Potřebovala bych prosím vědět, jaká všechna možná vyšetření jdou udělat, aby se přišlo na příčinu nedaření se otěhotnět. Prosím, co kdo víte, tak mi to sem napište, já si pak o to řeknu. Jen ve zkratce proč - snažíme se 15 měsíců (od 1.9. to bude 16tej), jednou po iui bylo biochemické, potvrzené krví a jednou afetální vejce (čili rostly pouze plodové obaly, ale embryo tam nebylo), hormonální profil (z listopadu 2017 ok), spermio ok, imunologie obou vzorová, štítná žláza ok, ovulaci sleduju teplotou, myslím si, že každej cyklus probíhá normálně, různý bylinný přípravky vyzkoušeny, pořád nic.
Vím, že jsou ještě genetické testy, o to si řeknu. Prosím, kdo víte, co všechno mají obsahovat, tak sem s tím.
Všem moc děkuji.
@anetka9 Myslím, že genetický testy měly proběhnout ještě před tou imunologií, tedy můj názor. My na genetických testech byli, když jsem prodělala letos 2. SP v 6tt. Jinak na genetických testech mě a manželovi zjišťovali různé chromozomální aberace, problémy různý z krví. Byli tam ještě nějaký věci, bohužel už si víc nepamatuju ☹ Podívala bych se do zprávy, ale má ji moje dr. na gyndě a kopii jsem si neudělala. Jinak na ty genetický testy do CAR jsme měli žádanku od moji dr. z gyndy. Termín jsme dostali v CAR za 14 dní, což bylo super, že tak brzo. Výsledky byli do 7 týdnů (bývají prý do 6, nám ale do toho vlezly velikonoce). S biochemický, ani tí afetálním vejcem zkušennost nemám...já měla klasický spontánní potrat. Ale de facto jsi o to přišla také 2x a mě teřba moje gyndařka řekla, že na genetický testy dává žádanku po 2 potratech. Kdyby Tě cokoliv zajímalo, napiš, ráda odpovím 🙂
@anetka9 Jinak genetický probíhaly tak, že s námi prvně mluvila v CAR dr. z genetiky. Ta s námi probrala rodinnou anamnézu (kdo má co za onemocnění...) + jsme jí řikali, jak dlouho se snažíme, kolik bylo potratů atd. Pak nám vzala sestra krev a šli jsme domů. Takže jsme tam byli necelou hodinu.
@ruzicka06 Děkuju za info. My v Caru jsme, tak já o to zkusím říct přímo tam a snad nebudou proti.. jinak to probíhá jen z krve jo? zvláštní..jsem myslela, že třeba mě vezmou vajíčka a manželovi spermie, aby viděli přímo ty důležitý buňky, jestli na nich nejsou nějaké abnormality
@anetka9 Jo taky to určo jde, že žádanku dostaneš v car přímo - možná ale jestli po Tobě nebudou chtít v car nějaký gynekologický vyšetření, když nebudeš mít žádanku od své dr. z gyndy. Ale pokud už tam chodíte, tak ve vašem případě asi ne, předpokládám, že v rámci car máš i gynekologický prohlídky. Ale stopro si je nechejte udělat!!!! Ano, jen vám oběma vezmou krev, nic víc. Ale řekli nám tam, že když by tam něco z té krve našli, tam by si nás pozvali třeba ještě znovu na nějaký odběry. Ale to naštěstí nebylo potřeba. Než byli ty výsledky (necelý tedy 2 měsíce), tak nám akorát doporučili počkat se snažením. Takže jsme si dali pauzu na dva měsíce a víš že mi to aji pomohlo psychicky? 🙂
Ještě si vzpomínám, že když jsme mluvili s tou dr. z genetiky před samotným odběrem krve, tak se nám zmínila ještě o jedněch krevních testech genetických, akorát o něco rozšířenější než ty standartní co jsme měli my - ty byla ale placený myslím za 10.000,-, jmenovali se PANDA. Řekla nám, že je povinna nám ty placený nabídnout, ale popravdě, že je zatím nedoporučuje hned, že zatím je zbytečný dávat 10.000,- Tak nám udělali ty standartní, který hradí na zákl. žádanky zdr. pojišťovna. Ty placený nám narovinu řekla, že dělají až když se třeba něco najde v těch standartních. Že prý se máme těch 10.000 nechat na kočárek 🙂 Ale nevím, jak v který car. My byli v Repromede v Brně. Takže příp. doporučuji si nechat udělat prvně standartní genetický testy, kterou jsou zdarma a ty placený až příp. když by vám tam něco našli.
