Fertilan vs. Folandrol

evousek25
7. kvě 2017

Dobrý den, jdu si pro radu 🙂 S manželem se snažíme 9 měsíců o mimčo. Teď jsme byli na testech - já v pořádku, ale manželovi vyšel špatně spermiogram (pouze 7 mil. spermií). Já užívám 2-3 měsíce inofolic a k tomu kontryhelový čaj a manžel folandrol. Ovulační testy si dělám. Nyní nám doktorka 2-3 cykly vypočítá přesný čas ovulace (na hodinu), aby byla šance. Pak nás chce poslat na IVF. Myslíte si, že má smysl manželovi zkusit místo folandrolu koupit fertilan? Máte s těmito přípravky někdo zkušenost nebo byste doporučily něco jiného? Děkuji za každou radu.

be_ruska
9. kvě 2017

Ahojky. Můj manžel má asthenozoospermie a bral Fertilan 3 mesice na doporučení od mé gyndarky. Zlepšení žádné. Teď podstupujume IVF.

evousek25
autor
9. kvě 2017

@be_ruska já jsem to manželovi objednala, tak jsem zvědavá. Taky jsem koupila goju. Od své doktorky mám napsaný clostilbegyt. Teprve ho budu od příštího měsíce zkoušet. Mám ho brát od 3. do 7. DC. Pak půjdu na UTZ. Jinak nás taky čeká Ivf. Držím palečky, aby vám to brzo klaplo.

be_ruska
9. kvě 2017

@evousek25 za zkoušku člověk nic nedá. Taky jsme chtěli nejdřív vyzkoušet všechno než jsme se pustili do ivf. Přeji hodně štěstí ať vám to pomůže 😉 a nemusíte tohle celé podstupovat

danisi
9. kvě 2017

Ahojky, my máme zkušenosti s obojím. A oboje možná pomohlo. Nebo jestli náhoda? K Folandrolu jsem mu ještě koupila zinek, protože v něm není, a po měsíci bylo hotovo 🙂. Držím palce!

evousek25
autor
9. kvě 2017

@be_ruska děkuji, i vám hodně štěstí 😉

evousek25
autor
9. kvě 2017

@danisi manželovi folandrol právě moc nezabral, možná i díky tomu, že to měl bez toho zinku. Uvidíme, co fertilan. Já jím zase inofolic, akorát nevím, jestli to můžu kombinovat s tím clostilbegytem. Doktorka nám chce dát tři měsíce a když se nezadari, tak Ivf. Jen nevím, jestli s ivf počkat a nechat tomu ještě volný průběh. Přece jen 9 měsíců není tak dlouho.

danisi
10. kvě 2017

@evousek25 no my jsme problém s početím úplně neměli. Měla jsem dvakrát samovolný potrat a vydupala jsem si genetiku a spermiogram. A zjistili, že manžel má sice hodně spermií, ale většinu poškozených. Tak v caru doporučili vitamíny plus ten fertilan. To byl květen či červen. V září případně nové spermio a ivf. Dávali nám 3% šanci na normální početí zdravého mimi. A v srpnu jsem už držela pozitivní test a vše tentokrát v pořádku. Pak jsme chtěli druhé a nasadili jsme tři měsíce před folandrol. A podařilo se hned. Jenže mimi mělo VVV. Teď jsme se snažili od září. Manžel bral zase folandrol a pořád nic. Až jsem si četla složení a zjistila ten zinek. Běžela jsem ho hned koupit a další měsíc už se podařilo. Ale tady už pracovala i moje hlava. Teď jsem ve 13.tt. Tak držím moc palce, ať to brzy vyjde. Co jsem si četla, tak někdo hodně rychle otěhotněl po vaginálním gelu na podporu početí. Já tedy vyzkoušeno nemám, ale třeba by to pomohlo. Bohužel nejdůležitější je ale pořád psychika. Já už tomu ani v jednom případě nevěřila a ono se to zrovna povedlo 🙂

evousek25
autor
10. kvě 2017

@danisi tak to jste měli fajn, že se vám vždy v tak krátké době podařilo. Já doufám, že se nám v blízké době taky zadaří. Včera jsem ale tak přemýšlela o tom manželově spermiogramu, jak mu vyšel špatně. Vzpomněla jsem si, že cca 4 týdny, než šel na to spermio, tak měl 10 dní neschopenku - zánět a ATB - k tomu 4 dny vysoký horečky, který nešly srážet. Dočetla jsem se, že to může být příčinou špatných výsledků. Spermie prý potřebují další 3 měsíce na vzpamatování. Tak nevím no. Horečky měl v březnu, tak v červnu by už mohl ten spermiogram vyjít zase úplně jinak.

danisi
11. kvě 2017

@evousek25 Nasaďte mu ty vitamíny a uvidíte. Samozřejmě ta nemoc může spermiogram ovlivnit. Ony jsou potvůrky na horečky nachylné. Budu držet palce, ať Vám to co nejdříve vyjde. Vím, je to těžké a lehce se to řekne, ale zkuste vypustit a vůbec na to nemyslet. Dejte si před stykem panáčka na uvolnění a Vy si zkuste zaměstnat něčím mozek, abyste nepřemýšlela. Koníček, bydlení..cokoliv. Ty naše hlavy to často brzdí nejvíc. Není to samozřejmě pravidlo a problém může být jinde. Jak u nás v nekvalitních spermiích, kdy se mimčo kvůli tomu přestalo vyvíjet. Ale čistá hlava tomu hodně pomůže. Mám to vyzkoušené na sobě i kamarádkách. A když to fakt nejmíň čekáte, podaří se. Moc držím pěsti a přeji co nejdříve zdravé miminko v bříšku!