Genetické vyšetření po opakovaně špatném těhotenství. Máte zkušenost?

666nyx
21. bře 2023

Zdravím ženy,
Přesně před rokem jsem prodělala ZT s revizí. Tento rok jsem opět otěhotněla gynekoložka mi kvůli předešlému ZT předepsala progresteron který jsem brala celý první trimestr. Už při vyšetření v 11tt se mi něco nezdálo na utz ale lékařka jen říkala že miminko je jen špatně videt a že příští týden na screeningu to bude jistě lepší. No miminko bylo stále stejné bohužel, srdíčko sice tluče ale odešli jsme s diagnozou anencefalie. Takže těžká VV neslučitelná se životem. Takže mě čeká přerušení.
Moje otázka zní, že tentokrát jelikož je to podruhé co je něco špatně, již budu požadovat všechny různé testy, tak ten kdo to podstupoval mi dokázal popsat, co všechno se podstupuje, co podstupuje žena a co muž a jestli se něco platí? Ráda vim dopredu co mě čeká. Děkuji moc za vaše zkusenosti.
+ nepište mi prosím že ZT a anencefalie je jen shoda náhod atd. To mi bylo již řečeno u lékaře, ale taky mi říkal že by vyšetření pro jistotu doporučoval.

martina_slama
21. bře 2023

Dobrý den. Sice jsem nic takového neprodelala, ale mám za sebou porod mrtvého miminka v 26 tt. Je mi lito, čím si prochazite. Nevím odkud jste, ale muzu Vám z osobní zkušenosti doporučit Apolinare. Podruhé mě tam hlídali a mají obrovské zkušenosti, určitě by Vám poradili. Zkusila bych se dostat k MUDr. Kouckemu. Kapacita a i fajn chlap. Vím, ze na rady do života jste se neptala, ale zkusila jsem Vám to doporučit a držím Vám pěsti, ať na potřetí je vše v pořádku.

petrapschlova
21. bře 2023

@666nyx Dobrý den, já jsem byla i s manželem na vyšetření po zamlklém těhotenství loni v září. U mě se jednalo o odběr krve, mohou Vás tam otestovat i na štítnou žlázu, s tou se ale již léčím. U manžela se jednalo o odběr krve a vysetření spermatu. Výsledky jsme dostali za 2 měsíce. Vyšetření nám dělali na Genetice v Plzni a v podstatě to bylo na moji žádost. Respektive bylo mi to nabídnuto lékařem, jenž se mnou jednal po zákroku v nemocnici a s kterým jsem řešila morfologii plodu. ZT v 12+6. Vyšetření bylo zdarma.
Pokus by Vás něco napadlo, klidně se ptejte.

petrapschlova
21. bře 2023

Ještě mě napadlo, ze by s Vámi a partnerem mohli probírat anamnézu rodiny, kdo se s čím léčí, na co a v kolika letech zemřeli, vývojové vady v rodině apod. S námi tento rozhovor probíhal již před lety po špatných výsledcích rozboru krve na screeningu v 1. Trimestru před odběrem plodové vody. Obojí se dělo ve stejném zařízení, takže záznam tam už byl.

bejuna29
22. bře 2023

Já měla zadanku od doktork a neplatila jsem nic, vše šlo na pojišťovnu. Probíhalo to tak,m že jsem vyplnila vstupní dotazník s rodinnou anamnezou. Ten genetik na první konzultaci prošel a pak mi brali krev a udělali genetiku, imunologii a hematologii. Výsledky mi byly sděleny na další konzultaci za měsíc. Chlap se mnou nebyl, ale kdyby byl, chtěli by krev kvůli genetice a myslím, že i sperma.

lentilkah
22. bře 2023

Mrzi me, cim si prochazis.
Ja mam za sebou ukonceni pro down syndrom a na genetice nam s partnerem odebrali krev. Delali mi i odber klku, takze ja jeste davala vzorek slin pro nasledne odliseni DNA. No a po ukonceni se odesilal plod na pitvu.