Ahoj holky, už se nějakou dobu snažím otěhotnět, ale bohužel bez úspěchu. Nicméně mi teď byla u praktika zjištěna hypofunkce štítné žlázy. Nemáte s tím někdo zkušenost zda to může ovlivňovat otěhotnění? Zatím mi každý říká něco jiného, tak mě zajímají vaše názory 🙂 děkuju 🙂
Po prvním tehu mi zjistili hypofunkci u druhého problém nebyl, vím ze mi dr hlídala hladinu hormonu častěji a ke konci tehu mi navysovala dávky a pak po půl roce kojení znovu, prý ale v případě neléčené nemoci to muže mít vliv jak na otěhotnění tak i na případný vývoj miminka, pokud je kompenzována tak by pak být problém nemel
Já jsem se s hypofunkcí před 1. těhotenstvím léčila asi 5 let, hodnoty jsem měla dlouhodobě srovnané. Otěhotněla jsem u obou synů hned na první pokus.
Holky děkuju za odpověď tak uvidím, co bude až se hodnoty srovnaji 🙂
Ale jo, celý život s tím straší. Nicméně pravidelně berte léky, pravidelná kontrola na endokrinologii a je to. Možná to může trvat o měsíc dýl ( záleží na věku a celkové dispozici) , ale jde to 😂 ve 28 se to podařilo náhodou a to sem nakej euthyrox neřešila. Teď nám to trvalo o rok dýl ( po osmi letech) - ale taky už je mi 36, mám 40kg nadváhu a měla jsem ještě víc rozhasene hormony štítné žlázy. Ono v těhotenství se to stejně hlídá o jednu návštěvu víc 😍👌👍
No pokud není hormonů dostatek, nemusí být ovulace, protože š. Ž. ovlivňuje i menstruaci. Napřed je potřeba hodnoty dostat do normálu a pak se teprve snažit o dítě, jinak mu hrozí mentální retardace, takže bych to neriskovala. Mně lékař otěhotnět vyloženě nedoporucil.
@ellena24 Mně zjistili hypofunkci v 19 letech, takže jsem začala užívat hormony uměle a hned se mi krásně upravil cyklus. Už je to 10 let a všechno je v pořádku, akorát chodím co půl roku na kontroly a to braní hormonů už je napořád. Teď jsem podruhé těhotná a pokaždé se zadařilo na první pokus.🙂
Ja se lecim s hypofunkci uz nekolik let... Endokrinolozka me nekolikrat strasila, ze budu mit velky problem s otehotnenim a to i pres to, ze mam hypof. kompenzovanou leky a hodnoty v norme... Pred 14 dny jsem si z porodnice dovezli k 2letemu lumpovi brasku, obe tehotenstvi bez problemu a oba spuntici pocati na prvni pokus 😉 takze si myslim, ze pokud budes mit nasazenou spravnou lecbu a upravi se ti hodnoty, nevidela bych v otehotneni problem 😊 ale kazde telo je jine, pisi pouze vlastni zkusenosti... Preji hodne stesti 🍀
Moc všem dekuju za odpověď. Tak doufám že je tohle ten důvod proč se nedařilo a po srovnání bude vše v pohodě 🙂
Také se léčím se štítkou, určitě v otěhotnění hraje roli velkou, je to důležitý hormon a je zapotřebí mít ty hodnoty srovnané. Nám to miminko nešlo, jedním z důvodem si myslím, že byla i ta štítka, doktor mi pak trošku navýšil hodnoty a možná to k miminku pomohlo, ale nevím všechno to zase na tenhle problém svádět nejde no. Tak držím palečky, když vám upraví hodnoty, bude to dobrý 🙂
@marketa1218 tak doufám že budeme stejný případ jako vy a po srovnání hormonů se to povede... Jenom mi tak napadá než jste začali štítnou žlázu řešit, měla jste nějaké příznaky nebo gyn. problémy?
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@ellena24 Ja otěhotněla druhy měsíc. Ale uz beru léky. Možná, jak se to srovná, tak to půjde 😊