Dobrý den. Rok a půl se snažíme o miminko. A zatím stále nic... Jako jo, brala jsem opravdu dlouho HA (Lunafem) 12 let... Což je hnus. Ano, teď už to vím taky. Ihned po vysazení HA jsem najela na STM, abych věděla, zda najela ovulace. Od vysazení jsou cykly pravidelné 28-30 dní, ovulace dle BT proběhla v každém cyklu 11-15 DC. Luteální fáze bývá 13-16 dnů. Minulý týden jsem byla na HSG vyšetření pomocí rentgenu. Oba vejcovodu průchodné. Partner má teď za sebou spermiogram. Vše v normě. Chci se zeptat, jaká další vyšetření nás (spíš teda asi mě) čekají. Děkuji za informace...
@kapecko22 A zapomněla jsem na folikulometrii, tj. kontrolu, zda skutečně dochází k ovulaci pomocí opakovaného ultrazvuku
Děkuji za informaci. Čeká mě teď sledování ovulace ultrazvukem. To je asi ta folikulometrie?
@kapecko22 Ano, to je ono 🙂
@petulkadodo A to se chodi asi nejak casteji, ze, za ten cyklus? Gynekolog mi rekl, at dojdu 12 DC... Ale 12 DC mivam vetsinou ovulaci. Takze pujdu radeji uz 10 DC... Jinak me teda docela prekvapuje, ze mi jeste nedelal hormonalni profil. Cekala bych, ze to bude hned 1.vysetreni... Ale jako prvni me poslal na to HSG vysetreni
@kapecko22 jj, chodí se víckrát, typicky před ovulací, jak roste vajíčko a pak po ovulaci, aby se potvrdilo, že praskl folikul.
Dle STM mi ovulace probiha kazdy cyklus. Je i presto mozne, ze teda neprobíhá? Nebo z jakeho duvodu vubec folikulometrie? Je i pres ukazkove grafy bazalni teploty mozne, ze ovulace neprobiha?
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@kapecko22 Určitě hormonální profil včetně hladiny AMH, které udává ovariální rezervu, test na trombofilní mutace, reprodukční imunologie (protilátky proti spermiím apod.), někdy se dělá i hysteroskopie pokud je podezření na překážku v děloze nebo děložním čípku. Časem pak genetika, ale ta se dělá spíš při opakovaných potratech.