Gynex místo hormonů - zkušenosti

aselluska
17. črc 2018

Ahoj, po vysazení antikoncepce před lety nemám pravidelnou MS, neměla jsem ani před tím. Teď mi chybí hormon pro spuštění, takže jsem měla Utrogrstan, fungoval, ale bylo mi po něm špatně ( malátnost, slabost, nevolnosti od žaludku, atd). Doktorka vyměnila za Norethisteron, který před lety bez problémů vyhovoval. Teď je mi opět špatně, jako u předešlého léku, je to ještě horší. Četla jsem na internetu recenze na Gynex kde měli stejné zkušenosti s hormony a zabral jim výborně. Máte s tímto léčebným postupem někdo pozitivní zkušenost?

90bobisek90
17. črc 2018

Ahoj, měla jsem úplně ten stejný problém. MS nikdy pravidelná a antikoncepci jsem přestala brát cca 3-4roky nazpět. V září jsem začala brát utrogestan, je lepší zavádět, vedlejší účinky jsou nižší, ale je to taky o zvyku. Je dobré si pohlídat, od kdy se bere...já ho brala od 12DC, ale ovulaci jsem na sobě vypozorovala 15DC, tak jsem ho začala brát později (jestli ti jde teda o otěhotnění). V té době jsem také začala brát Gynex. MS se mi upravilo a v listopadu se nám zadařilo. Takže nemám dlouhodobé zkušenosti, ale pozitivní ano 🙂

adriana1302
17. črc 2018

Ahoj, já jsem po vysazení HA měla také nepravidelnou menstruaci, chodila jsem tedy jen na vyvolávačky, ale to není ideální... Nasadila jsem tedy gynex, malinové a chmelové kapky plus čaj, teď si nejsem jistá jestli to byl kontryhel a menstruace se mi opravdu upravila na cca 30 dní. Celkem jsem se s nepravidelností prala asi dva roky, prvního půl roku po vysazení OK a pak to nastalo. Tak držím pěsti, ať to zabere, za zkoušku nic nedáš!

lucysek
17. črc 2018

Já Gynex zkoušela 2x a jak jsem vyčetla,tak někomu nemusí pomoct/účinkovat.Já třeba po Gynexu vždy začala dlouhodobě špinit a ms mi rozjel jenom jednou a to pěkně silnou a 14dní dlouhou a to jsem ho vždy brala 3měsíce.Už někde na diskuzi jsem vyčetla,že někdo po něm pouze špiní místo ms.Takže já už do třetice pokoušet nebudu.Norethisteron jsem měla od doktorky 2x a už nikdy více,je to pěkné svinstvo a jak jsem vyčetla dosti silné hormony.Já mám ms taky nepravidelnou,třeba půl roku nic,dle dr.je to normální,nechtěla to řešit,ale ono když chceme druhé dítko,těžko otěhotním,když nemám ani ovulaci.První dítě je hned po vysazení HA.Momentálně už 2,5 roku HA neberu,od té doby je to bída s mojí ms.Až teď poslední dobou se mi začíná upravovat a začíná přicházet sama od sebe a skoro pravidelně.A to díky homeopatii a skvělé homeopatce,která mi předepisuje na míru 🙂

aselluska
autor
17. črc 2018

Právě že dr se snaží o pravidelnost právě kvůli cyklu, aby bylo na čem "stavět", ale je to nesnesitelný, vždy mi něco napíše, za měsíc na kontrole dobrý, nic mi není, a vždy při druhém užívání mám tyto příznaky, je to vysilující být celé dny pořád unavená z ničeho. Už se mi ani k Dr nechce, pokaždé když se na něco ptám, nebo mám svůj názor ( třeba s nějakou jinou alternativou ), tak mi taktně naznačí, že od toho je tam ona ... Tuto vlastnost má více Dr, takže změnu už ani neřeším.

