Holky máte někdo zkušenost, případně opakovaně víte, že u vás probíhají dvě ovulace během jednoho cyklu? Moje tělo se chová dost "po svém" a tak pátrám, jestli je to možné a tím pádem, kdy se snažit otěhotnět.
@aselluska bohužel při každé ovulaci trpím bolestí podbřišku vlevo nebo vpravo podle toho kde se uvolňuje, k tomu chuť a hlen. Tohle se mi opakuje 7-8DC a pak 12-13DC. I na UTZ mi dr. potvrdila, kde se zrovna a kdy uvolnilo vajíčko, ale pokaždé jen ten jeden termín (nebyla jsem tam za sebou takto rychle). Cyklus mám 25 dní, takže to je vše zkrácené a rychlejší. Takže podle očividných příznaků jsem teď na vážkách jestli je to možné nebo mi jen tělo háže falešné signály.
Takt o jsem měla bolesti při ovu a pak zhruba za týden. Praskl mi obal na vajíčku, ale neuvolnilo se. Kvůli tomu, že se neuvolnilo začaly dozrávat i ostatní ještě příliš malé na prasknutí a vznikaly mi tam z toho cysty, které potom taky praskly. Ovu bolest a bolest při prasklé cystě jsem pociťovala stejně. Měla jsem potvrzené dr jak prasklé cysty, tak ovulaci týden před. Nevím, zda jsem to napsala srozumitelně, takto mi to bylo vysvětleno. Nemusí to ovšem zanmenat, že je to i tvůj případ. Ne jednou a ne mě se stalo, že dr zaměnil tvořící se cystu s folikulem a naopak.
Ja mam ovulacni bolesti tyden minimalne..jinak dve ovulace mit muzes ale ta druha prichszi vzdy max par hodin po te prvni..neni to tak, ze by si mela jednu a za tyden dalsi..to nee
Já si řekla, že už nebudu dělat těhotenské testy a prostě před začátkem cyklu si začnu měřit teplotu a uvidím jestli bude klesat a nebudu si dělat naděje ten měsíc.. (ovulaci jsem měrit nechtěla, aby mi z toho nehráblo, jako u minulého snažení) mno a 2 dny před tím než se měla dostavit MS, mi šla teplota nahoru, tak jsem si říkala, už chápu proč neotěhotním, když mám ovulaci tak pozdě... a nebyla to ovulace ale těhotenství 🙂 Zkoušeli jste měření vajíček? (myslím, že odborně se to jmenuje folikulometrie), aneb že gyndař sleduje celý měsíc tvůj cyklus a kontroluje právě tu ovulaci a jestli proběhne a řekne ti i kdy je ten nejlepší čas naplanovat romantiku? (tak jsme přišli k první dceři)
@farka možné to je.... já jsem jeden měsíc byla shodou okolnosti na UTZ kvůli velkým bolestem břicha. Bylo to 12.den cyklu a měla jsem jeden folikul před prasknutím. Tak jsem si říkala, cajk, mám po plodbnych dnech a od 22 dne jsem teprve měla sex a nedavala si pozor, říkám si - mám to za 3 dny dostat, tak pohoda. A.... nedostala. Musela byt ještě jedna těsně před MS.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Jak jsi zjistila, že probíhá 2x?