Ahoj,
s manželem nám bude oběma letos 36, máme doma skoro dvouletou holčičku a od ledna se snažíme o další miminko, za tu dobu - jedno biochemické tehotenství jinak nic. U gynekoložky jsem byla v srpnu, že bych to vzhledem k věku ráda nějak řešila, ale řekla nám, ať ještě vydržíme. Dohodli jsme se s manželem, že vydržíme do konce roku. Vím, že to bude asi v hlavě, ale tu vypnout neumím. Protože jinak se mi daří celkem spolehlivě vždy testovat ovulaci, beru vitamíny (chytré miminko), manžel selzink, při styku používáme gel Conceive Plus. Mám tu i gynex, ale četla jsem, že spíš rozhodil MS, tak nevím, jestli ho začít pravidelně užívat. Je něco, co bychom ještě mohli zkusit? Říkám si, že když třeba ještě něco "přidám", i kdyby to vyloženě nepomohlo, že by to pro mou hlavu mohlo fungovat jako placebo🙂
Děkuju za rady či jen za vyslechnutí mého postěžování 🙂
Mně to kombo ovu-test a conceive plus zabralo, přes rok to trvalo (malé byly dva roky a měsíc). Držím palce, aby se zadařilo co nejdřív. <3
Leze to hrozně na mozek.
odjedte ma dovcu a vypni ... nic zazracnyho nenajdes, ale tva psychika potrebuje pomoct🙂
Účinnou radu asi nemám ale, vím jak je těžké nesoustředit se na něco, co si člověk opravdu moc přeje. Když sem si letos prošla dvěma potraty, jeden v 9tt a druhy ve 4tt, nenáviděla sem slova typu “nesmis na to myslet” ostatním se to lehce řeklo, tak lehké ale už to nebylo když miminko bylo to jedine, po čem tak moc toužím. Po druhem potratu sem zjistila, že neprobíhá ovulace a tudíž sem hned vedela ze těhotná byt nemůžu … ptala sem se různě jak svou ovulaci vratit zpět, rady typu tak dlouho bez ovulace nejsi neřešila bych to, byla pro mě strašná 🙈 tak sem tedy nasadila gynex a začala pit čaj L.Mojžíšové, na doporučení sem si koupila vitaminy, které nebyly zrovna levné a ejhle ovulace byla zpět a ani sem ji nečekala a budu začínat 18tt. Jestli mi k tomu všemu pomohlo něco co sem brala a nebo to, že sem vedela že byt těhotná bez ovulace nemůžu, tudíž sem se na to nesoustředila, nevím 😊 ale chtěla sem tím říct že ikdyz všechny rady o psychice jsou správné, pro snažilky jsou dost těžké 😊
Hormony jinak mate v pohodě? Stitna žláza atd? Jinak bych brala vitaminy - ty se doporučuje brát treba tři měsíce před otehotnenim, ideálně a pokud je jinak tělo v pohodě, dat tomu volnej průběh. Zkoušeli jsme tři roky a až když jsem byla přesvědčena ze to nepůjde, tak sem otěhotněla. Ale teda mám pcos takže medikace a tak. Ale všichni víme jak je těžký vypnout a myslet na něco jinyho, když člověk tak moc chce..
Místo gelu pij hodně Malinikoveho čajem a kontryhelovy čaj pij do ovulace. Pomáhá o hodně víc 🙂 gynex mi rozhodil cyklus. Jinak bych to víc neřešila a zajela bych na nějaké výlety 🙂
Být tebou, tak ten termín, kdy to začnu řešit, přesunu třeba na červenec, vykašlu se na ovulaci, vitamíny, plánovaný sex a prostě bych to nechala úplně plavat.
Myslet na to nepřestaneš, ale ještě zbytečně hlídat teplotu a hlen a plodné dny?
Doma už jedno dítko máš, takže tě ten čas zas tak extrémně tlačit nemusí.
Chápu. Můžeme sz?