lucysek
17. črc 2018

@aselluska já taky Dd.měnit nehodlám,ale třeba ta moje je pouze přes chemii,když jsem se snažila nadhodit přírodní alternativu,tak to razantně odmítala se jenom o tom vůbec bavit a řekla mi,že třeba to špinění nemám s bylinných kapek,což prostě mám odzkoušeno a vím,že to bylo po tom,jinak jsem mimo užívání gynex nešpinila.no prostě se mi vysmála,že přírodní kapky nefungují,že ona tomu nevěří a je doktor.Takže teď jsem u homeopatky a vidím změnu a hodně velikou a k lepšímu a vždy když byl nějaký problém a já se nervovala,volala jsem homeopatce a ta mě uklidnila,promluvila si se mnou o tom a najednou bylo po problému,Já už jsem kolikrát prostě poučená,že doktoři staví jen ne chemii a něco předepíšou a ono to prostě nějak dopadne,ale třeba ta homeopatka,sedí se mnou klidně i 3hodiny v její ordinaci a problém pitváme do podrobna a pak mi prostě předepíše něco "na míru".Dcerka má 5let a dokonce k homeopatce chodí raději jak k lékařům.A jinak taky mi na gynekologii řekla několikrát,že určitě se mi to po hormonech co mi nasadila rozjede a vždy to bylo spíše ke škodě než k užitku a byla jsem kolikrát i více v depresi a to nemluvím o absolutní nechuti na sex díky hormonům.Momentálně jsem spokojená,když to řeším přírodní léčbou 🙂

enbeee
17. črc 2018

S Gynexem nemám dobré zkušenosti, úplně mě rozhodil pravidelný cyklus, takže teď prakticky celý měsíc špiním. A dvou čárek jsem se taky zatím nedočkala :(

knoflikarka
17. črc 2018

@aselluska Taky jsem nikdy neměla pravidelné cykly, po vysazení antikoncepce skoro žádná MS. Na mě Gynex absolutně nefungoval, ani jiné bylinky.

janapetrvalska
17. črc 2018

po vysazeni HA pul rok nic, a pak zaclo haprovat , tehdy mi hodne pomohla pupalka v tabletach , po mesici se vse hodilo do normy
https://www.zbozi.cz/vyrobek/medpharma-pupalka-... jinak gynex jsem par mesicu zpet brala, jeden cely mesic a uplne mi to vse rozhodilo. Ale je treba vyzkouset co funguje na jinou nemusi na druhou

hermij
19. črc 2018

@aselluska Definujte prosím nepravidelný cyklus. Plus/minus 7 dní je totiž naprosto fyziologických 🙂 Doporučovala bych vám sledovat se symptotermální metodou, aspoň 2-3 cykly, abyste zjistila, zda je cyklus zdravý (základní spolehlivé info naleznete například zde: http://www.rodina.cz/serial27.htm). To gynekolog bohužel z jedné návštěvy nezjistí. Pak není třeba aby byl úplně pravidelný. Můžete mít 35 nebo i 45 denní krásný "pravidelný" cyklus, menstruace nemusí chodit po 28 dnech. To je smutný mýtus, kterému stále spousta žen věří :(

aselluska
autor
19. črc 2018

@hermij musela jsem chodit na vyvolávačky, neměla jsem ms i 3 měsíce po vysazení, měla jsem přírodní tabletky po 1. hormonální léčbě ( ty samé léky, co jsem psala výše, ale bez obtíží), které fungovaly několik let a pak to znovu začlo zlobit, znovu jsem musela na vyvolávačky a poté mi nasadila znovu stejnou hormonální léčbu, která mě totálně psychicky a fyzicky odrovnala, také by mě zajímalo, proč jsem na sobě poprvé pociťovala ovulaci ( bolesti v podbřišku, výtok ) v době, kdy mi to po těch přírodních tabletkach začlo zlobit, nikdy jindy jsem nemela příznaky ovulace, až když začala zlobit ms

hermij
20. črc 2018

@aselluska To jste si teda prošla hormonálním peklem :( To byl velký zásah. Jednu hormonální terapii vystřídala další, to se nedá předpokládat, že tělo bude v pořádku. Lékař/ka se vám snažil/a pomoct, ale ono ty hormony to spustí jen uměle :( Po vysazení HA nemusí přijít menstruace i půl roku a je to NORMÁLNÍ stav :( Předpokládám, že už je to nějakou dobu za vámi, tak snad bude lépe.

aselluska
autor
20. črc 2018

@hermij Podle vyšetření je vše v pořádku, sliznice připravená ale chybí mi "jen" spouštěč.

vikiza
20. črc 2018

Gynex mi nezabral, spíš nadělal jeste větší paseku. Pomohly mi až bylinky od paní ze stránky chciotehotnet.cz. Paní se skvěle vyzná, dobře poradí co a jak nakombinovat a já mám díky ní po 5 letech snazeni, 3 umělých oplodnění - 2 potratech 5 měsíčního syna přirozenou cestou 🙂 Bylinky jsem brala 3 měsíce