Co vám pomohlo k otěhotnění? Beru cosyrel

monikakol23
4. únor 2019

Ahoj holky. Chtěla bych se svěřit a zároveň poprosit o radu. S přítelem se snažíme už rok o miminko. Paní doktorka na gynekologii mi napsala nake prášky (už nevím název) a teď beru cosyrel. Ale stále se nedaří. Už jsem s toho zoufalá. Co pomohlo vám? Jak dlouho trvalo než stě otěhotněly ví? Děkuji moc. Pěkný večer.

luciebx
4. únor 2019

@monikakol23 jooooo toto je hodně individuální. Mas za sebou nějaké vyšetření ? Muž spermiogram atd? Ono v dnešní době málokdo otěhotní během prvního roka. My po 4 letech skončili v car na ivf ake podle vyšetření sme oba v pořádku. Možná požádejte svoji dr o hormonální profil a uvidíš. Těžko se rádi na to nemyslet. Rok opravdu není žádná doba.

malinkaelinka
4. únor 2019

My jsme na pozitivní test čekali rok a třičtvrtě. S doktorem jsme to ještě neřešili, jen jsem se s ním zběžně bavila a říkal, že jak budu mít pocit, že to chci řešit, ať hned přiběhnu a začneme s vyšetřeními pro mě i manžela. A co nám pomohlo? Sexovat 🙂 Hodně sexovat a s chutí 🙂 Jinak my se na to nějak moc neupínali, nesledovala jsem ovulaci, nic jsem nebrala atd. Mrzelo nás, že se nedaří, ale měli jsme plno jiných aktivit. Co se u nás změnilo před otěhotněním? Já jsem se dost obula do sportu (fitness, turistika) a zamakala na svém těle a jídelníčku. Manžel začal s otužováním - opravdu festovním, žádná studená sprška po ránu, ale pěkně zamrzlý rybník 🙂 Nevím, jestli něco z toho pomohlo, ale to je jediné, co se u nás změnilo. Ale abych pravdu řekla, myslím, že to tak trvalo, protože nebyl ten správný čas. Tělísko jsem si nechala vyndat v době, kdy jsme ještě stavěli dům, pak se stěhovali, byli jsme dvěma lety stavby hodně vyčerpaní, fyzicky i psychicky a bylo potřeba si pořádně odpočinout. Užili jsme si rok plný výletů, dvou náročných dovolených, sportu, blbnutí, koncertů... asi by nám tahle fáze dost chyběla, kdyby to vyšlo hned, takže to je, tak jak to má být....

patmouse
Autor odpověď smazal
Zobraz
marketa1218
5. únor 2019

@monikakol23 ahoj, my jsme na pozitivní tes čekali téměř dva roky, už jsme za sebou měli základní vyšetření jako je hormonální profil, měření ovulace, muž spermiogram. Poprvé špatné výsledky, nasazeny vitamíny a potom hodnoty ukázkové. Stejne nešlo, ale stále jsem ještě nechtěla žádný car. Vše jsem řešila se svým gynekologem. Po novém roce, jsem se měla jít domluvit na laparoskopii vejcovodů, zda jsou průchozí. Místo toho jsem šla s pozitivním testem. Nemohla jsem tomu uvěřit, už jsem se na všechno vyprdla a byla odevzdána, že půjdu na tu laparku. Podle mě u nás za to mohla psychika a také to, že miminko prostě vědělo, kdy chce přijít. Vím, není to jednoduché, ale dopadne to.

kittyy17
5. únor 2019

@monikakol23 myslím že je to hodně o psychice. Kdybys dítě ještě nechtěla a došlo k nehodě, jsi zaručeně v tom 😉
Spousta snazilek otěhotní, když to vzdá

makronka222
5. únor 2019

Moc to hrotis, to je ten problem.

jitulka87
5. únor 2019

Mne pomohl kontryhelovy caj a Natifem. Zadarilo se hned

vineta
5. únor 2019

@monikakol23 Prášky máš napsaný naslepo, nebo ti dělala nějaká vyšetření? Kolik ti je?
Jako neresení a vhodný čas jsou pěkné rady, které ti ale dá někdo, kdo nakonec zdárně otěhotněl a rychle zapomněl, jaké to bylo, popřípadě kdo vůbec neví, jaké to je. Mám za sebou po dvou letech snah dva potraty a přísahám, že jestli mi ještě někdo řekne, že to je nevhodnou dobou nebo přílišným chtěním nebo naopak že to asi vnitřně dost nechci nebo že miminko čeká na správnej čas, tak už se fakt neznám.
Snaž se nespadnout do toho, že bys tomu podřizovala všechno,snaž se užívat dovolený, manžela, život, ale pokud ti to už přijde dlouho, řeš to, a řeš to s doktorem.

nikahavel
6. únor 2019

Můžu se zeptat kolik vážíš a měříš. My se snažili s manželem 9 měsíců což není tragédie ale povedlo se když polevil stres v práci a já nabrala aspoň na 52 kg z 47. Moje sestra se snažila 4 roky a až po intenzivní práci s homeopatkou otěhotněla ale je spokojená jen s jednou jedinou která je zároveň i klasickou lékařkou.

jennyska
6. únor 2019

Ahoj @monikakol23 díky, že jsi položila tuto otázku! 🙂 Zkus se optat i v naší Poradně lékaře na téma Poradna o výživě před těhotenstvím a v těhotenství https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn...

Poradny jsou u nás zdarma a anonymní a myslím si, že právě tady najdeš velmi dobrou radu i odpověď na svou otázku 🙂 Navíc bude otázka i odpověď veřejná a právě to pomůže další spoustě lidem hledajícím a řešícím to, co Ty.

Měj se krásně!
Jennyska
Modrý koník team