Hematom a prázdný gestační váček. Mám mít strach?

1306
22. srp 2019

Holky, jsem objednaná na revizi až na pondělí, zítra ani v jedné ze 3 nemocnic neměli prostě místo. A tak se ptám, mám mít strach, že se něco přes víkend stane, když je tam ten hematom? A druhá otázka potřebuji hned v úterý jít do práce, jsem učitelka, nic těžkého a složitého, příprava třídy, myslíte, že do práce můžu? Mám ze všeho obavy..

kiki1912
22. srp 2019

@1306 v kolikátém tt jsi?

vineta
22. srp 2019

@1306 Asi jsi byla teprve na začátku, když jde o prázdný gestační váček, že? V takovém případě je riziko, že se něco stane přes víkend, minimální. Tělo si umí v rané fázi s nevydařeným těhotenstvím pomoci i samo, možná se ti rozjede spontánní potrat (ale možná spíš ne, většinou to docela trvá). Sleduj teplotu, bolesti, kdybys měla horečku, velké bolesti nebo veliké krvácení, tak raději pohotovost.
Já bych den po revizi do práce nešla, necítila jsem se dobře fyzicky ani psychicky a krvácela jsem, ale také jsem byla na revizi po těhotenství v 15 tt, takže ta rekonvalescence byla složitější.

1306
autor
22. srp 2019

Měla bych být 7+0, ale to, ze je tam jen prázdný váček vím už od 5+0, hcg totiž nestoupalo tak, jak by mělo, takže jsem už od toho 5tt smířená a tím, že to prostě nedopadlo, dr mi řekl minulý týden ve čtvrtek, že by to mohlo odejít samo, ale dnes po týdnu od kontroly mi právě řekl, že se tam udělal i ten hematom a že to je na revizi. Zítra máme jet 200km mrknout se na stěně, tak mám jen strach, aby se něco nestalo, jinak psychicky jsem na tom dobře, revizi uz jsem mela, jen nechci zameskat a hlavne v praci vysvetlovat, co se zase stalo....

barulina
22. srp 2019

@1306 tvl ja nesla po reviz do prace 14 dni jak me to bolelo. Mas jen jwdno telo setri se

zelenaesmolda
22. srp 2019

@1306
ne,s hematomem do prace nemuzes,je to vysoke riziko potratu.me bylo receno,ze mam sedet s nohama nahore a nic nedelat a ani tak mi nikdo nezaruci,ze nepotratim.nohy nahore nemyslim doslovne samozrejme :D

sudylichozrout
22. srp 2019

@zelenaesmolda ona ale neresi rizikove tehotenstvi. Gestacni vacek je prazdny a ceka na revizi.

lucka_16
22. srp 2019

@zelenaesmolda Ale paní řeší úplně něco jiného. V těhotenství je to samozřejmě rizikové.

aktakd
22. srp 2019

Ja byla na revizi v 9.tt a dalsi den jsem byla relativne v pohode. Krvaceni jak pri bezne MS, bolest zadna. Ale bude to individualni, je to jen moje zkusenost. Ja bych se pripravy tridy nebala, aspon se rozptylite.

1306
autor
22. srp 2019

@aktakd Děkuji, jsem těhotná pokaždé v létě a na začátku školního roku pak řeším tyhle problémy, letos je to po třetí, je to hrozný. Jen mám strach z toho hematomu, ten jsem nikdy neměla, tak nevím, jak moc me to ohrozuje, kdyz v nemocnici nemeli na zitrek misto.

aktakd
22. srp 2019

@1306 Tak to bohuzel neporadim. Asi bych byla opatrnejsi a pri obtizich bych si zavolala do nemocnice a oni vam poradi.