Ahoj holky, snažíme se s manželem o miminko a začala jsem tento cyklus zkoumat děložní čípek a nejsem z toho vůbec chytrá. Od středy je vlhčí a začal se otevírat, v sobotu a dneska (v neděli) je otevřený, měkký a hodně zkrácený, skoro ho nenahmatám. Jak dlouho bývá čípek před ovu nebo během ní takhle otevřený a zkrácený a jak rychle se pak zavře? Ovuluji většinou 11 - 13 DC (podle hlenu a délky cyklu, ten mám cca 26 dnů plus mínus den), dnes jsem 11 DC. Poradíte, jak to chápat? Google jsem zkoušela a moc nepomohl.
@domuskalarisa taky jsem vypozorovala, že jsem vlastně nic nevypozorovala 😀 2 dny byl pořád tak vysoko, že nevím, jestli byl otevřený, protože jsem na ňho pořádně nedošáhla a od té doby si už 3 dny cestuje jak se mu chce - chvilku nahoru, chvilku dolů 😀 Ale zatím jsme stihli sex od 4 DC do 14 DC ob den až dva a mám cykly jenom 26 dnů, tak snad se zadařilo, teď už můžu jenom doufat 🙂
Tak tak. Tak drzim pesticky, ale pokracujte v sexovani stale. At to mas pojistene na cely mesic. Muzes mit ovulku az ke konci cyklu :P
@domuskalarisa díky 🙂 Jestli manžel zítra přijede ze služebky, tak to ještě pojistíme (včera si odskočil na odpoledne a noc, má to hodinu cesty), jinak máme smůlu 🙂 ale myslím si, že mám ovu spíš dřív, minulý měsíc byl taky pryč a skočili jsme na to až od 15 DC ob den po týdenní pauze a nic z toho nebylo, tak snad tentokrát to vyjde 🙂
@saidy Taky jsem začala zkoumat čípek, první cyklus mi přišel pořád dost nízko, jen bylo někdy těžší nahmatat otvor, ten bych řekla že je někdy výš.. a teď při druhém cyklu, včera jsem měla 11den a to mi přišel vysoko i měkký..podle hlenu, beďaru na bradě a bolestí v podbřišku bych řekla, že ovu proběhla..ale taky nevím, jak dlouho bývá otevřený, měkký..jestli je to jen ten den kdy je vyloženě ovu nebo i v období těch tzv. plodných dnů..no uvidíme, jestli se zadařilo či ne..
No my jsme sexovali tyden,ctyri dny a dva dny pred ovu, kdy je to prej nejplodnejsi a provadela jsem prsrickovou metodu, zadna sprcha po sexu.. Proste babske rady ale nepomohlo a ms dorazila. Xipek jsem den pred ms mela uplne dole a tvrdy jak loket. Nezklamal a ms dorazila. Kdyz je zena tehu, mel by byt cipek nahore, uzavreny a produkovat bily husty hlen, ktery uzavira cipek a chrani pred infekcemi apod. Alespon to mam za ty roky nactene
@domuskalarisa to ano a vis jaký byl v době tech plodných dnů?
Mela jsem ho hodne jakoby nalevo skrceny a mekky a pootevreny
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj, pokud nemas ukazkovy ucebnicovy cipek (coz nema skoro nikdo) tak vubec nic nevypozorujes. Cipek muze byt kazdou hodinu jinde. Teoreticky by v dobe ovulace mel byt nahore, otevreny a produkovat hlen podobny vajecnemu bilku. Muzes ovu taky poznat podle bolesti v podbrisku nebo pichanim, ba dokonce krecemi u jednoho z vajecniku. Ale ten, kdo nepozna ovulku vubec nijak, by mel soulozit kazdy druhy den a to je takrka nemozne se netrefit 🙂.