Druhá ovulace v měsíci. Máte zkušenost?

farka
6. dub 2020

Holky máte někdo zkušenost, případně opakovaně víte, že u vás probíhají dvě ovulace během jednoho cyklu? Moje tělo se chová dost "po svém" a tak pátrám, jestli je to možné a tím pádem, kdy se snažit otěhotnět.

aselluska
6. dub 2020

Jak jsi zjistila, že probíhá 2x?

farka
autor
6. dub 2020

@aselluska bohužel při každé ovulaci trpím bolestí podbřišku vlevo nebo vpravo podle toho kde se uvolňuje, k tomu chuť a hlen. Tohle se mi opakuje 7-8DC a pak 12-13DC. I na UTZ mi dr. potvrdila, kde se zrovna a kdy uvolnilo vajíčko, ale pokaždé jen ten jeden termín (nebyla jsem tam za sebou takto rychle). Cyklus mám 25 dní, takže to je vše zkrácené a rychlejší. Takže podle očividných příznaků jsem teď na vážkách jestli je to možné nebo mi jen tělo háže falešné signály.

katka9184
6. dub 2020

@farka já mám také bolesti a to klidně víc jak týden v kuse při ovulaci😉 nemusíš mít dvě, ale jen jednu

aselluska
6. dub 2020

Takt o jsem měla bolesti při ovu a pak zhruba za týden. Praskl mi obal na vajíčku, ale neuvolnilo se. Kvůli tomu, že se neuvolnilo začaly dozrávat i ostatní ještě příliš malé na prasknutí a vznikaly mi tam z toho cysty, které potom taky praskly. Ovu bolest a bolest při prasklé cystě jsem pociťovala stejně. Měla jsem potvrzené dr jak prasklé cysty, tak ovulaci týden před. Nevím, zda jsem to napsala srozumitelně, takto mi to bylo vysvětleno. Nemusí to ovšem zanmenat, že je to i tvůj případ. Ne jednou a ne mě se stalo, že dr zaměnil tvořící se cystu s folikulem a naopak.

farka
autor
6. dub 2020

@aselluska srozumitelně 🙂 jen cysty vždy dr. vyloučila, ale je možné že mizejí rychle.

leniczka23
6. dub 2020

Ja mam ovulacni bolesti tyden minimalne..jinak dve ovulace mit muzes ale ta druha prichszi vzdy max par hodin po te prvni..neni to tak, ze by si mela jednu a za tyden dalsi..to nee

kocila
6. dub 2020

@farka mne treba po ovulaci boli strana,kde jsem mela minuly cyklus ovulaci (asi jeste dozvuk zluteho teliska)a takhle se to opakuje co mesic...(hodne podobne co popisujes ty)..
Beres nejake leky na podporu ovulace,nebo jjine (ustrogestan atd?)

farka
autor
6. dub 2020

@kocila ahaaa, díky za zkušenost...jen jsem brala duphaston na prodloužení cyklu a abych okolo ovulace nekrvácela...ale mám to tak s prášky i bez prášků, je to jedno...

meiem
6. dub 2020

Já si řekla, že už nebudu dělat těhotenské testy a prostě před začátkem cyklu si začnu měřit teplotu a uvidím jestli bude klesat a nebudu si dělat naděje ten měsíc.. (ovulaci jsem měrit nechtěla, aby mi z toho nehráblo, jako u minulého snažení) mno a 2 dny před tím než se měla dostavit MS, mi šla teplota nahoru, tak jsem si říkala, už chápu proč neotěhotním, když mám ovulaci tak pozdě... a nebyla to ovulace ale těhotenství 🙂 Zkoušeli jste měření vajíček? (myslím, že odborně se to jmenuje folikulometrie), aneb že gyndař sleduje celý měsíc tvůj cyklus a kontroluje právě tu ovulaci a jestli proběhne a řekne ti i kdy je ten nejlepší čas naplanovat romantiku? (tak jsme přišli k první dceři)

farka
autor
7. dub 2020

@meiem neměřila, vždy na utz viděla, že ovu proběhla...

loylii
7. dub 2020

@farka možné to je.... já jsem jeden měsíc byla shodou okolnosti na UTZ kvůli velkým bolestem břicha. Bylo to 12.den cyklu a měla jsem jeden folikul před prasknutím. Tak jsem si říkala, cajk, mám po plodbnych dnech a od 22 dne jsem teprve měla sex a nedavala si pozor, říkám si - mám to za 3 dny dostat, tak pohoda. A.... nedostala. Musela byt ještě jedna těsně před MS.