Ahojte děvčata,
potřebuju se vás zeptat, zda byste některá tohle nemohla vědět nebo poradit. S přítelem se snažíme už přes rok, v poslední době přítel dost cestuje, takže jsem ráda, když nám sex vyjde na ovulaci. Doktorka mi posledně řekla, že by nám určitě doporučila skočit na spermiogram. Vše jsem si o spermiogramu přečetla, než jsem s tím přišla za přítelem a je tam napsané, že 3 dny před odběrem sexuální abstinence a zároveň předtím by měl být sex/sebeuspokojení max. týden. A jen jsem začala přemýšlet... Když jsme během mojí ovulace měli sex jen jednou a před tím třeba dva týdny za předpokladu že on si to asi kvůli vytíženosti v práci nedělá, je možné, že to sperma je "nekvalitní"?
@kuliocko2 rozhodne dodrzet pust 3-5 dnu pred kontrolnim odberem spermatu (spermie budou dozrale a zaroven ne prilis stare...)-objektivni vysledek kvality spermii a jejich znovuzvorba..
V dobe plodnych dnu 5dnu pred ovu a 2 dny po ovu je vhodne mit sex co obden,spis zda se s cestovanim muze trefite vubec do plodnych dnu,nez ze je sperma starsiho data..🤷♀️
Po roce neuspechu zacit resit s odbornikem,ale pokud je to jen par mesicu,tak jeste vydrzet 🍀
Oni ty výsledky porovnávají s daným průměrem který počítá s jakousi všeobecnou frekvencí ejakulace. To neznamená že sperma je po 14 dnech staré a nepoužitelné.
@sajul nevím my sexovali hodně málo jednou a stejně nic ...... zkoušela všechyn možný varianty.....
@kuliocko2 upřímně si nemyslím, že na tom nějak záleží na té frekvenci, my aktuálně řešíme, že to nemusí jít kvůli nálezu bakterií v pohlavním ústrojí ...chápu že vás otázka trápí doporučuji nechat manžela vyšetřit....
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Naopak, sperma dozrává až dva měsíce. Půl roku jsme měli s partnerem sex skoro on den, v době ovulace každý den. A nic. Otěhotněla jsem z jednoho sexu za měsíc. Prostě ty spermie nestačili dozrát natolik, aby oplodnili vajíčko.