Holky 2krát pozitivní digi ovu test. Proč je papírkový negativní?

nikynikol25
18. říj 2020

Ahoj holky potrebuji poradit 12dc jsem byla u doktorky kde vydela na prave strane 12mm folikul a na leve strane 10mm folikul a rekla ze utery tedy 18dc ma nastat ovulace.Jenze gigi 18dc poz.19dc negativni ale papirkove ovu testy na to nevypadali ani bt a ted 22dc zase opet digi pozitivni ale papirkovy negativni.Uz to nechapu.Prosim poraďte

levandulka_fialova
18. říj 2020

@nikynikol25 Papírkový 19.DC bych vyhodnotila jako pozitivní, škoda, že je nemáš pod sebou hezky nalepené, byl by tam ten rozdíl vidět. Není sice stejně tmavý, ale třeba u sebe vím, že já ho nemám nikdy stejně nebo víc tmavý než kontrolní. ALE podle teploty to není. Takže buď se ovulace chystala a folikul nepraskl nebo ten test pozitivní nebyl. K těm plastovým se nemůžu vyjadřovat, neznám je, nevím kdy to takhle ukazují. Měřit dál, aspoň aby zpětně sis ovulaci potvrdila.

nikynikol25
autor
18. říj 2020

@levandulka_fialova dekuji moc uvidim jaka bude teplota zitra v cera od rana do večera me bolela prava strana a podbrisek dneska od rana uz vubec nic

nikynikol25
autor
18. říj 2020

@levandulka_fialova ja je mam takhle

levandulka_fialova
18. říj 2020

@nikynikol25 Hmmm, jsou všechny hodně podobný 🙊

nikynikol25
autor
19. říj 2020

@levandulka_fialova no nektery jsou silnejsi nektery slabsi takze tady ty testy uz kupovat nebudu a bude zase kupovat dr.maxe

levandulka_fialova
19. říj 2020

@nikynikol25 Já taky používám Dr. Maxe a fakt je to na nich hezky vidět, taky mám čárku druhou celý cyklus a pak je prostě silnější.

nikynikol25
autor
19. říj 2020

@levandulka_fialova no to zkusim dneska teplota sla trochu nahoru tak jsem na to uvedava ale uz jsem si i dneska vzala utrogestan jinak bych mozna mela strasne dlouhy cyklus jestli ovu nebyla

levandulka_fialova
19. říj 2020

@nikynikol25 Dnes ve Snažilkách jedna paní dávala graf a měla ovulaci až 26.DC a taky jí to tam předtím skákalo....

nikynikol25
autor
19. říj 2020

@levandulka_fialova u me kdyby byla az 26dc tak uz by nebyla dnes jsem si vzala utrogestan a to uz je progesteron hlavne me proste zarazi ze doktorka ktera je fakt dobra my rekla ze od 18dc ma nastat ovulace,3roky zpatky my pomohla k malému tak uvidim co teda bude uz je to pul roku a porad nic.

levandulka_fialova
19. říj 2020

@nikynikol25 Ona ta ovulace se mohla opravdu blížit podle folikulu, ten ale nemusel prasknout, udělala se cysta, proto i podle teploty je ovulace nepotvrzená.

nikynikol25
autor
19. říj 2020

@levandulka_fialova no zase vim z cystou kdyz jsem ji mela ze ovu testy byly max pozitivní tak cysta to nebude.

pincola
19. říj 2020

Holky na ten graf BT bacha. Nemusí to mít tak každá, ale mě BT vyskočila až 18DC, a pravodlo 3 po 6 splnila až 19 DC. Takže ovulaci mi graf označil 17DC. Ovu test byl pozitivní 14 DC. Otěhotněla jsem, ale těhu je starší. Doktorka říkala, že ovulaci spíš byla dřív , prý 14 DC nejpozději. Posunuli mi i termín porodu o 4 dny dopředu, když jsem byla na prvním screeningu. Prý teplotě někdy trvá, než se na ní ovulace projeví. Záleží, jak rychle začne stoupat progesteron. Někomu hopne, ale většinou prý stoupá pomalu a teplotu zvedne za pár dní. Takže z amne měl spíš ten test pravdu a to jsem dělala papírkový i digital. Oba byli pozitivní 14 DC a ovula nebyla následujícících 48 hodin, ale asi zrovna probíhala, nebo byla do pár hodin. Přesný je pak prý ten ultrazvuk.

