Folikulometrie, jak přesně MUDr. dokázal určit ovulaci?

uztotakbude
22. říj 2014

Nejprve otázky, pak příběh. Holky co máte folikulometrii za sebou. Na jak přesnou časovou hodnotu vám lékař/ka dokázal/a určit ovulaci? Na dny? Na hodiny? Museli jste si i při provedené folikulometrii ještě dělat ovu testy?

Můj příběh. Máme problém s opakovanými záněty u mne. Jak pravděpodobná příčina byla odhalena alergie na sperma. Nebyla potvrzena žádnými testy. Ale po domluvě s paní doktorkou jsme se dohodly, že snažení budeme řešit folikulometrií. Tak aby když už mám mít nějaké následky, tak aby nebyly zbytečné. Abych s alergenem prostě přišla do kontaktu v den ovulace. Měla jsem se hlásit 12 nebo 13 DC na folikulometrii. To byl ale víkend a v pátek moje paní doktorka měla dovolenou a odkázala mne na svého kolegu.

Ten měl tunu šílených keců o tom, jak existují ovulační testy a na co folikulometrie a že jen otravuju doktory a že paní doktorka dělá ze zdravé nemocnou apod. Moje problémy ho nezajímaly, jen se choval jako hovádko. Nicméně provedl utrazvuk, změřil vajíčko a 11 DC mělo 17,5 mm. Odhadl dobu ovulace na neděli či pondělí s tím, že se tyto dny máme snažit a potvrdit si to mohu právě ovulačním testem.

Na testy jsem se vykašlala, protože mohou být prý falešně pozitivní nebo negativní, na co taky testy, když mi odborník řekl v neděli nebo pondělí. Snažili jsme se oba dny.

Teď si jdu do lékárny koupit těhu testy a paní lékárnice se kterou se znám se ptá, zda jsem těhu. Vykládám jí svůj příběh a ona že pan doktor je blbec, neumí to udělat a má s ním také špatné zkušenosti. Začala tedy chodit k paní doktorce, ke které chodím běžně i já a ta prý umí dle folikulometrie vypočítat ovu na hodinu přesně!!!! Díky paní doktorce prý dvakrát otěhotněla na poprvé.

Ptala se mne taky zda mne bolí prsa. Řekla jsem že ne, že jsem 23 DC a snažili jsme se 13 a 14 DC a že mám jen nepříjemné tlaky a pnutí v podbříšku a bolí mne podbříšek. Tvářila se, že když mne nebolí prsa, nic z toho těhu nebude.

Tak a teď prosím o vaše názory a zkušenosti.

lenicka07
22. říj 2014

Nejsem na to velký odborník 😉 ale moje doktorka mi to taky přesně neřekla (myslím si že mám dobrou doktorku, všichni jí jen chválí.), řekla mi např. že během dvou tří dnů, ale na hodinu teda ne. Ovulaci jsem si kontrolovala i ovulačními testy, a mám s nimi výbornou zkušenost, odpovídalo to folikulometrii. Pak jsem šla ještě na kontrolu, zda folikul praskl.
A k bolení prsou. Mě teda ani při jednom těhotenství nebolely. Každý má příznaky jiné. Já měla u obou klasické příznaky jako před MS, byla jsem stoprocentně přesvědčená, že MS přijde. A nepřišla.
Takže se zbytečně nestresuj a přeju ať to vyjde.