Zdravím všechny, jsem tady nová... Plánujeme s manželem těhotenství... Docela dlouho jsme čekali, než se vyřešili všechny moje vyšetření a testy kvůli srdíčku atd. Tedka už by jsme se mohli snažit, ale poměrně hodně mě znepokojuje, že jsem cca před pěti lety vysadila antikoncepci a od té doby nepravidelně menstruuju. Beru celá leta Depo-Proveru i při ní cyklus není uplně pravidelný, i když lepší než bez ní... Na letáku je napsáno, že se nesmí užívat v těhotenství, doktor mi řekl že mužu klidně těhotnět, tak já nevím.. máte někdo zkušenosti s Depo-Proverou nebo nějaké podobné problémy?
Depo-Provera a Provera jsou dvě úplně odlišné věci. Depo-Provera je antikoncepce a Provera obsahuje progesteron, který pomáhá ke srovnání cyklu a podpoře uhnízdění embrya. Pokud bereš Proveru, tak určitě otěhotnět můžeš, jen bys jí pak měla vysadit a brát třeba Utrogestan nebo Duphaston, což je také progesteron, jen se to v těhu může.
@papalinka děkuji moc za názor... jojo beru Proveru.. Máš s tím nějaké zkušenosti?
@vodvarkova brala jsem jí jen chviličku a nepamatuji si žádné problémy.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Pro přesnost beru tabletky Provera 5mg...