Cysta na vaječníku. Má s tímto někdo zkušenost?

paja285
5. říj 2020

Zdravim, s manzelem se snazime o miminko cca rok, s tim ze mam ale velice nepravidelnou MS (40-110 denni cykly) tak jsem byl byla na gynekologii kde mi nasli na pravem vajecniku velkou 10cm cysty, ktera pry vse tohle zpusobuje, jinak je pry vse v poradku ze dokonce i presto vsechno ovuluji sice velmi nepravidelne ale ano.
Ted mam jit na chirurgicke odstraneni, po kterem by se melo vse vratit do normalu jak MS tak Ovulace.
Ma s timto nekdo zkusenosti?

aklin
5. říj 2020

Neboj. Laparoskopický ji odstraní pod celkovou narkozou. Je to otázka 45 min. na sále.

paja285
autor
5. říj 2020

Dekuji! A mate zkusenost jestli se vse opravdu vrati do normalu jako mi tvrdila dr? 😀

te_reza
5. říj 2020

Ty jo a to ti zjistili až po roce? To tě nic nebolelo?Nebo něco?Já měla cystu asi 2 cm a úplně jsem chcípala na bolest, viděla ji normálně na utz. Jinak ti ji normálně chirurgicky odstraní, ale tyhle velké se prý rádi vrací.

paja285
autor
5. říj 2020

@te_reza ja driv na kontrole nebyla...naposled snad pred 2 lety. Zijeme v UK a tady gynekologie jako takova neni. Sla jsem jen kvuli te nepravidelne MS takze tohle bylo velmi nemile prekvapeni 😀 taky jsem ji videla na utz

te_reza
5. říj 2020

@paja285 tak to se divím, že tě nic nebolelo

aklin
5. říj 2020

@paja285 ja umírala bolesti při 10 cm. Měla jsem i zimnici.

paja285
autor
5. říj 2020

No jako ne, sem tam me pichlo v podbrisku nebo takovy tlak, ale neprikladala jsem tomu zadnou vahu.. ale urcite jako netrpim nejakymi bolestmi

lachtanice86
5. říj 2020

@paja285 ja mela 10cm cystu a sotva jsem chodila, sex? To bych chlapa kousla. Ale i tak jsem mela ms pravidelnou 25-26 dnů

paja285
autor
5. říj 2020

@lachtanice86 tak asi je kazda cysta jina.. rikala mi ze existuje nekolik druhu 🤷‍♀️

lachtanice86
5. říj 2020

@paja285 ja měla endometrialni a poznají to už podle utz a jakoby barvy výplně na obrazovce

paja285
autor
5. říj 2020

@lachtanice86 ta moje se jmenuje jinak, ale za boha si nevzpomenu jak, a nemam ted zpravu od doktorky u sebe. Kazdopadne jsem rada ze to neboli, a verim ze se vse vrati do poradku po jejim odstraneni a nam se pak brzo podari zadelat na miminko :D

marketanova
20. říj 2020

Ano, já mám a musím říct, že se mě kvůli PCO vůbec nedaří otěhotnět ani mít ovulaci. Přemýšlíme nad darováním vajíček.