Ahoj, už jsem zde několikrát psala 😑. Dnes mám 11 dní zpoždění a 17.den od sexu- v době ovulace nejspíš nebyl, ale tajně jsem doufala, že ano, když se mi tak zpozdila menstruace. Dělala jsem si minulý týden i dnes test a úplně sněhově bílý, ani náznak ducha 😢. HA jsem vysadila na konci května, do začátku září mi chodila menses krásně, ale teď takové zpoždění. Myslíte, že to zpoždění může být vlivem HA? Brala jsem ji 7 let v kuse. Ovulace u mě nebyla v červnu zjištěna. Nechci zase volat doktroce a domlouvat se na vyvolavacku, jedna paní mi zde radila, že mám nechat tělo tak od hormonů, ať se samo upraví dle svého. Co si o tom myslíte? Mám to tak nechat? Moc děkuji všem, které zde odpoví svůj názor nebo podobnou zkušenost. Byla jsem si na 100% jistá, že už jsem těhotná a zase nejspíš nic 😢
@sudylichozrout děkuji za názor. A myslíte, že třeba ve druhem termínu dorazí? Dnes je to 37.den
@betnika Nekdy se i zdrave zene muze tohle stat, protoze telo neni stroj. Pokud nemate nejaky gynekologicky ci hormonalni problem, mela by menstruace dorazit. Nejpozdeji v dalsim "cyklu". Takze treba za 3 tydny. Jak odmenstruujete, merte tu bazalku, at vidite, co se v tele deje. Muzete pouzivat i ovulacni testy, ale dost se to prodrazi. Drzim palce, at jde jen o banalni a jednorazovy vykyv.
Do 35 dní je MS považována za zcela normální, byť je ten cyklus takto dlouhý a nepravidelný. Do 60 dní I během snažení někteří doktoři nedávají ani nic na vyvolání ovu nebo MS, neboť vše ještě může normálně probíhat, nejsou-li náznaky nějakého jiného problému. Tudíž na vyvolávačku máš ještě hodně času. Vím, o čem mluvím, MS jsem měla vždy nepravidelnou a cykly dlouhé, ale ovu mám vždy a na vyvolávačce jsem nikdy nebyla, tělo se tím podle mého názoru jen rozhodí. Po vysazení HA se mi tělo dostávalo "jakž takž" do normálu asi rok, rok a půl.
@betnika To my taky, už přes 2 roky. Vím přesně, čím si procházíš. Je to děsný. Ale chce to zdravý nadhled. Pokud ti nic jiného není, je tahle délka cyklu naprosto ok. Pokud se bude xkrát opakovat a není to u tebe obvyklé, dojdi si radši k doktorovi. Ale blbý je, že nějaká pořádná vyšetření oni stejně dělají až tak po roce neúspěchů.
Mě se po vysazení HA menstruace 2x dostavila docela přesně, ale pak se mi rok stávalo, že každý 4mesic nedorazí vůbec. Doktorka řekla, že vše v pořádku, že se s tím tělo pasuje jak umí. Po roce se to stabilizovalo a pohoda 😉 telo opravdu podle mého dělá co může aby se oklepalo z všechny tě chemie. Dej mu čas, případně to prober s doktory, ale věřím, že vše se samo ustali.
po vysazeni HA (10let) mi pul rok chodila pravidelne, pak zacly zpozdeni apod. jednou dostala ms az po 86dnech , nevhtela jsem do sebe hazet dalsi hormony(injekce na vyvolani) a s dr. jdmd jen cekaly a sledovaly jestli neni neco spatne. Tehdy mi dr. doporucila pupalku, ta mi opravdu hodila vse do normy
Souhlasím s výše uvedeným, já jsem měla těsně po vysazení poměrně silné krvácení asi 14 dní v kuse, pak 2x MS přesně po 28 dnech (to se mi podotýkám nikdy předtím nestalo), a pak to začalo, silnější špinění třeba 14 dní v kuse před MS apod., no nádhera to byla. V průběhu roku a půl se to samo upravilo na za mě i doktory velice přijatelný stav (jak říkám, normál to u mě nebyl nikdy, takže tak), zbytek doladila laparoskopie, kde mi asi před čtvrt rokem přímo až při ní zjistili endometriózu a vše vyčistili. Nicméně na ten zákrok jsem šla nikoli z důvodu nepravidelné MS, ale kvůli tomu, že holt 2 roky neotěhotnět je dlouhá doba, doktorka nade mnou trošku kroutila hlavou, protože na papíře bylo "vlastně vše v pořádku". Ani po tom do mě teď žádné prášky nesypou, máme to pár cyklů zase zkusit sami a pak se když tak uvidí. Nevím, zda to tak působí 😉, ale chtěla bych tě spíš uklidnit, spousta žen má nepravidelnou MS a skutečně to nic zásadního znamenat nemusí, otěhotní bez problému. Ještě pár měsíců počkej. Ale chápu, že s nervama je to těžký... 😔
@p4vl4 moc děkuji za vyčerpávající informace, jsem z toho v šoku i docela smutná, myslela jsem, že tak dlouhé zpoždění je jasné těhotenství a ono nic, zkousela jsem jeste dnes ráno a vůbec ani náznak 😢. Manžel byl ráno zklamaný, hodně se těší. Pořád se ve me bije, zda mám volat k doktorce a poradit se nebo to nechat tak, zda další cyklus dorazí nebo ne a pak to řešit.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@betnika je otazkou, zda je to jeste nasledek HA, nebo jestli mas nejaky jiny zdravotni problem. Asi bych pockala, kdy menstruace dorazi a pak sledovala cyklus. Zkus merit BT, at vis, zda ovulujes. Sleduj treba do konce roku, a kdyz zjistis, ze je to spatny, bez pak na gyndu a reste to. Vyvolavacka neni reseni, pokud je problem jinde.