Ahoj ženy, máte zkušenost, že před ms duch na testu, pak přišla klasická menstruace (délka šest dní), 4 dny po konci ms hodnota HCG z krve 8,6. Kontrolní ultrazvuk břicha nic neodhalil, v děloze nic není, cysta také ne.
Kde se tam tedy bere to HCG??
Mě doktorka dokonce řekla, že negativní se bere pod 10. Já čekám až dorazí MS a moje zbytkové hcg po potratu konečně klesne na 0. Tak hezky šlo dolů 800 - 290 - 30... pak mi ztratili laboratoři výsledky, poslali je uplne jinému lékaři. No a hcg 50, tak nemocnice, další hcg 60. Furt se ve mě vrtaji utz, ale nevidí naštěstí nic, abych vyloženě musela na revizi. Ze by ty zbytky po potratu měly odejít s MS. V pondělí další kolečko odběru hcg a další utz. Mělo by to být den před MS, tak snad pak hned dorazí a vše se uzavře. Už se to táhne moc dlouho. SP byl 10.4.
@ester_ka to já právě taky, ale jestli to neodešlo všechno, tak ta rezidua v děloze mohou dál dělat hcg neplechu...tak to máš možná taky tak, nějaká mikročástečka mohla zůstat a při další MS se to dočistí...ale já myslím, že v pondělí už budeš určitě na nule, 8,6 byla i tak nízká hodnota už...držím palce
@ester_ka ono je to jak kdy, při ZT s revizí ve 12tt jsem měla za 3 týdny nulu a teď 2.2 SP v7+3 a HCG jsem měla až do konce března. A první ms došla 10.4. Držím pěsti ať je vše v pořádku hlavně 🙏🙏
@petulakopec děkuji 🌷
@bejuna29 Ahoj, můžu se prosím zeptat, kdy Ti nakonec dorazila MS? Jsem v podobné situaci: SP byl 7.10., ale v děloze zbyl “hematom” cca 1x0,7cm. Bohužel, není to asi jen hematom, ale zřejmě i zbytky nějaké tkáně 😔 já jsem měla ještě minulý čtvrtek hcg 1600j, málem to se mnou šlehlo…na další kontrole teď v pondělí, takže za 4 dny, 800j. Už se nemůžu dočkat MS, aby se to nějak uzavřelo. Na revizi nechci a dokonce i můj dr mi radí ještě vyčkat, protože revize už mám za sebou čtyři.
@milixx ahoj, MS pak dorazila 11.5., tzn měsíc po SP, vůbec mi to nerozhodilo cyklus, pak jsem hned znovu otěhotněla, bohužel se opakovalo ZT v 8tt a podstoupila jsem revizi. prošla jsem si kolečkem vyšetření v Gennetu, protože to bylo moje třetí nevydařené těhotenství. teď jsem těhotná počtvrté, píchám si clexane a děsím se prvního utz, aby se to zase celé neopakovalo :-/
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@ester_ka tohle je zbytkové HCG, pod hodnotu 5 se bere negativní