Ahoj holky, prosím, jakou máte zkušenost s délkou cyklu po vysazení HA? Měly jste prvních pár cyklů ještě “srovnaných” z HA a pak se vám to rozhodilo? Jak dlouhé jste měly cykly? A jak dlouho trvalo, než se vám cyklus srovnal? Měli jste do srovnání nevolnosti? Děkuji za zkušenosti 🙂
@marketanovakova14 První cyklus po vysazení jsem měla trochu delší (asi 38 dní), pak už pravidelně 28-30 dní, žádné nevolnosti.
Hneď po vysadení taký aký pred HA
Po vysazeni sem měla pouze dva cykly a to 33 dnů a pak 30. Potom už sem otěhotněla. 🙂
@littlebee124 šťastná to žena 😊😉
@marketanovakova14 první 3měsíce normál a pak to děsně lítalo. Dokonce jednou cyklus 58dní. Pak od 27 do 33dnů. Pomohl až duphaston a po něm jsem otěhotněla do 2 měsíců ...
@marketanovakova14 no upřímně první dva plus minus po 30 dnech, pak i 70 dní(jo dva měsíce nic testy na těhotenství v kapse ;) ) rok se to rovnalo.
Otěhotněla jsem rok a půl po vysazeni na 30/31 dnů cyklech.
Brala jsen ji jen dva roky a děkuji
@amazonkajanik Ale cca 50DC sem měla ještě Hcg negativní 🙈😀
@littlebee124 no já taky nebyla v tom. To se povedlo až 2roky po té, ale v 7tt konec 😟 pak biochemka a dočkali jsme se až po 6letech. Ten dlouhý cyklus byl důsledkem snížené funkce štítné žlázy, ale přišel na to až obvodak po preventivce 🙄 na to jsem změnila doktora a pak ještě 2x
@marketanovakova14 já to třeba po vysazení nedostala vůbec. Respektive, po dobrání antikoncepce jo, pak už ne. Byla jsem 2x vždy po 3 měsících na vyvoláváčkách. Mě to trvalo více než rok (cca rok a 4m) než se z toho tělo dostalo. Někdy jsem to dostala po měsíci jindy třeba po 2,5 měsících, když do 3 měsíců nic, volala jsem na gyndu a hnali mě na injekce. Když už to vypadalo, že se tělo konečně chytá, neplánovaně jsem otěhotněla a znovu jsem nevěděla na čem jsem 😀, kojení mi pak v cyklech dělalo pěkný bordel 🙂 nevolností spojené s cyklem jsem neměla žádné.
@cherie24 A měla si po tom vysazení ovulaci? Dělala sis testy nebo měřila BT? Mám právě víc kamarádek, kterým to také nenaskočilo a museli na umělé a pak další těhu po porodu už v pořádku.
@marketanovakova14 já na sobě ovulaci poznám. Mívám ovulaci dost bolestivou. 🙄 Párkrát jsem si pro potvrzení udělala test, protože jsem si pak podle toho poznamenávala, kdy to dostanu. Cyklus jsem měla pokaždý jinak dlouhý, ale od ovulace jsem věděla, že za 14 dní mám být připravená. Na gyndě mi tenkrát už chtěla napsat nějaké hormony pro úpravu cyklu, ale když jsem se dozvěděla, že je to na zlepšení pravidelnosti MS a ovulaci mi to nijak nezajistí, odmítla jsem to brát. K čemu by mi bylo, že to pravidelně dostanu, když zůstanu neplodná ... Nakonec se sama vrátila, ale až po několika měsících. A otěhotněla jsem 2x na první dobrou 🙂 i když jsem si tenkrát kolikrát říkala, jestli mi ta antikoncepce stála za to, že teď zůstanu neplodná. Jinak můj obvoďák říkal, že tam má spoustu ženských, co jsou pak po vysazení překvapené, protože si myslely, že budou mít dítě hned a že to může trvat někomu až 3 roky, než se z toho dostane. Ale moje gynelokožka je hrozný zastánce antikoncepce a pokaždé ji překvapí, že to někdo nechce brát 🤷
První cyklus po vysazení skoro ukázkový, cca 30 dní a normální menstruace. V druhém cyklu přišlo po 30 dnech jen špinění a trvalo skoro 14 dní 🤷🏻♀️ Teď mám třetí cyklus (ač nevím, od kdy ho počítat), tak uvidíme...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Brala jsem HA 7 let, po vysazení jsem ještě cca 2 cykly měla ok. Ale pak přišel zlom a měla jsem cyklus každý měsíc jinak dlouhý. Srovnalo se to cca po roce. Cykly mám 31-33 dní.