Děložní čípek okolo ovulace

saidy
7. srp 2016

Ahoj holky, snažíme se s manželem o miminko a začala jsem tento cyklus zkoumat děložní čípek a nejsem z toho vůbec chytrá. Od středy je vlhčí a začal se otevírat, v sobotu a dneska (v neděli) je otevřený, měkký a hodně zkrácený, skoro ho nenahmatám. Jak dlouho bývá čípek před ovu nebo během ní takhle otevřený a zkrácený a jak rychle se pak zavře? Ovuluji většinou 11 - 13 DC (podle hlenu a délky cyklu, ten mám cca 26 dnů plus mínus den), dnes jsem 11 DC. Poradíte, jak to chápat? Google jsem zkoušela a moc nepomohl.

domuskalarisa
10. srp 2016

Ahoj, pokud nemas ukazkovy ucebnicovy cipek (coz nema skoro nikdo) tak vubec nic nevypozorujes. Cipek muze byt kazdou hodinu jinde. Teoreticky by v dobe ovulace mel byt nahore, otevreny a produkovat hlen podobny vajecnemu bilku. Muzes ovu taky poznat podle bolesti v podbrisku nebo pichanim, ba dokonce krecemi u jednoho z vajecniku. Ale ten, kdo nepozna ovulku vubec nijak, by mel soulozit kazdy druhy den a to je takrka nemozne se netrefit 🙂.

saidy
autor
11. srp 2016

@domuskalarisa taky jsem vypozorovala, že jsem vlastně nic nevypozorovala 😀 2 dny byl pořád tak vysoko, že nevím, jestli byl otevřený, protože jsem na ňho pořádně nedošáhla a od té doby si už 3 dny cestuje jak se mu chce - chvilku nahoru, chvilku dolů 😀 Ale zatím jsme stihli sex od 4 DC do 14 DC ob den až dva a mám cykly jenom 26 dnů, tak snad se zadařilo, teď už můžu jenom doufat 🙂

domuskalarisa
11. srp 2016

Tak tak. Tak drzim pesticky, ale pokracujte v sexovani stale. At to mas pojistene na cely mesic. Muzes mit ovulku az ke konci cyklu :P

saidy
autor
11. srp 2016

@domuskalarisa díky 🙂 Jestli manžel zítra přijede ze služebky, tak to ještě pojistíme (včera si odskočil na odpoledne a noc, má to hodinu cesty), jinak máme smůlu 🙂 ale myslím si, že mám ovu spíš dřív, minulý měsíc byl taky pryč a skočili jsme na to až od 15 DC ob den po týdenní pauze a nic z toho nebylo, tak snad tentokrát to vyjde 🙂

upuska
19. srp 2016

@saidy Taky jsem začala zkoumat čípek, první cyklus mi přišel pořád dost nízko, jen bylo někdy těžší nahmatat otvor, ten bych řekla že je někdy výš.. a teď při druhém cyklu, včera jsem měla 11den a to mi přišel vysoko i měkký..podle hlenu, beďaru na bradě a bolestí v podbřišku bych řekla, že ovu proběhla..ale taky nevím, jak dlouho bývá otevřený, měkký..jestli je to jen ten den kdy je vyloženě ovu nebo i v období těch tzv. plodných dnů..no uvidíme, jestli se zadařilo či ne..

domuskalarisa
20. srp 2016

No my jsme sexovali tyden,ctyri dny a dva dny pred ovu, kdy je to prej nejplodnejsi a provadela jsem prsrickovou metodu, zadna sprcha po sexu.. Proste babske rady ale nepomohlo a ms dorazila. Xipek jsem den pred ms mela uplne dole a tvrdy jak loket. Nezklamal a ms dorazila. Kdyz je zena tehu, mel by byt cipek nahore, uzavreny a produkovat bily husty hlen, ktery uzavira cipek a chrani pred infekcemi apod. Alespon to mam za ty roky nactene

upuska
21. srp 2016

@domuskalarisa to ano a vis jaký byl v době tech plodných dnů?

domuskalarisa
21. srp 2016

Mela jsem ho hodne jakoby nalevo skrceny a mekky a pootevreny