Ahoj. Jdu si pro radu. Moc tomu nerozumím.
Ms mám pravidelnou 30 dní, ovulaci každý měsíc snad mám ( lh testy, bt tomu nasvědčují). Amh mám 7. Nadváhu nemám, jsem štíhlejší.
Dnes jsem 13dc a byla jsem na utz. Holky na pravém vaječníku doktorka napočítala 20 folikulů a na levém 19. To je normální???!! 😳 Trochu mě to vyděsilo...
Doktorka mě ale pořád chválila, jakou mám hezkou ovariální reservu...Když jsem se jí zeptala jestli to není pcos, řekla že může ale nemusí. Že jiné příznaky nemám.
Ještě mi budou brát krev 24dc a 3dc. .
Čili mé dotazy.
Je to normální mít 40 folikulů?
A kolik je to vajíček?
Nemůže to být kvantita na úkor kvality? ( nedaří se nám mimi)
Díky moc 🙂
@reeeza já jsem měla hodně folikul, které se teda pak dalším a dalším pokusem počet snižoval... Ono jich můžeš mít hodně, ale záleží které z nich jsou zralé. Můžou být jen z tolika moc 4. Já jsem měla 19 a zralých jen 9.. Jinak jsem měla z 5 IVF dva HSS. Bylo dost drsné, nechtěli mě pustit domu..stále jsem krvacela a točila se mi hlava.
Takže opatrně..šetří se,.odpočívej.
Držím palce
pokud máš tolik folikulů v běžném cyklu, tak mi to nepřijde normální. ani to vysoké amh. první co mi proletělo hlavou, když jsem to četla, bylo právě pcos...
https://www.modrykonik.cz/snazime-se/amh/ Tak tady jsem nasla ze 4-6.8 ng/ml je optimalni hodnota. Tak mam zrejme mirne zvysenou, ale pcos to byt nemusi.
@reeeza ahoj normální to není bez stimulace většinou tolik vajíček nedostane říká se tomu polycisticke vaječníky… správně má žena jeden dominantní folikul v jednom cyklu mám většinou na obou stranách ale jeden je vždy dominantní druhy tím pádem většinou zanikne… 20 foliku normqkni bez stimulace není asi ti pak žádné vajíčko není schopno dozrat určitě to res … já mám amh 5.6 Tqkze zásobu opravu taky velkou ( už mám ale finalne odrozeno 😀) a dozrává ki vždy jen jedno vajíčko… otvor hlavně neber už k tomu žasne hormony na dozrati si predtav zd by se v tobě oplodnilo 10 vajíček. Už trojčata jsou velký risk. Moc nerozumím tomu zd té gynekolozka neumí diagnostikovat a takový ultrazvuk bere ze je v pořádku
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
no pozor na hyperstimulacni syndrom ja jsem to mela a mela jsem odebranych 27 filokulu a kamaradka mela o neco min a skoncila s tim v nemocnici, dokonce dvakrat a odsavali z ni x litru vody.... me teda hodne bolelo bricho... tomu hyperstimulacnimu se predejit pitim nejakych nutri drinku apod. ale to by ti meli oni rict... normalni to uplne neni je to hodne...