Holky jsem čerstvá snažilka (1. měsíc), beru listovku a hodně jsem se na MK dočetla o kapkách Gynex. Většina holek to brala na ustálení cyklu. Já mám sice od vysazení první mrchu, ale rozházený cyklus teda nemám. mrcha došla 26. den cyklu. Mám sice šílené křeče a bolesti :(
Prosím najde se mezi Vámi někdo, kdo by mě řekl své zkušenosti? Kdy začít užívat, zda jste jej braly i když cyklus nebyl rozházený? Na podporu těhotenství??? Děkuji
@marmazel děkuji za příspěvek 🙂 tak s kávou problém nemám 🙂 Piji max 2x za den 🙂 Prozatím si teda myslím, že ho rozházený nemám. Uvidím do dalšího příchodu menstruace. Čaj zřejmě taky vyjde asi levněji jak kapky ne?? Je u toho čaje určeno dávkování? Má nějakou specifickou příchuť?
Já jsem přesvědčená, že nám Gynex pomohl k // už po měsíci užívání 🙂 . Předcházelo 8 měsíců marné snahy. Měla jsem nepravidelný cyklus. Kontryhelový čaj mi moc nepomohl, i když si ho mnoho holek chválí.
@kristyyn je to bylinka, takže chutná bylinkově 🙂 což já nemám problém. Hodně říkají pít jen do ovulace, cca půlku cyklu, ale jelikož se mi to vysazení ha fakt rozhodilo, tak sem pila 2x denně pořád, i dr. mi to tak řekla, že mi to neublíží, a až zjistím, že sem těhu, tak přestat.
@lenbela já si spíš myslím, že to chtělo čas, brala sem duphaston, ale nepomohl, gynex kapky, taky nic, pak sem začala asi po půl roce pít kontryhel a po dalších 2 měs si někde přečetla, že nadměrné pití kávy snižuje plodnost, tak sem to omezila a za další 3 měs. byla těhotná.
Taky říkají na to nemyslet, což de těžko, ale asi na tom taky něco bude, otěhotněla sem, když sme přišli ze sestřenky maturáku 😀 vůbec nic si nepamatuju 😀
Pokud je vaznejsi problem, nepomuze ani Gynex, ani kontryhel. Mne nepomohlo nic z toho.
@marmazel tak já jsem si dneska koupila kontryhelový čaj a samozřejmě ho hned vyzkoušela 🙂 a čekala jsem teda horší příchuť, mě chuťově chutná. Já si totiž vždy při vyslovení bylinkový čaj vybavím chuť Pelyňku co nám vařívala babička....... Takže mohu ho pít i přes ovoluaci ? Na té krabiččce je totiž akorát napsáno lohovat 15 min a pít 2x denně...... Někde jsem se dočetla, že ho mám pít jen do ovulace, potom přestat a začít pít zase až s prvním dnem cyklu. Tak jsem z toho nějaká zmatená 😕
@kristyyn jj, hodně se píše do ovulace, nebo jen do 15. dne cyklu, ale mě dr. normálně řekla, ať piju klidně pořád, že je to bylinka a ublížit mimi nemůže, pač, až ´´to´´ nedostanu, tak ho pít hned přestanu, nebo až bude pozitivní test. Takže já bych pila klidně pořád, záleží jak chceš. Ale jak říká @alcar , pokud je vážnější problém chce to dr., ale to ty asi nevíš, pač začínáš , ne? 🙂 Mě dr. narovinu řekla, že pokud neotěhotním za rok, tak to budeme teprve pak řešit, do té doby sme řešili jen rozházený cyklus po vysazení HA, no a já otěhotněla po 11 měs. Takže se pak víc řešit nemuselo. Akorát mi UTZ zkontrolovala spodek, jinak nic. Jo, ale kdyby mi bylo ke 0, tak to prej budem řešit dřív 😀 Takhle tomu můžem nechat čas. Takže klid, pozitivní myšlení a mimi přijde 🙂
@marmazel Moc děkuji za radu 🙂 Já byla na pravidelné kontrole v červnu a to jsme se už bavili o to, že se s přítelem začneme snažit a neříkal, mě nic, že by mohl být problém. tak já doufám, že žádný nebude 🙂 navíc se snažíme teprve druhý cyklus 🙂 takž ještě pořádně není co řešit 🙂 Budu jíst listovku a popíjet čaj 🙂
@kristyyn
@marmazel
Ahoj holky, v květnu jsem vysadila HA, a s manželem jsme si řekli, že tomu tak nějak necháme volný průběh... nicméně po vysazení prášků jsem MS normálně dostala (předpokládám ale že to bylo právě z vynechání) a pak už ne, shodou okolností jsem šla v době MS k Mudr. na kontrolu a říkala jsem jí že jsem měsíc po vysazení prášků a MS nikde a těhotná nejsem, dělala mi ultrazvuk a nakonec že mi píchne vyvolávací injekci ... MS jsem potom dostala (sice jen asi 3-4dny, ale byla) a od té doby nic, MS nikde a těhotná nejsem (aspon dle testu)... myslíte že bych měla jít zas k Mudr na vyvolávačku? nechce se mi tam chodit aby mi vždy jen pichla injekci ... ale zas nevím, jestli to tak můžu nechat a třeba pít ten kontryhelový čaj jenom? (ten jsem si koupila a hodlám začít)... co se týká gynexu - jak dlouho by se měl brát aby se cyklus srovnal? díky za vaše rady 🙂
@zuzanka_13 já vybrala gynexu celou lahvičku, jinak bych asi k dr. šla a poradila se co s tím, přece jen je to už po druhý, ale klidně můžeš pít kontryhel a počkat cca 14 dní co to udělá.
brala jsem sedm let ha, pak v listopadu 2013 vysadila, menstruace se objevila az za asi sedm měsíců a pak byla ruzna - někdy co dva měsíce, někdy dvakrát za měsíc atd.proste naprosto rozhozeny cyklus..v září 2014 jsem začala brát tyto kapky, brala jsem asi měsíc a byla jsem těhotna. . možná to byla náhoda, možná k tomu pomohly kapky;)
@marmazel Děkuji, no zkusím asi ten čaj, uvidím cca těch 14 dní co bude, a když nic, tak tam radši zajdu...
Gynexu už beru třetí lahvičku a začala jsem i když mám cyklus pravidelný jako hodinky. Beru jej na kvasinky (výborně pomohl) a podporu těhotenství. Dneska jsem se dokonce bavila s kolegyní v práci a ta mi říkala, že jí to doporučila sama gynekoložka se slovy, že by to doporučila každé ženě 🙂 A bere to právě na kvasinky (taky se jí vyléčily) a na podporu menstruace, kterou neměla nebo právě ne pravidelně.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Brala jsem na rozházený cyklus, podporu těhu, ale asi na mě nefungoval nebo to prostě chtělo svůj čas, za mě na úpravu cyklu kontryhelový čaj a pít bez přestávky, přestala jsem, až byli na testu //, a taky sem omezila pití kafe 🙂 ( z 6 na 3 🙂 )