Chápu dobře a vím, že to jde těžko... Ale opravdu přestat řešit tohle všechno okolo, vypnout a začít se soustředit na něco jiného... Dva roky jsme řešili, pak se vydali do CARu... No než se rozbehl celý proces, zjistila jsem, že jsem těhotná... Prostě jsem vypnula... Tehdy jsem se už to vzdala a věděla, že jinak než přes umělé to nepůjde, takže jsem přestala hlídat ovulaci apod. a z JEDINEHO(manžel tehdy nebyl téměř měsíc doma) sexu v měsíci jsem otěhotněla... Ale dobře vím, jak těžké je na to přestat myslet
Holky, moc děkuju! Je mi jasné, že to je asi v hlavě, první byla sice až po zamlklém těhotenství a následné revizi, ale oboje těhu byla vždy v podstatě na první či druhý pokus. Tak jsem nějak nepřemýšlela nad tím, že by to s druhým mělo být jiné. A najednou je to už skoro rok, všichni kolem mě těhotné a ten věk je pro mě prostě strašák. Tohle všechno dohromady mi dělá v hlavě nepořádek. :(
To jsme na tom stejně, první taky bylo po zamlklem těhotenství a revizi a druhé až po tom všem okolo 😉🍀
Rozhodne to nemusi byt v hlave. Je tolik moc moznosti, proc to nemusi jit. Ja to resila na gynekologii po pul roce snazeni, bylo mi 32. Tam se na nic krome ne nijak zasadne spatneho spermiogramu neprislo. Takze jsem chodila na folikulometrii a zkouseli jsme pul roku a nic. Takze jsme se presunuli do CAR a tam se zkousela inseminace a mezitim dalsi vysetreni a asi dalsim ctvrt roce se teda prislo na to, ze mam protilatky proti spermiim, takze prirozene by to mozna nikdy neslo, takze ne vzdycky je to o hlave. A to ze mate uz dite neznamena, ze se nejaky problem nemohl objevit. Treba spatny spermiogram nebo ty protilatky nejsou vec, ktera je trvala cely zivot a muze se to objevit kdykoliv.
Ja bych do CAR sla, uz je to skoro rok. Pri nejmensim vas proste jen zdarma vysetri a budete vedet, ze je vse ok a chce to jen cas.
@majili pravda, máme syna přirozeně a o druhé jsme se snažili, když počítám i čas strávený v CARu, skoro čtyři roky. Zjištěn špatný spermiogram. Kdyby mě to jen napadlo a nespoléhala na to že když šlo první hned tak půjde i druhé... naštěstí se povedlo první ivf. Promlouvám se tedy zvláštní zkušenosti za spermiogram, ale pokud se zakladatelka chystají vdo Car, tak je to stejně jedno z prvotních a nejrychlejších vyšetření.
Zadanka od gyndare neni do CAR vubec potreba. Muzete klidne gyndu rovnou vynechat, protoze vsechny testy si stejne udelaji sami. Ja jsem tam sla s tim, ze treba nic nenajdou a aspon se zklidnim v mysleni a pujde to lepe, kdyz budu vedet, ze tam neni zadna fyzicka prekazka.
Ale dikybohu jsme tam sli a necekali zbytecne dlouho a za par dni si porodim svou vymodlenou holcicku 😊
Nepotřebuješ, jen tam zavolej, že chcete na první konzultaci. Nám se líbilo v Gestu (P5), ale každopádně bych volila něco blízko domova, když se kola roztočí, je tam člověk každou chvíli a nemá smysl se trápit dojížděním.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ono je někdy méně - více. Nic se nemá přehánět. Pokud máš pravidelnou MS, gynex bych nebrala. Vitamíny užíváš, víc už udělat nemůžeš. Zkus vypnout, domluvit hlídání pro malou, zajet s manželem na romantický wellness, večeři. Ten rok je optimální doba, pokud to neklapne, navštívíš CAR, kde už ti pomohou.
Držím palce, aby se zadařilo, co nejrychleji. 🍀