Dobrý den, snažíme se s přítelem o miminko. Beru už cca měsíc fertipronu a teď mi dala kamarádka zbytek krabičky pregnafolinu.
Můžu brát tyto 2 přípravky společně? Na internetu jsem nikde nedohledala, předem děkuji za odpověď 🙂
Ja si myslim, aby si nebyla previtaminovana. Fertiprona a pregnafolin maji stejne slozeni akorad fertiprona navic obsahuje inositol. Pokud se pokousite o mimi, tak bych brala tu fertipronu kvuli tomu inositolu a pak kdyz se zadari bych treba presla na ten pregnafolin🙂 ted jsem to tak udelala i ja🙂
Tak tuhle kombinaci bych dohromady určitě nebrala. Složení je prakticky totožné, takže bys z toho nezískala nic na víc, jenom by tvoje ledviny a játra měly víc práce s vyloučením přebytečných vitamínů. Navíc bys při delším užívání riskovala předávkování vitamínem E a jódem. Tohle fakt ne...
Všem moc děkuji, zůstanu u té fertiprony, když už jí nějakou dobu užívám, nebudu měnit😊
@angelchild ještě jeden dotaz prosím, můžu fertipronu užívat nepřetržitě delší dobu, nebo je lepší po čase pauza? 😊
@dolvini ja zadnou pauzu nikdy nedelala ted jsem ji brala cca 2 mesice v kuse a jakmile jsem otehotnela presla jsem na ten pregnafolin 😊 brala jsem ji i pred 3 rokama nez jsem otehotnela s dcerou a tam jsem ji brala urcite dele nez 2 mesice. Jsou to vitaminy, tak byt to z meho pohledu nemelo vadit a kdyztak se zeptat treba v lekarne🙂
@angelchild moc děkuji za odpověď 😊
@dolvini Pauza potřeba není, ale až otěhotníš, tak jí po prvním trimestru buď vyměň za jiný preparát anebo užívej maximálně jeden sáček denně. Má v sobě dost kyseliny listové, tu potřebuješ ve velkých dávkách před otěhotněnim a právě na začátku těhotenství, ale ve druhém a třetím trimestru už ve větších dávkách spíš škodí.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@dolvini brala sem inofolic a pregnafolin dohromady. asi zalezi jak moc je tam stejnych vitaminu. fertipronu neznam.