginalně večer. Děkuji za uklidnění.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
vlastně to není nic extra... od 3DC Clostil, kolem 12DC UTZ a kontrola, podle velikosti folikulu aplikace Pregnylu (injekce do břicha) a pak naplánované IUI - dorazí muž odevztat materiál, ty hodinu po něm. Je to klasické gyn. vyšetření, vezmou takovou dlouhou hadičku, tu strčí do čípku a tím tam dopraví spermie. Trošku je to nepříjemné, ale dá se to... pak hned domů