Dá se otěhotnět, i když beru Utrogestan?

katy48
26. pro 2016

Ahoj, mám otázku da se otěhotnět i když beru Utrogestan? Dostala jsem ho na srovnání cyklu protože jsem neměla 3 měsíce MS. Když jsem šla k doktorovi udělal mi ultrazvuk a jediný co vim, že říkal něco o 9mm tak jsem šla sama radši na krev a těhu se nepotvrdilo. Ted už beru Utrogestan 6 měsíců, ale MS vždy dostanu ještě před dobranim. MS jsem měla do téhle doby normální az ted poslední jsem mela jen silnější špineni. Tak by me zajímala vaše zkušenost s branim Utrogestanu.

kackakastanka
26. pro 2016

ahojky, nejak se v tvem popisku moc nevyznam, ale obecne se Utrogestan (je to progesteron), ktery normalne vytvari zlute telisko po ovulaci, bere na udrzeni/podporeni pripadneho tehotenstvi... dostavaji ho bud zeny, ktere maji slabsi cinnost zluteho teliska, ktere vznika na vajicku/embryu po ovulaci, nebo i zeny, ktere po pozitivnim tehotenskem testu spini..., nebo proste zeny s moc kratkou lutealni fazi (faze cyklu po ovulaci), ktera by mohla byt pricinou netehotneni..., coz muze byt tvuj problem
Brat by se mel zacit vzdy az po ovulaci, protoze ji muze blokovat. Zalezi take na davce, kterou ti doktor predepsal...dotaz bych radeji smerovala primo na tveho lekare...

medulinek
27. pro 2016

Pokud ho beres na srovnani cyklu - tedy cely cyklus a ne az po ovu, tak je otehotneni slozitejsi,protoze se pri nem vytvari malicko jina sliznice a taky vetsinou ovu blokuje,ale vylouceny otehotneni vzdy neni.

katy48
autor
27. pro 2016

Asi nevěděl jestli jsem těhu tak mi ho dal. Beru ho vždy 17 den cyklu 0-0-1 ale brala jsem 1-0-1. A četla jsem právě hodně příspěvků a byla jsem z toho zmatená.

barca1010
27. pro 2016

Ahoj já jsem ho brala právě když jsem otěhotněla cca od 6tt do toho 3měsíce...

katy48
autor
27. pro 2016

No jak jsem psala já neměla 3 měsíce MS tak mi ho dal a od te doby ho beru, ale těhu jsem nebyla.

werumka
27. pro 2016

@katy48 A jak dlouhé cykly jsi měla před tím? To spineni místo menstruace spíš napovídá, že je nasazený moc brzy - před ovulací. Sliznice ještě není dost vysoká, tudíž pak po vysazení jen spinis.

katy48
autor
27. pro 2016

@werumka Neměla jsem MS 3 měsíce vůbec. Proto mi nasadil Utrogestan s tím, že pokud dostanu MS tak OK pokud ne tak jsem měla přijít. MS jsem po 10 dnech od začátku co jsem začala brát Utrogestan dostala, ale od te doby mám cyklus 22 az 24 dni. Už jsem nikdy nedobrala Utrogestan celych 10 dni, ale 6-7 den co beru Utrogestan dostávám MS, az ted na poslední MS jsem mela jen o něco větší špinění.

werumka
27. pro 2016

@katy48 A před těmi třemi měsíci? Tam byly jaké cykly? Ona menstruace po Utrogestanu chodit bude, ale pokud před jeho nasazením neprobehne ovulace, je to pak stejná pseudomenstruace jako při brání HA.

katy48
autor
27. pro 2016

No před tím jsem brala HA cca 3 roky. Tu jsem přestala v únoru brát to jsem MS měla normálně, v braznu jsem to dostala po 28 dnech cyklu a pak už vůbec az do června kdy jsem dostala Utrogestan a ten jsem začala jist hned s tím ze po 10 dnech by mela přijít MS, která také přišla od té doby beru stále s jedinou změnou předtím jsem brala 1-0-1 ted už jen 0-0-1

werumka
27. pro 2016

@katy48 Tak to je takový typicky zblazneny cyklus po vysazení. Vaječníky si zase musí zvyknout pracovat a někdy jim to hned nejde. Než tlačit cyklus do umělé délky pomocí Utrose bych spíš bych spíš zvazila, ze dám čas, aby naskocila ovulace ( a to po vysazení může být klidně až 30. den cyklu, takže celkově pak ten cyklus může mít 45 dní i déle). Nasadila bych vitamín skupiny B, těch bývá po vysazení nedostatek. A sledovala ovulaci. Pokud by třeba po 40 dnech pořád žádné náznaky ovulace neproběhly, tak teprve pak ten cyklus ukončit vyvolavackou nebo Utrogestanem.

katy48
autor
27. pro 2016

@werumka Od doby co jim Utrogestan dlabu i kyselinu listovou. Taky se chci zeptat doktora jestli by neslo s branim Utroše přestat. No já si myslím, že my ho dal protože si nebyl jistý jestli jsem těhu nebo ne a když jsem mu řekla, ze zatím ještě nechci mimco protože jsme řešili bydlení tak možná proto mi ho dal

kackakastanka
27. pro 2016

souhlas s @werumka ale zaroven ta davka Utrogestanu, kterou beres, je tak minimalni, ze ti cyklus urcite umele neprodlouzi, co je ale dulezitejsi v teto fazi, je jistota, ze mas ovulaci, takze jak pise werumka, primarne overit a hlidat ovulaci, pokud ovulace problem neni, nasadit po ni vzdy ten utrogestan...

werumka
27. pro 2016

@katy48 To si nemyslím, utrogestan lékaři často předepisují na úpravu cyklu. Ten by případné těhotenství podpořil. Ono to třeba může být u Tebe tak, že normálně bys ovulovala až kolem 20. dne cyklu. Jenže když 17. den nasadis Utrogestan, tak ta ovulace už neprobehne. Navíc dávka 0-0-1 je nizoucka, takže to spineni po ní už pak být může. Nekonzroloval Ti lékař folikuly?

katy48
autor
27. pro 2016

@werumka Nn nic nekontroluje, ale zkusim to s nim probrat 3.1. k němu jdu, ale moc děkuji za rady 🙂