Fertiprona + Pregnafolin. Můžu brát současně?

dolvini
19. čer 2022

Dobrý den, snažíme se s přítelem o miminko. Beru už cca měsíc fertipronu a teď mi dala kamarádka zbytek krabičky pregnafolinu.
Můžu brát tyto 2 přípravky společně? Na internetu jsem nikde nedohledala, předem děkuji za odpověď 🙂

gbp
19. čer 2022

@dolvini brala sem inofolic a pregnafolin dohromady. asi zalezi jak moc je tam stejnych vitaminu. fertipronu neznam.

angelchild
19. čer 2022

Ja si myslim, aby si nebyla previtaminovana. Fertiprona a pregnafolin maji stejne slozeni akorad fertiprona navic obsahuje inositol. Pokud se pokousite o mimi, tak bych brala tu fertipronu kvuli tomu inositolu a pak kdyz se zadari bych treba presla na ten pregnafolin🙂 ted jsem to tak udelala i ja🙂

ruzova_pastelka
19. čer 2022

Tak tuhle kombinaci bych dohromady určitě nebrala. Složení je prakticky totožné, takže bys z toho nezískala nic na víc, jenom by tvoje ledviny a játra měly víc práce s vyloučením přebytečných vitamínů. Navíc bys při delším užívání riskovala předávkování vitamínem E a jódem. Tohle fakt ne...

dolvini
autor
19. čer 2022

Všem moc děkuji, zůstanu u té fertiprony, když už jí nějakou dobu užívám, nebudu měnit😊

dolvini
autor
3. črc 2022

@angelchild ještě jeden dotaz prosím, můžu fertipronu užívat nepřetržitě delší dobu, nebo je lepší po čase pauza? 😊

angelchild
3. črc 2022

@dolvini ja zadnou pauzu nikdy nedelala ted jsem ji brala cca 2 mesice v kuse a jakmile jsem otehotnela presla jsem na ten pregnafolin 😊 brala jsem ji i pred 3 rokama nez jsem otehotnela s dcerou a tam jsem ji brala urcite dele nez 2 mesice. Jsou to vitaminy, tak byt to z meho pohledu nemelo vadit a kdyztak se zeptat treba v lekarne🙂

dolvini
autor
4. črc 2022

@angelchild moc děkuji za odpověď 😊

ruzova_pastelka
6. črc 2022

@dolvini Pauza potřeba není, ale až otěhotníš, tak jí po prvním trimestru buď vyměň za jiný preparát anebo užívej maximálně jeden sáček denně. Má v sobě dost kyseliny listové, tu potřebuješ ve velkých dávkách před otěhotněnim a právě na začátku těhotenství, ale ve druhém a třetím trimestru už ve větších dávkách spíš škodí.