Ahoj holky, právě jsem podruhé prodělala biochemické těhotenství.... tzn, z krve, moči podle Hcg jsem těhotná byla a dříve než se stihlo na UTZ něco ukázat, Hcg začlo klesat. Jsem z toho nešťastná. Máte někdo podobnou zkušenost? Uvažovala jsem nad genetickým vyšetřením, to se ale dělá prý až po třetím potratu. Absolvovali jste to někdo?
Možná by pomohl Prednison, zkus to probrat s gynekologem. Případně si nech nabrat krev na hormonální vyšetření.
@lucccy Hormonální vyšetření už mam za sebou - našli mi zvýšený testosteron, ale prý ne moc. Jinak už mám za sebou i laparoskopii a hysteroskopii, takže vím, že mám PCO a endometriozu, prostě děs. Já taky musím mít všechno. Gynekolog to zatím neřeší, dneska mi řekl, že dvě biochem. těhotenství můžou být ještě náhoda. Já už na náhody nevěřím po všech těch hrůzách co jsme si za poslední půlrok prošli..... ☹
@reenik ahoj, ako to cele nakoniec dopadlo ? Pokrocili ste dalej ,pomohli dalsie vysetrenia k vyrieseniu problemu? Mam za sebou 3 x IVF z toho 1x biochemicku graviditu. Teraz opat po KET neuspesne,HCG po 14 dnoch okolo 17 ,opat biochemicka gravidita. Tiez mam za sebou laparoskopiu a hysteroskopiu...mam endometriozu. Reprodukcnu imunologiu mame za sebou - zistili zvysenu hladinu protilatok voci fosfatidylserinu - na to mi predpisala ANP od zaciatku cyklu a fraxiparin. Stitnu zlazu mam v poriadku . Tiez som uz zufala ,co dalej :(
@lesko4 Ahoj.... bohužel se to vleče dále. Sice mám už jednoho syna, ale celkem jsem v počtu biochemických či nevydařených těhotenství na počtu vyšším než 10. Opravdu už ani nemám sílu nic řešit. Byli jsme na vyšetření v Praze, máme za sebou i spoustu imunologických odběrů. Jediné na co se přišlo je antifosfolipidový syndrom, protilátky proti buněčnému jádru, zvýšený protrobin, MTHFR.... Syn se podařil s Prednisonem a Ziborem na ředění krve... teď už ani to nestačí. Naposledy jsem potratila dvojčata v 10tt... od té doby opět jen biochemická těhotenství. Snažíme se dál, ale momentálně jsem trochu rezignovala, už nevím, jak z toho ven ☹
@reenik autorko můžu se prosím zeptat, jak to dopadlo? Momentálně mám za sebou 3 biochemická těhotenství za sebou, dr nic řešit nechce a já přestávám věřit, že je to jen náhoda 🙈 první 2 těhotenství na první pokus a teď ve 29 letech to nejde a je z toho jen biochemko. Děkuji 😊
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Genetické vyšetření by mělo jít uhradit i jako samoplátce. Zeptej se na to gynekologa.