Zdravím Vas děvčata,
poradí mi některá... Léčím se se sníženou funkcí štítné žlázy, beru Letrox. A teď nevím, zda si koupit Femibion s jodem nebo bez. U prvního jsem to taky řešila, ale už si to bohužel nepamatuji.
Není tu někdo, kdo by mi poradil? 😊
me vzdy doktor rikal ze bez jodu, beru taky Letrox.
Já beru teda Euthyrox, sice 200, ale s hypotyreózou prý vždy bez jódu. V tabletkách je prý jódu dost, v těhotenství by více jódu mohlo miminku uškodit...
Jsem tehotna, Beru Letrox 75 na snizenou funkci a nedavno mi volala doktorka ze mam zacit suplementovat jod v tabletach. Pry maji v lekarne tendenci vsem s poruchou stitne zlazy davat pripravky bez jodu ale je to spatne. Snad pomuze moje zkusenost.
Mě zas řekl že můžu s jódem každý druhý den
Mne rekl predloni v tehotenstvi uzivat bez jodu a nebo s minimalnim mnozstvim - rekl mi i do kolika mikrogramu myslim, ale uz si to nepamatuju. Mam hypo a beru 75/50 obden Euthyroxu
Tak logicky.... hypofunkce je snizena funkce stitne zlazy, takze se jod musi doplnovat. Davky leku se bezne v tehotenstvi zvysuji, mam to tak v obou tehotenstvi. A doktorka se me ptala, co beru a podle toho mi i urcila davkovani letroxu. Pokud je davkovani hodne vysoky, tak asi jod ve vitaminech neni potreba. Z toho vyplyva, ze kazdy to zrejme musi individualne konzultovat se svym doktorem. Nicmene vitaminy bez jodu jsou podle me primarne pro ty, co maji opacny probelm.
Me teda v tehu vzdy dr na endokrinologii psala k letroxu jeste jod...
@zizulka2008 taky mi psala k letroxu ještě jodid, ten teď není na trhu, tak mám brát doplňky s jódem.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@katka9184 Já mám taky hypofunkci (Letrox 75, o víkendu dávka 1,5 tablety) a beru s jodem. Myslím, že bez jodu je to pro lidi s hyperfunkcí. Ale zeptej se svého endokrinologa, mě se můj přímo ptal, jaké beru vitamíny a jestli s jodem nebo bez. Řekla jsem, že s jodem a bylo to ok.