nikynikol25
autor
19. říj 2020

@pincola ty jo tak to je husty takze klidne mohla bejt ten 18dc jak m rikala doktorka

nikynikol25
autor
19. říj 2020

@pincola mas prosim jeste nekde ten graf??

pincola
19. říj 2020

@nikynikol25 ano, najdu a poslu

martaskaaa
19. říj 2020

Ja bych tipovla ovulaci na přelomu toho 18-19dc, hladinu LH v těle někdy prostě nezachytis ve správný čas, aby čarka byla hodně silná. Takže podle mě prostě proběhla mezi tím testováním a v pozdější čas toho 19dc už hodnota LH klesla a ovulace proběhla, a proto ti už digi nic neukazuje. Po pozitivním testu je ovulace treba druhý den (jak kdo)

nikynikol25
autor
19. říj 2020

@pincola budete zlata dekuji.

martaskaaa
19. říj 2020

A jinak by to i souhlasilo, 12dc = 12mm. Folikul roste za den cca 1-2mm (a praská kolem 21-23mm) 👍🏻

evikkk13
19. říj 2020

Neumím rozlousknout tenhle oříšek, ale pokud vím, tak pokud je pozitivní digi, je hladina LH vysoká, protože on je méně citlivý, než ty papírkové - Citlivost 40 mIU/ml LH v moči a papírkový Dr.Max má citlivost 20 mIU/ml. Někdy jsem u papírového nemohla rozluštit, jestli už jsou čárky stejně tmavé nebo ta druhá je ještě trochu světlejší, ale digi mi vždycky pomohl udělat si v tom jasno 🙂

pincola
19. říj 2020

@nikynikol25 Ten ovu test 14 DC byl nejsilnější v 17 hodin, to jsem dělala i digital a smajlík. papírkový ovu test jsem zkoušela ještě večer a už byl mírně slabší. Podle mne ovulace byla mezi tou 17 a 19 hodinou. Podle doktorky mohla být i den před tím, ale to zas nesedí mě.

nikynikol25
autor
19. říj 2020

@pincola dekuji mockrat koukam ze opravdu to ste to měla na houpacce jak ja.

nikynikol25
autor
19. říj 2020

@martaskaaa snad je to pravda kdyby to tak bylo kela bych byt 5dpo.dneska

pincola
19. říj 2020

@evikkk13 Já souhlasím. ty papírkové kolem ovulace ukazují tak nějak několik dní podobně. Ten digital ne. mě 13 DC ukázal digital negativní a papírkový test něco mezi pozitivním a negativním. Kdo nosí třeba brýle, rozdíl by neviděl. Ale další den už digital ukázal smajlíka.
@nikynikol25 Houpačka vůbec nevadí🙂 Já z té křivky byla tak zdeptaná, že jsem tu s holkama řešila anovulák a ten měsíc jsem přitom otěhotněla🙂

nikynikol25
autor
19. říj 2020

@evikkk13 no me prave hlavne zarazi proc my digi udelal zase pozitivni 22dc to me hlava nebere

pincola
19. říj 2020

@nikynikol25 A že jsem otěhotněla dřív mi přijde i podle toho, že 10DPO od toho 14.DC už jsem měla krásného a zřetelného ducha. Ne takového toho neviditelného, ale už to byla čárečka. A nevychází ty ovu testy už stále pozitivní? (tehotenství).

nikynikol25
autor
19. říj 2020

@pincola me taky uz se holky priklanej k anovulaku ze pry folikul narostl ale neprasknul tak jsem z toho uz strasne zoufalá

pincola
19. říj 2020

@nikynikol25 Mě tu holky psaly taky nejdřív onovulák a pak se shodly, že ovu byla 18 DC a nebo, že teprve bude...... a v té době, co mi to psaly už mi pomalu začínalo být zle od žaludku😀

nikynikol25
autor
19. říj 2020

@pincola zatim ne pp ranu je slabej a odpoledne silnější,pri prvnim tehu my vychazel uplne pozitivni ovu test poradne az kolem 9dpo

nikynikol25
autor
19. říj 2020

@pincola ten prvni byl po ranu a ten pod byl odpoledne