Estrofem + Utrogestan a nález na vaječníku. Zkušenosti?

16. pro 2021

Ahoj, moc prosím o rady a názory. Minulý cyklus jsem brala Estrofem a následně Utrogestan, na KET nakonec nedošlo. MS se dostavila po vysazení léků a měla jsem přijít na utz před koncem dalšího cyklu, abychom se poradili co dal, zda zkusit KET v nativu. Na tomto vyšetření lékař objevil na vaječníku nějaký nepravidelný útvar a hned mě poslal na odběry nádorových markerů. Nic moc komentovat nechtěl, že počkáme na výsledky a pak mám přijít na další utz. Jsem pochopitelně vyděšená, je možné že by se tam vytvořil nějaký nádor tak rychle? Jsem v IVF centru jako doma, utz mi dělají i několikrát do měsíce a doteď bylo vždy vše ok. Nemá někdo podobnou zkušenost?

kocila
16. pro 2021

Může to být cokoliv a je dobře, že tě lékař poslal na dodatečná vyšetření. Útvary můžou pomalu růst roky, ale také rychlostí blesku.
Asi není pro tebe novinka, že hormonální léčba zvyšuje rakovinu prsou a vaječníků, což ale netvrdím, že je tvůj případ, bohužel na toto centra neupozorňují.
Držím palce, ať vše dopadne dobře a dočkáš se zdravého miminka 🍀

autor
16. pro 2021

@kocila Děkuji za odpověď. Já se právě na ty rizika všude ptala ale lékaři to vždycky jen smetou že stolu že se to neprokazalo. Každopádně třeba příbalový leták toho Estrofemu mě dost vyděsil, lepší to snad necist. No stejně nezbývá než počkat, výsledky budou za pár dní, snad to bude jen nějaká cysta...

kocila
17. pro 2021

Ano lekari neupozornuji,protoze umele oplodneni je byznys s lidskym nestestim…tal dej vedet,jak jsi dopadla…