HCG i po ms. Kde se tam bere?

ester_ka
6. kvě 2022

Ahoj ženy, máte zkušenost, že před ms duch na testu, pak přišla klasická menstruace (délka šest dní), 4 dny po konci ms hodnota HCG z krve 8,6. Kontrolní ultrazvuk břicha nic neodhalil, v děloze nic není, cysta také ne.
Kde se tam tedy bere to HCG??

kocila
6. kvě 2022

@ester_ka tohle je zbytkové HCG, pod hodnotu 5 se bere negativní

ester_ka
autor
6. kvě 2022

@kocila mně se nezdá, že by za tolik dní nekleslo na nulu... před ms byl fakt dušík, HCG nemohlo být vysoké....🤷🏻

jjasmina
6. kvě 2022

@ester_ka mě po sp klesalo tři týdny

kocila
7. kvě 2022

@ester_ka zalezi jak telo rychle odbourava hcg,ale hodnotu mas skoro negativni,na testu bys uz nemela nic,z krve mas skoro nulu.. normalni vysledek po biochemickě tehotenstvi

bejuna29
7. kvě 2022

Mě doktorka dokonce řekla, že negativní se bere pod 10. Já čekám až dorazí MS a moje zbytkové hcg po potratu konečně klesne na 0. Tak hezky šlo dolů 800 - 290 - 30... pak mi ztratili laboratoři výsledky, poslali je uplne jinému lékaři. No a hcg 50, tak nemocnice, další hcg 60. Furt se ve mě vrtaji utz, ale nevidí naštěstí nic, abych vyloženě musela na revizi. Ze by ty zbytky po potratu měly odejít s MS. V pondělí další kolečko odběru hcg a další utz. Mělo by to být den před MS, tak snad pak hned dorazí a vše se uzavře. Už se to táhne moc dlouho. SP byl 10.4.

ester_ka
autor
7. kvě 2022

@bejuna29 tak držím palce, ať vše odezní samo a máš klid🍀 já jdu na kontrolní odběr v pondělí, tak uvidím

ester_ka
autor
7. kvě 2022

@kocila při ZT v 13.tt mi hcg zmizelo za dva týdny, proto bych po biochemickém čekala pokles na nulu rychleji😉

bejuna29
7. kvě 2022

@ester_ka to já právě taky, ale jestli to neodešlo všechno, tak ta rezidua v děloze mohou dál dělat hcg neplechu...tak to máš možná taky tak, nějaká mikročástečka mohla zůstat a při další MS se to dočistí...ale já myslím, že v pondělí už budeš určitě na nule, 8,6 byla i tak nízká hodnota už...držím palce

petulakopec
7. kvě 2022

@ester_ka ono je to jak kdy, při ZT s revizí ve 12tt jsem měla za 3 týdny nulu a teď 2.2 SP v7+3 a HCG jsem měla až do konce března. A první ms došla 10.4. Držím pěsti ať je vše v pořádku hlavně 🙏🙏

ester_ka
autor
7. kvě 2022

@bejuna29 děkuji 🌷

ester_ka
autor
7. kvě 2022

@petulakopec děkuji 🌷

milixx
19. lis 2022

@bejuna29 Ahoj, můžu se prosím zeptat, kdy Ti nakonec dorazila MS? Jsem v podobné situaci: SP byl 7.10., ale v děloze zbyl “hematom” cca 1x0,7cm. Bohužel, není to asi jen hematom, ale zřejmě i zbytky nějaké tkáně 😔 já jsem měla ještě minulý čtvrtek hcg 1600j, málem to se mnou šlehlo…na další kontrole teď v pondělí, takže za 4 dny, 800j. Už se nemůžu dočkat MS, aby se to nějak uzavřelo. Na revizi nechci a dokonce i můj dr mi radí ještě vyčkat, protože revize už mám za sebou čtyři.

bejuna29
20. lis 2022

@milixx ahoj, MS pak dorazila 11.5., tzn měsíc po SP, vůbec mi to nerozhodilo cyklus, pak jsem hned znovu otěhotněla, bohužel se opakovalo ZT v 8tt a podstoupila jsem revizi. prošla jsem si kolečkem vyšetření v Gennetu, protože to bylo moje třetí nevydařené těhotenství. teď jsem těhotná počtvrté, píchám si clexane a děsím se prvního utz, aby se to zase celé neopakovalo :-/

ester_ka
autor
20. lis 2022

@bejuna29 držím pěsti 🙏🍀🍀🍀

milixx
21. lis 2022

@bejuna29 děkuji za odpověď. Chápu, jak Ti je, mně se dcera povedla po pěti potratech. Moc držím pěsti! 🙏🍀