Zdravím holky,
chtěla bych se zeptat, jdu na gyn příští týden a nevím na co vše se ptát v rámci snažení. Chtěla bych zjistit plodnost, nebo zjišťuje se, jak jsou na tom vajíčka?...nevím co vše chtít aby se zjistilo, zda je vše ok....zatím se totiž nezadařilo...je fakt že to bude cca rok ale zatím jsme to zvýšeně neřešili. Manžel ten už ví, že je u něj vše oká 🙂. díky moc.
@knoflikarka Díky moc! 🙂
@knoflikarka Moje gyn ani skoro nevedela co je to AMH (zacala jsem chodit k jine). Folikulometrii me udelali jednou. No snad budes uspesnejsi, ale ja me gyn nikdy nic nenabidli ani neresili, takze jsem sla na vsechny vysetreni do CAR (bez doporuceni a bylo to zadarmo). Snazeni uz bych s gyn ani neprobirala, po tehle zkusenosti. Mela jsem pocit, ze to neni jejich parketa..
@jednaholkaa Rozumím...jasny. Tak uvidím, je na gyn kam chodím nová paní doktorka...tak uvidím. A díky za info. Nevěděla jsem, že je možné jit na CAR a že by to bylo zdarma.
@vladimira_b_l Prave. Tak uvidis. Me to nakonec prislo jako nejlepsi varianta.. gyn delali jako, ze se jich to skoro netyka 🙂) V CAR jsme se nechali komplet vysetrit a pak uz jsme tam v nicem nepokracovali..
Já když jsem to řešila se svoji doktorkou, tak mi vlastně jenom doporučila zkusit ještě ovulační testy nebo měření teploty a dala mi doporučení do CAR, já jsem tam teda nedošla, na základě ovulačního testu se zadařilo. Asi bych šla rovnou do CAR, vyšetření by se tuším platit neměly, až na základě výsledků se rozhodnete co dál.
Nejdriv sem se to snazila resit sama, merila jame teplotu a delala ovu testy. můj gyn mi udělal hormonální profil, folikulometrii, manžela poslal na spermio a až potom se řešilo co dál.
@jednaholkaa Tak jasně, pokud to neudělá gynekolog, tak do CARu. Jinak @vladimira_b_l, na sledování růstu folikulů hlavně trvej, pokud by to chtěla předepsat Clostilbegyt nebo jiné tabletkové hormony na růst folikulů (a nenechej si je předepsat hned, max. až po těch odběrech). Všimla jsem si, že nemálo doktorů to bere skoro jako cucavé bonbóny a předepíše to třeba na 3 měsíce s tím, že pokud nic, má se až pak přijít ke kontrole. Ale přitom by se měly tyhle tabletky brát maximálně 6 cyklů a i v příbalovém letáku je, že v průběhu brání má lékař sledovat růst folikulů. Třeba k tomu ani nedojde a nebudeš to ani potřebovat, držím palce, aby to šlo co nejlépe a brzy byly dvě čárky na testu 😉🍀.
Díky holky 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@vladimira_b_l Ať ti udělají hormonální profil - dělá se z krve na začátku cyklu - zjišťuje se mimo jiné stav hormonů štítné žlázy a tzv. hodnota AMH, která značí, jak velká je zbylá zásoba vajíček. Potom chtěj folikulometrii, tj. měření toho, jak dorůstají folikuly v průběhu cyklu pomocí ultrazvuku.