Hormonální profil. Poradíte, prosím?

25. lis 2024

Hezký podvečer,
Chtela bych se optat. Zitra mne čeká odběr hormonálního profilu. Ani jsem se nezeptala, zda mam dodržet nějaká pravidla. Ma se něco dodržet? A za jak dlouho jsou cca vysledky? Platí se neco? Gyndarka mi neřekla ze bych mela neco mit s sebou 🙂 dekuji za odpoved 🙂

hennrietta
25. lis 2024

Jde o hladinu hormonů, takže se nic nemusí dodržovat. Důležitá je jen fáze cyklu, kdy se krev odebírá.
Pokud je to indikace kvůli nějakému problému, tak se nic neplatí. Na vlastní žádost to můžou mít ordinace jinak. Ale řekla bych, že je to kolem cca 1000,-.

autor
25. lis 2024

@hennrietta no ja řešila s dr na jaře, ze se snažíme uz delší dobu. Mela jsem prijit uz v říjnu, kdyz se nám nezadaři, ale porad jsem doufala, tak jsem napsala email ze teda bych si nechala nabrat tu krev, dnes mi i zvedla telefon kolikátý den měsíčku jsem a at zitra přijdu 🙂 jeste beru léky na štítnou žlázu, tak to snad nebude vadit kdyz si ráno vezmu :/

reeeza
25. lis 2024

Mě vždy brali 3-4 den cyklu a potom 21 den cyklu právě aby se zjistil správný pokles nebo vzestup různých hormonů v průběhu cyklu.

Řešili s tebou jaký den cyklu budeš?

Ale takhle žiju v zahraničí, možná se to v ČR dělá jinak..

squezy
26. lis 2024

Jestli jsi na začátku cyklu,tak se s ni rovnou domluv,ze bys chtela folikumetrii. Tzn. udělá ti ultrazvuk,jestli máš ovulaci. Víš ty,kdy asi máš ovulaci?

autor
26. lis 2024

@squezy ovulaci mam uz hlídanou 3 mesice a tu mam ok. Sedí i dle OT. Vsechno tohle je v pořádku. Nakonec mi dělá i imunologii, zda nemam protilátky na sperma 🙂 jedny výsledky budou do 14 dnů a druhé si mam volat ve čtvrtek 🙂)

autor
26. lis 2024

@hennrietta tak já neplatila ani kc. Prý mám na to normálně nárok když nam to přes rok nejde 😇