Ahoj 🙂 Chtěla jsem se zeptat, jestli někomu pomohly imunoglobuliny na zvýšené NK buňky. Je to asi naše poslední šance (5x ZT kolem 12. týdne, 1x mimoděložní těhotenství), všechna vyšetření máme v pořádku, jen zvýšené NK buňky aktivované trofoblastem. Přes veškerou možnou léčbu (Medrol, Dexamed, Intralipidy, Fraxiparine, Pentomer, Utrogestan), po 10 letech, stále miminko žádné. Předem děkuji za sdílení Vašich zkušeností s NK buňkami.
@squezy Děkuji! Všechna ostatní vyšetření máme v pořádku - oba jsme geneticky zdraví, navíc jsme na doporučení genetika podstoupili u posledního těhotenství IVF s preimplantačním genetickým vyšetřením, takže se zaváděla zdravá embrya a plod byl geneticky vyšetřen i po potratu a byl zdravý. Dále máme vyšetřeny všechny možné infekce, hormonální vyšetření, podstoupila jsem hysteroskopii... jediné špatné výsledky byly právě zjištěny na reprodukční imunologii. Ale s jistotou mi samozřejmě nikdo nic nepotvrdit nemůže ☹
Ahoj holky,prosím o radu. Po 4 neúspěšných KETECH mi zjistili zvýšené NK buňky,nasadili mi Medrol 1-0-1. Beru dva měsíce a chystám se na transfer,ale jsem pořád na hromadě....neměla jsem před tím imunitu nic moc a teď po tom Medrolu mi to přijde ještě horší. Myslíte si,že bych mohla brát třeba nějaké homeopatika nebo něco na podporu imunity,abych nebyla furt nemocná a mohla absolvovat konečně KET a nebo je to kontraproduktivní?už si nevím rady.diky za radu
@zuzicek2013 Je strašne, že to zjistili až po 4 ketech. Hrozně moc klinik tohle dela, ta imunita je prostě šíleně podceňovana, i když podle mě by otehotnet bez preleceni nešlo (muj nazor a ma zkušenost). Prober to s doktorem, co se týče nemocnosti, ale mě to paradoxne jednou pomohlo, mela jsem šílenou chřipku a to vůbec nebývám nemocna a tenkrát se zadarilo, přirozeně. Skončilo to v 11tt ZT, ale podařilo se.
Ahoj holky, jsem poprvé spontánně těhotná, 34 let, 22 týden těhotenství. U Apolináře, kam aktuálně docházím do rizikové poradny (zvýšené riziko preeklamsie a mé chronické onemocnění střev) mi udělali nějaké testy na imunologii, ze kterých mi vyšlo nízké IgG: 6,58 a IgG1: 4,38. V netěhotném stavu mám ale IgG normální. Bylo mi řečeno, že je to špatnou imunologickou komunikací mezi mnou a plodem a že se na to nasazují transfuze imunoglobulínu, z čehož mám tedy obrovský strach, protože bych je nerada užívala pozbytek života a nerada bych, aby zasáhly do imunity ještě mně a měla jsem s ní pak třeba ještě další problémy, nejsem bohužel člověk nakloněný syntetické léčbě. Jaká je Vaše zkušenost těch, které jste musely imunoglobuliny užívat v těhotenství, vysadily Vám je po těhotenství a odrazilo se to pak nějak ve Vaší imunitě? Děkuji za odpověď
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@alpinka1 myslim,ze imunoglobiny je uplne to top,kdyz to vsechno predtim nepomaha. Da se vsak potvrdit,ze tyy ZT zpusobuji prave nk bunky? Moc drzim palce!