Co vás vede k měření bazální teploty?

hanulebrabec
30. led 2023

Maminky dělám si takový průzkum, kolik z vás touží po miminku, a co všechno pro to děláte?
Měříte teplotu? počínáváte ovu testy, dáváte zelenou gynexu a dalším těmto preparátům, nebo už navštěvujete IVF kliniku?
Zajímá mě, jak na tom teď maminky jsou. 🙂 Případě kdo z vás je otevřený i jiným možnostem než dát absolutní moc nad vašim otěhotněním doktorům?

callipsa
30. led 2023

@hanulebrabec já po vysazení prášku po cca 15 letech dělala ovulační testy prvních asi 5 měsíců. Abych věděla ,jestli ovulace vůbec probírá.. pak kyselina listová a chvíli jsem brala gynex jinak nic

inah91
30. led 2023

Já teď už děti mám, ale snažila jsem se s ex dlooooouho a bez úspěchu. Měřila jsem bt, dělala ovulační testy, brala jsem kde co - gynex, pyridoxin, Inofolic, nějaké vitamíny pro mě i pro ex, měli jsme koupený den gel na podporu početí (nakonec nepoužili), měla jsem údajně PCOS, ex měl celkem dost špatné spermie.... No nefungovalo nic
Nicméně jsem se snažila i hlavně o to (bt a ovu testy), aby se mi srovnal cyklus, což budu dělat i teď po porodu, až se vrátí MS.
No a závěr - s manželem teď máme dvě malé děti, první na první pokus bez jakýchkoliv léků (ale uznávám, že jsem vědela, kdy cca je ovulace, ovšem měli jsme sex nonstop, narozdíl od ex, takže nebyl důvod vědět, kdy "musíme"), a druhé dítě přišlo nějak samo, i přes kojení a bez MS....

cind_y
30. led 2023

@hanulebrabec já už to je rok po prodělani covidu. A už rok si stěžují dr. že ms mi pozdě až o 5 dní. A furt dejte tomu rok (mám už 5 letou slečnu doma) a když mi skončí ms po 5 dnech 6 a 7 den ještě spinim a 10 den od ms mám příznaky jak těhotná a ovu test pozitivní a dnes u dr. zjištěno že folikuly jsou furt stejne co naposledy, dle dr nemám ovulaci. Takže mám měřit teplotu a brát nějaký léky na podporu ovulace.

teenyel
30. led 2023

Me se rozhodil cyklus po ockovani na covid. Ale tak, ze mi to litalo v rozmezi 26-36 dni. Takze jsem zacala pit kontryhel a malinik, aby se to srovnalo a znovu merit BT, abych vedela, kdy ocekavat sve dny. Kdyz jsme se dohodli, ze se pokusime o prcka, zacala jsem uzivat Femibion kvuli stepene kyseline listove (kvuli genetice nedokazi vyuzit normalni listovku z potravin atd) a potvrzovat si ovulaci testy, abych vedela dopredu, kdy nastane. Povedlo se po ctvrt roce a do te doby se mi cyklus stabilizoval na 29 dni (+/- 1 den).