Den ovulace. Objasníte mi to, prosím?

teddy4
13. únor 2021

Ahoj holky. Měla bych otázku ohledně ovulace. Nikde nemůžu najít odpověď 🤔 Zkouším tedy vás.. pořád nějak nechápu, jak je to s tou ovulací.. pochopila jsem, že před ovulací je ten "oplodňovací" táhlý hlen a v den ovulace je hustý bílý? Ovulaci poslední dobou cítím, ale nikde jsem se nedočetla, jestli už v dobu toho hlenu ovulace probíhá (vajíčko jde vejcovodem), nebo ten folikul praskne, je z toho ten bílý hustý hlen a teprve jde vejcovodem? Já v den bílého hustého hlenu jsem pak večer měla v pravém podbřišku hroznou křeč a byla jsem nafouklá.. předtím asi tři dny jen pocity jako před menses a dole hrozně mokro.. Děkuji za odpověď 🙂

klokanka31
13. únor 2021

@teddy4 Nevím jak to je, ale když jsem na sobě poznala ovulaci, tak jsme se snažili, a vyšlo to.

teddy4
autor
13. únor 2021

@klokanka31 jojo, je dobré když ženská ovulaci cítí, má to mnohem jednodušší. Jen mě právě zajímalo, když mám ten hustý bílý hlen, v jaké fázi ovulace to je 🤔

klokanka31
13. únor 2021

@teddy4 No já to právě poznala podle hlenu. Průsvitný táhlý (někde se uvádí jako bílek) byla ovulace. Bílý hustý je po ovulaci.

teddy4
autor
13. únor 2021

@klokanka31 tak děkuju za info 🙃

luckamatylda
15. únor 2021

Po ovulaci je hustý, aby již zamezil vstupu dalších spermií, tvoří bariéru.

teddy4
autor
15. únor 2021

@luckamatylda a ten hustý hlen je hned po ovulce? Ještě ten den? 🤔

luckamatylda
16. únor 2021

@teddy4 Já ho pozorovala až den po