Pruchodnost vejcovodu ?
@anetka9 Jj držím palce! Nám na genetice nic nenašli...a to je dle mý dr. vlastně ta horší varianta, že se neví, proč 2x těhu nedopadlo, nemůžeš nasadit žádnou léčbu, prostě nic, jen doufat, že příště to už vyjde...ale pomohlo mi to po psychický stránce, jak jsem psala, že jsme necelý 2 měsíce měli pauzu od snažení, když se čekalo na výsledky. Prostě jsem na to ty dva měsíce nemyslela, neřešila to. No a pomohlo to 🙂
My čekali skoro 3roky. Mezitím potraty a zt . Dělali imuno, štítku, hormonální profil, spermio, genetiku a nakonec kvůli cystě i laparo, pri které zjistili endometriozu a udělali i průchodnost vejcovodu.
@anetka9 Děkuju 🙂 Hele těžko říct, čím to u nás bylo..ale asi kombinace více věcí: ta 2 měsíční pauza (pak se zadařilo do 2 měsíců), že jsem byla fakt psychicky v pohodě + doplněk stravy fertility blend (měli jsme variantu pro páry) + léčitelka (o tom ale raději mluvit nechci, některé uživatelky mě za názor k léčitelství div neukamenovaly ☹ ). Takže to přišlo de facto nečekaně. Myslela jsem, že zas budem x měsíců čekat a ejhle, do 2 měsícu to tam bylo 🙂 Ale teď věřím, že prcek už se udrží!
@lachtanice86 To už skoro všechno máme, krom tý genetiky a laparo..co je to endometrióza?
Anetko, ale ty jsi už těhotná byla - tzn. není to vůbec o tom, že se nedaří otěhotnět. Chce to jen čas a trpělivost, ale to určitě sama víš nejlíp. A co se té doby týče - počítej to spíš od doby posledního těhotenství, než dobu celkově.
@journals Jenže já si myslím, že je něco špatně..navíc embyro vůbec nebylo:( takže prakticky jsem těhotná nebyla.."čekala jsem jen plodové obaly"..tam někde být chyba musí..nikdy se nezačne ani vyvíjet. Problém se splynutím si myslím není, ale dál už jo:( Jinak od posledního je to stejně už zase půl roku..revize byla v únoru a to ještě zbytečně až tak pozdě (jako v 10tt,ale s ničím...)
@journals neměla..bylo jen že je tam žloutkový váček či co a že počkáme..a pak se jen zvětšovaly prázdný obaly a nikde nic..jinak rodině jsme to neřekli...až po revizi..jen tchýni věděla, že možná, že to není potvrzený a ségra totéž, ale žádný oznamování neproběhlo..takže od začátku to bylo špatně, ani chvilku nebylo prosperující:(
@anetka9 No, hádat se nechci, ale vím, že jsi psala, že jsi to rodině oznámila. Tenkrát jsem ti psala, aby jsi nikomu nic neříkala, že je ještě brzo. Pár zpráv u KZ jsme si tenkrát na konto brzké oznamování vyměnily a pak jsi psala, že jste rodině museli oznamovat, že to nedopadlo. Ale tak to je teď asi jedno...
K tématu, oni doktoři ani nic zjistit nemusí. Prostě to mohla být jen blbá náhoda... ☹
@journals Já vím, tvoje přezdívka mi něco říká..ale fakt to nevěděli..jen ségra moje. Naši vůbec, těm až po revizi. Pak to věděla tchýně a švagrová, ale těm se to neoznamovalo jakože jupííí bude dítě..ale spíš já nemůžu pít a ony proč? a manžel, že možná čekáme..a to bylo celý🙂 Já jsem spíš předtím hledala způsoby jak to oznámit a chtěla jsem jim to říct právě všem po tý první kontrole v 8tt, kde už jsem předpokládala srdíčko.. a ty jsi mi možná říkala, ať to nechám až na dýl🙂
Jako jo, ale náhoda dvakrát za sebou ve stejným stádiu (čili ihned v začátku) a od tý doby zase nic?:( skoro ve všech článcích se píše, že když se do roka neotěhotnění, že to je zpravidla problémem nějakým:(
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@anetka9 nepracujes třeba nepravidelně, noční atd.?