Hormonální nerovnováha?

betnika
8. říj 2018

Ahoj, už jsem zde několikrát psala 😑. Dnes mám 11 dní zpoždění a 17.den od sexu- v době ovulace nejspíš nebyl, ale tajně jsem doufala, že ano, když se mi tak zpozdila menstruace. Dělala jsem si minulý týden i dnes test a úplně sněhově bílý, ani náznak ducha 😢. HA jsem vysadila na konci května, do začátku září mi chodila menses krásně, ale teď takové zpoždění. Myslíte, že to zpoždění může být vlivem HA? Brala jsem ji 7 let v kuse. Ovulace u mě nebyla v červnu zjištěna. Nechci zase volat doktroce a domlouvat se na vyvolavacku, jedna paní mi zde radila, že mám nechat tělo tak od hormonů, ať se samo upraví dle svého. Co si o tom myslíte? Mám to tak nechat? Moc děkuji všem, které zde odpoví svůj názor nebo podobnou zkušenost. Byla jsem si na 100% jistá, že už jsem těhotná a zase nejspíš nic 😢

sudylichozrout
8. říj 2018

@betnika je otazkou, zda je to jeste nasledek HA, nebo jestli mas nejaky jiny zdravotni problem. Asi bych pockala, kdy menstruace dorazi a pak sledovala cyklus. Zkus merit BT, at vis, zda ovulujes. Sleduj treba do konce roku, a kdyz zjistis, ze je to spatny, bez pak na gyndu a reste to. Vyvolavacka neni reseni, pokud je problem jinde.

betnika
autor
8. říj 2018

@sudylichozrout děkuji za názor. A myslíte, že třeba ve druhem termínu dorazí? Dnes je to 37.den

sudylichozrout
8. říj 2018

@betnika Nekdy se i zdrave zene muze tohle stat, protoze telo neni stroj. Pokud nemate nejaky gynekologicky ci hormonalni problem, mela by menstruace dorazit. Nejpozdeji v dalsim "cyklu". Takze treba za 3 tydny. Jak odmenstruujete, merte tu bazalku, at vidite, co se v tele deje. Muzete pouzivat i ovulacni testy, ale dost se to prodrazi. Drzim palce, at jde jen o banalni a jednorazovy vykyv.

p4vl4
8. říj 2018

Do 35 dní je MS považována za zcela normální, byť je ten cyklus takto dlouhý a nepravidelný. Do 60 dní I během snažení někteří doktoři nedávají ani nic na vyvolání ovu nebo MS, neboť vše ještě může normálně probíhat, nejsou-li náznaky nějakého jiného problému. Tudíž na vyvolávačku máš ještě hodně času. Vím, o čem mluvím, MS jsem měla vždy nepravidelnou a cykly dlouhé, ale ovu mám vždy a na vyvolávačce jsem nikdy nebyla, tělo se tím podle mého názoru jen rozhodí. Po vysazení HA se mi tělo dostávalo "jakž takž" do normálu asi rok, rok a půl.

betnika
autor
8. říj 2018

@p4vl4 to neeeeeeeee 😢. My chceme miminko 😢

p4vl4
8. říj 2018

@betnika To my taky, už přes 2 roky. Vím přesně, čím si procházíš. Je to děsný. Ale chce to zdravý nadhled. Pokud ti nic jiného není, je tahle délka cyklu naprosto ok. Pokud se bude xkrát opakovat a není to u tebe obvyklé, dojdi si radši k doktorovi. Ale blbý je, že nějaká pořádná vyšetření oni stejně dělají až tak po roce neúspěchů.

betnika
autor
8. říj 2018

@p4vl4 aha 😑. Nechci prave do sebe zbytečně s*át hormony

9jana9
8. říj 2018

Mě se po vysazení HA menstruace 2x dostavila docela přesně, ale pak se mi rok stávalo, že každý 4mesic nedorazí vůbec. Doktorka řekla, že vše v pořádku, že se s tím tělo pasuje jak umí. Po roce se to stabilizovalo a pohoda 😉 telo opravdu podle mého dělá co může aby se oklepalo z všechny tě chemie. Dej mu čas, případně to prober s doktory, ale věřím, že vše se samo ustali.

janapetrvalska
8. říj 2018

po vysazeni HA (10let) mi pul rok chodila pravidelne, pak zacly zpozdeni apod. jednou dostala ms az po 86dnech , nevhtela jsem do sebe hazet dalsi hormony(injekce na vyvolani) a s dr. jdmd jen cekaly a sledovaly jestli neni neco spatne. Tehdy mi dr. doporucila pupalku, ta mi opravdu hodila vse do normy

p4vl4
8. říj 2018

Souhlasím s výše uvedeným, já jsem měla těsně po vysazení poměrně silné krvácení asi 14 dní v kuse, pak 2x MS přesně po 28 dnech (to se mi podotýkám nikdy předtím nestalo), a pak to začalo, silnější špinění třeba 14 dní v kuse před MS apod., no nádhera to byla. V průběhu roku a půl se to samo upravilo na za mě i doktory velice přijatelný stav (jak říkám, normál to u mě nebyl nikdy, takže tak), zbytek doladila laparoskopie, kde mi asi před čtvrt rokem přímo až při ní zjistili endometriózu a vše vyčistili. Nicméně na ten zákrok jsem šla nikoli z důvodu nepravidelné MS, ale kvůli tomu, že holt 2 roky neotěhotnět je dlouhá doba, doktorka nade mnou trošku kroutila hlavou, protože na papíře bylo "vlastně vše v pořádku". Ani po tom do mě teď žádné prášky nesypou, máme to pár cyklů zase zkusit sami a pak se když tak uvidí. Nevím, zda to tak působí 😉, ale chtěla bych tě spíš uklidnit, spousta žen má nepravidelnou MS a skutečně to nic zásadního znamenat nemusí, otěhotní bez problému. Ještě pár měsíců počkej. Ale chápu, že s nervama je to těžký... 😔

betnika
autor
9. říj 2018

@p4vl4 moc děkuji za vyčerpávající informace, jsem z toho v šoku i docela smutná, myslela jsem, že tak dlouhé zpoždění je jasné těhotenství a ono nic, zkousela jsem jeste dnes ráno a vůbec ani náznak 😢. Manžel byl ráno zklamaný, hodně se těší. Pořád se ve me bije, zda mám volat k doktorce a poradit se nebo to nechat tak, zda další cyklus dorazí nebo ne a pak to řešit.

p4vl4
9. říj 2018

@betnika Může to dorazit zítra, pozítří... Divila bych se, kdybys musela čekat do termínu další MS, jestli to normálně míváš v cajku.🍀

betnika
autor
10. říj 2018

@p4vl4 uvidíme, pockam do další menses a pak bych se poradila, ale nechci to zbytečně hned řešit hormonama.