IUI - jak to celé probíhá?

nita1984
24. bře 2016

Ahoj, za dva týdny máme první sezení v CAR. Přes rok snažení, manžel super spermio,ja dle dr. taky v pořádku. Zatím nejsem smirena s IVF, zatím jsem nakloněna pouze IUI. Můžu poprosit ty, které to mají za sebou o zkušenosti? Co bylo třeba podstoupit za vyšetření, jaká byla případně "příprava" a na kolik jedno IUI vyšlo. Díky všem za postřehy

anetka1701
24. bře 2016

vlastně to není nic extra... od 3DC Clostil, kolem 12DC UTZ a kontrola, podle velikosti folikulu aplikace Pregnylu (injekce do břicha) a pak naplánované IUI - dorazí muž odevztat materiál, ty hodinu po něm. Je to klasické gyn. vyšetření, vezmou takovou dlouhou hadičku, tu strčí do čípku a tím tam dopraví spermie. Trošku je to nepříjemné, ale dá se to... pak hned domů 🙂

nita1984
autor
24. bře 2016

@anetka1701 díky. Trochu jsem doufala, ze se těm injekcim vyhnu... uf

anetka1701
24. bře 2016

@nita1984 je to jen jedna, fakt je to úplně v pohodě 🙂

xoriska
24. bře 2016

@nita1984 Tak u nás se dlouho rozhodovalo , zda podstoupit pruchodnost vejcovodu, ale jelikož jsem již jednou těhotná byla tak se to zatím odložilo, možná u tebe do toho před IUI budou chtít jít, dále jsem postoupla hormonání profil, manžel spermio , mě byl nasazen clostylbegyt 13 DC kontrolní UZ , jelikož měl folikul 18 mm, tak byl ten den píchnut Pregnyl a druhý den jsme šli na IUI , to se takovou tenkou jehlou zavedou spermie do dělohy, bylo to trochu nepříjemné, ale nic hrozné, no a pak jsme brala utrogestan a nakonec to na první pokus vyšlo, bohužel bez štastného konce...

nita1984
autor
24. bře 2016

@anetka1701 ja jsem na jehly panika, sama si nic nepichnu ☹

@xoriska no, uvidíme. Pořád jsem byla pro volný průběh, ale můj věk mr začíná dost děsit

anetka1701
24. bře 2016

@nita1984 mně to píchal muž 🙂 já sama píchám jen do koní když se očkují :oD

xoriska
24. bře 2016

@nita1984 Já sama do sebe nic nepíchala i když zrovna mě by to nevadilo 🙂 , Ale krom pregnylu jsou veškeré leky v tabletách a pregnyl mi píchali v CAR . 🙂

nita1984
autor
24. bře 2016

@anetka1701 tak to případně musí zvládnout manžel.

@xoriska jo to by bylo nejlepší.kdyby mi to.pochlubit přímo tam

Holky a co finanční stránka?

xoriska
24. bře 2016

@nita1984 Byla tam předemnou slečna a té to vyšlo aby si píchla o víkendu a jí doknce sestřička psala paír aby jí to píchli v nemocnici a nebo na pohottovosti kdyby to nezvládla sama 🙂 Ale do toho bříška to vubec nebolí ! Jinak jsem doplácela asi 120 Kč na jeden cyklus za léky a jinak nic 😀 takže pohoda !

nita1984
autor
24. bře 2016

@xoriska Tak to je dobré,ja se bála kolik tisíc to vyjde.

xoriska
24. bře 2016

@nita1984 Toto hradí pojištovna, ale centra chtějí většinou po 2-3 pokuset jít rovnou na IVF, já chodím do takového rozumného, kde jsme se tedy domluvili, že chceme využít všech 6 pokusu, takže pokud se nebude hrnout rovnout do IVF , doporučuji využít těn limit 6x za rok 🙂 ono se uvidí pravděpodobnost do max 16% pravděpodobnosti na 1 pokud na početí, ale dle zkušeností to bude asi o trochu víc . 🙂

horvi02
21. dub 2017

Dobré ráno, mohla bych se zeptat vás zkušenějších, kteří to již máte za sebou - vás u iui neuspávali? Mi doktor řekl, že mne u tohoto zákroku "trochu přispí" a já bych se tomu přispání celkem ráda vyhla. Nebo případně není tady některá z Vás, která podstoupila IUI v Eurofertilu v Ostravě? Jsem z toho trošku vyjukaná, tak bych byla moc vděčná za jakékoliv informace. Předem děkuji a přeji krásný den ;)

nita1984
autor
21. dub 2017

@horvi02 proboha proč by Tě měli uspávat? Trvá to asi minutu a je to asi stejné jako kalsické vyšetření... necháp. Byla jsem 2x, nebolí to, nic takového.

horvi02
21. dub 2017

@nita1984 Děkuji za info 🙂 V pondělí tam jdu, tak to probereme znovu 🙂

terkapce
25. zář 2017

Ahoj holky, Tak jsen po utz v sanusu-vysledky jsou takove, ze hornonalni profil je ok, pco se nepotvrdil, ale pry mi hapruji zase hormony stitne(jsem od kvetna po odebrani a vse bylo super ok z krve az ted) FSH mam 5, a mam zase zvysene atpo -mam hashimoto takze o tom vim(autoimun. Zanet celeho tela) dale mam TSH 4,5. Na utz mi rekla ze mam nizkou sliznici a zitra mam jit na dalsi kontrolní utz (folikul oba meli v patek cca 10mm) dnes jsem se stitnou (resp. Bez stitne :lol: :lol: :lol: )na kontrole ve stresovicich, tak uvidíme. Ta sliznice mi neroste je pod 5mm uz od unora- pila jsem ted kontryhel ale ms po nem byla tak bolestiva ze se to nedalo… nejake „babske rady“? Jinak tem co nasli // moc gratuluji :* Pritel ma dle vysledku spermio nizky pocet takze cekame na to jestli pudeme tento tyden na IUI, ma to smysl s nizkou sliznici a vysokym FSH? V sanusu chteji za injekci 1000,– tak se mi to nechce jen tak vyhodit :think: :think: :,(

mia708
22. bře 2021

Dotaz...
Mám už za sebou jednou IUI, mě to Teda bolelo ale říkala jsem si že jsem precitlivela. Jenže teď po dvou dnech mě bolí v trislech na obou stranach (pocitově, jak kdyby se tam vytvořila modřín ale není vidět. Bolí na dotek). Navíc měla ten den paní doktorka hodinu spozdeni. Což o to to mi nevadilo, měla jsem Cely den volno ale co mě zarazilo tak po zákroku mi řekla ať polezim 5 minut a po půl minutě už mě hnala pryč. Nerozumím tomu a taky mám tušení že mne odbyla. Také mne zajímá jak jste na tom s vedlejším ucinkama, protože mě den poté v noci probudila šílená zimnice a trvala jen den. Díky za zpětnou vazbu.

omajda88
24. bře 2021

@mia708 ahoj... u nás se neleží vubec.. vstříknou a jde se.. takže s tím bych si hlavu nelámala.. a jinak u iui není nic z čeho by se ti dělalo takhle zle.. nebereš progesteron?

mia708
24. bře 2021

ano, doporučila mi progesteronum utrogestan, dvě tobolky vaginalně večer. Děkuji za uklidnění. 🙂

omajda88
24. bře 2021

@mia708 tak to máš možná z toho 🙂 at se povede!🍀