Drmek - kdy ho vysadit, když se snažím o dítě?

21. srp 2021

Ahoj, je tu spousta diskuzi o drmku. Take jak ho brat, ale tady se nazory uz rozchazeji.
Drmek by mel byt "cisty" progesteron.
Na netu se pise:
Pomáhá stabilizovat menstruační cyklus
Odstraňuje potíže vzniklé s menstruací (bolestivé, silné či nepravidelné měsíčky)
Vyrovnává hladiny hormonů při menopauze
Podporuje ovulaci a produkci ženských hormonu.
Je vhodný jako podpůrný prostředek při endometrióze i neplodnosti

Ale take se pise, ze se nemuze v těhotenství.
Moje sestra minuly mesic zacala drmek brat(drive kazdy mesic, kazdy cyklus vzdy tyden po ovulaci zacala mit hnedy vytok, spineni, tak cetla, ze by se to drmkem mohlo ztratit. Zacala brat (2tobolky denne). Ovulaci citila a take ji mela potvrzenou u doktora ultrazvukem.
Tyden pred MS zacala opet špinit. Den MS udelala TT a sla na krevni test. HCG bylo jen 33 a pozitivní slabsi carka. Drmek vysadila. Tyden na to prisla MS.
Mohl za to drmek? Ze byl vysazen? Mel se vysadit drmek a zacit brat treba Duphaston, nebo Utrogestan.
Může nyni brat treba do ovulace drmek a par dni po ovulaci Utrogestan, aby se případně mimino udrzelo ?
Dekuju za nazory.

levandule_k
21. srp 2021

Drmek se nemá brát v těhotenství, tedy pokud měla pozitivní TT, platí pravidlo přestat brát drmek. Jinak já vycházím o drmku z těchto informací a tuhle stránku považuji za kvalitní https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st...
Kdysi jsem tady vedla debatu, jak brát drmek, já jsem tvrdila, že drmek se bere od ovulace do menstruace, druhá uživatelka měla informace, že drmek je lepší brát v první polovině cyklu.

Mezi bylinky podporující otěhotnění patří kontryhel, ten se může pít v těhotenství dle této stránky https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st...

Pak jsou čajové směsi na podporu otěhotnění, vybírat je z čeho. https://www.bylinkyprovsechny.cz/nemoci/ruzne-n...

Je otázka, co má tvoje sestra za problémy, jak je na tom s kvalitou spermií její muž a jestli byli v caru, jak dlouho se snaží.

Bylinky obsahují látky podobné ženským hormonům, pokud nezná(š) účinky bylinek a její problém, tak je to léčba metodou pokus-omyl. Může se stát, že si svůj problém zhorší, protože si nasadí bylinku, která není pro ni, nebo si ji nasadí ve špatnou dobu cyklu.

Utrogestan a Duphaston, jestli je potřeba brát tyto léky, je dotaz na gynekologa, který zná její stav. Pokud je lékař doporučí, byla bych velmi opatrná s bylinkami, které jsou tady doporučovány na podporu otěhotnění, mohlo by dojít k tomu, že bude hormonálně přestimulovaná.

autor
21. srp 2021

@levandule_k moc Ti dekuji za odpoved.
Zadne problemy nema. Deti ona uz ma, partner ne,jen chteji dalsi, ale bohuzel se nedari. Rikam si, ze kdyz se zadarilo i kdyz to nedopadlo, tak by nemel byt takovy problem otěhotnět. Ale ona nejvice resi to spineni pred MS. Na to ji dr dala ten utrogestan,aby se ji prodlouzila druha faze cyklu,ale dneska psala, ze zacala vcera ten Utrogestan brat a stejne zacala spinit. Vim ze hlida ovulaci testama a meri si teplotu.
Bere jen nejake vitaminy pro nastavajici maminky a zadne bylinky uz nebere. Jen se chce zbavit spineni. Vim ze zkousela i vitamin B6 ve vetsich davkach. A nic.

andelka
23. srp 2021

Špinění pokud není silné není překážka v otěhotnění. Já jsem spinila vždycky tak od 9-10 dne po ovulaci. A jediné cykly kdy ne byly ty, kdy jsem otěhotněla.
Drmek jsem brala ještě před snažením. Na stabilizaci cyklu. Posunulo mi to ovulaci dopředu. Brala jsem ho od konce ms do potvrzené ovulace,tj do asi 3-4 dpo.

andelka
23. srp 2021

Jinak já mám špinění dlouhodobě, nezabralo na to zatím nic, těhotná jsem byla 5x i přes to.

levandule_k
23. srp 2021

I když dítě má, za tu dobu je to jiné tělo a různí gynekologové mají různé názory. Pokud se snaží víc jak rok, nebo ji tlačí věk, navštívila bych CAR, tělo je jiné od té doby, co otěhotněla, problém může být i u partnera. Může to být "kravina", která je lehce řešitelná.

autor
23. srp 2021

@andelka andelko ja spinit zacinam uz 3,4 den. Myslim, ze se embryo nemuze ani zavrtat nic.. Dekuji za nadeji🍀🍀

autor
23. srp 2021

@levandule_k dekuji za nazor(pisi od sestry), aby nemusela psát za mě.
CAR je az poslední možnost, ale asi to necháme osudu. Mně jediné co trápí je to hnědé špinění. Člověk nemůže normálně fungovat. Jsem vlastne cca 14 dni čistá, jinak pořád s vložkou. Má dr mi dala Utrogestan. Ani hormonální profil neudělala. A zastává názor, že špinění ničemu nebrání.

andelka
23. srp 2021

Já myslím,že slabší špinění fakt vliv nemá. Ale úplně tě chápu,taky mě to štve. Zatím beru drmek 1 tobolku. Kdysi jsem brala kapky,3x denně, pomohl po dvou měsících. U mě se neví čím to je, možná prolaktin, kojím, možná myomy..
Držím palce ať to brzy vyjde. Též mám děti z prvního manželství a dalšího prcka jsme chtěli s druhým manželem spolu. Po jednom neúspěchu se povedl krásný kluk,už mu je 2,5 roku. 🍀

autor
23. srp 2021

@andelka moc gratuluji. Ja uz mam take dve deti. Po smrti manzela pred 6 lety jsem myslela, ze uz nikdy nebudu šťastná. Ale uz dva roky jsem a nyni druhy manzel a miminko nejde.. Je mi to lito, ale uz nejsem take nejmladsi. Tak to asi ma tak byt.
Nikdy jsem zadne problemy pres těhotenstvím nemela. A ted je to jine. Moc gratuluji k detickam🍀🍀🍀🍀🍀

andelka
24. srp 2021

Já též ne, malý se narodil když mi bylo 35,5, ale je fakt,že věk a tělo neosalime. A co platilo dřív nemusí být teď pravda. Nějaký problém může mít i chlap. Moc držím palce,ať se brzy zadaři 🤗

levandule_k
24. srp 2021

Občas se zadaří i někomu, kdo není nejmladší. Tak držím palce 🙂