Ahoj , dnes jsem měla jít do poradny snažíme se rok a půl o druhého prcka , v pátek mi skončila MS tak jsem si říkala super ,už uvidi zda ovulace proběhla atd. , ale preobjednali mě až za 14 dni jsem zklamaná , protože to už bude zase po ovulaci . Každopádně můj dotaz , má smysl zacit teď brát drmek ? Jsem 10 DC . Nechtěla jsem ho brát , kdyby mi dal nějaké hormony . Jsme zklamaná , ze se zase tenhle měsíc nebude nic řešit .
@andelka neviděl by jsi dneska , ale videl by ji tento cyklus . Tak jak mě preobjednali tak jdu v období před MS a to už bude ovulaci .
Aha, měl ti cyklus průběžně sledovat. Tak to mě mrzí. Ale i když budeš po ovulaci,tak zjistí,jestli proběhla. Nebo jestli měříš bazální teplotu,tak to může nahradit to sledování u gyndr. Pokud nezjišťuje i něco jiného.
@andelka Nene nemerim , jen jsem dělala ovu testy .
Tak to je škoda. Bt je prokazatelnějsi než testy.
Drmek je progesteronní bylinka, mimo ojedinělé případy (kdy by byl jiný postup užívání) se užívá až po ovulaci, jinak může ovulaci třeba i oddálit v cyklu, pokud se nasadí před ní. Také bych doporučila spíše sebediagnostiku - sledování cyklů, klasicky v ambulanci na Tebe nemají moc času, tak to odbývají. Na mém profilu najdeš ke stažení materiál, který Ti to trochu přiblíží 😉
@andelka Nemám s tímto konkrétně zkušenost (jakože bych to doporučovala), ale ženy ho právě zkouší od doby, kdy by si tu ovulaci přály, respektive před ovulací. Ten jeho další účinek totiž je, že zvyšuje LH a hormon LH stimuluje ovulaci, peak je cca. 1-2 dny před ovulací. Četla jsem doporučení začít ho užívat právě před očekávanou ovulací a pak během luteální fáze. Vy se sledujete pomocí STM, tak uvidíte, co Vám to udělá s cykly. Co by se úplně nemělo, tak užívat ho od začátku cyklu, protože to by snižoval hormon FSH, který působí na zrání vajíček.
@hermij já mám pocit, že jsem ho brala od konce ms do potvrzené ovulace. Měla jsem nepravidelné cykly, 28-43 dní, lf 11-12. Když jsem začala brát drmek,tak se mi ovulace posunula na cca 20 dc. Takhle ji mám obvykle (16-23dc) . Teď ještě kojím, ms už sice mám,ale ovu později, a během lf dost špiním, a je kratší než obvykle. Nebo napadá tě něco jiného na úpravu, kromě odstavení nebo silného zkrouhnuti kojení? Nebo holt počkat. Ale vzhledem k tomu,že používáme stm i jako antikoncepci,a k tomu, že mě ta problémová lf štve, uvažuju,zda by se tomu nedošlo pomoct.
@andelka na to špinění a prodloužení LF by ten drmek měl zafungovat, jakmile se zvedne BT, tak můžeš začít. Předovulační fáze by se měla upravit jakmile odstavíš, ale to teď nemusíš jen kvůli tomu ♥ Jinak MUDr. Lázníčková, u které jsi měla přednášku (pokud si dobře pamatuji) doporučuje na úpravy cyklů při kojení Sarapis pro muže... jooooo 😝 Jde o to, že ten pro ženy obsahuje šalvěj, která by se při kojení neměla. Složením je ale ok. Jsou tam vitaminy, minerály spolu s mateří kašičkou (nemůže se při alergii na včelí produkty).
@nicoltom Tak nejdřív by bylo fajn zjistit, jestli opravdu neovulujete. To už jsem slyšela od ovulujících žen tolikrát 🙏 Nemohu to vyvrátit, ale možná jen nevíte, jak ovulaci správně zjistit ❤ Bez ovulace nicméně drmek neužívat, leda byste znala přesnou příčinu, proč neovulujete. To by se pak dal zvážit, dá se používat při některých problémech, které Vám sem nenapíšu, nechci, abyste si sama ordinovala léčbu... 😉
@hermij mam hormonalni nerovnovahu tak jsem vyfasovala utrogestan na tri mesice,to uz jsem dobrala. Na vysetreni pruchodnosti vejcovodu je vysledek jeden nepruchozi,druhy ano. Hned me cpou na IVF coz nechci a rada to prvne vyzkousim bylinkovou cestou. Ziju v Nemecku a vsechno tu strasne dlouho trva a kazdy novy termin u doktora znamena mesic cekani a kazdy doktor mi cpe hned pichani hormonu,coz bych ted nerada kdyz muzu zkusit bylinky ale to mi kazdy doktor rekne ze bylinky jsou pro carodejnice... 🤦♀️🤷♀️ Utrogestan mi upravil MS tak ze teda uz to nemam rozhazeny a nespinim mezi tim ale asi mi protahl cyklus cca na 40.dni 🙄 uvidim kdy prijde MS ted (opet nikde nic),tak cekam. Ovu testy cely mesic negativni tak dalsi cyklus budu merit BT jen to proste vsechno dlouho tvra... 🤣🤣 Drmek pisou ze je na hormonalni nerovnovahu a na anovulacni cyklus (psali na strankach ohledne drmku...) proto jsem ho koupila. Na gyndu jdu az 30.9. a bude to moje prvni navsteva v DE takze o to dyl se to asi potahne a budu muset vse absolvovat znovu... 😏 Jeste mam Kontryhelovy caj.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Nechápu jak by dneska mohli vidět,že ovulace proběhla,když teprve bude? A minulá už dávno byla.
Jinak drmek bych klidně ještě nasadila. Ony bylinky většinou potřebují čas zafungovat. Mně drmek srovnal cyklus po 3 měsících užívání.