Dobrý večer maminky,
hledám pomoc nebo radu, mám dítě 13 M a rádi bychom druhé mimčo už delší dobu se snažíme ale nejde to zatím nemám ani MS stále tak 3 -4x denně kojím. Dr doporučil přestat kojit přý pak přijde MS a můžu otěhotnět ale bohužel to není tak jednoduché přestat kojit a ani nejsem přesvědčená že je to nutné.
Prosím najde se maminka se stejnými problémy? co mohu udělat pro podporu otěhotnění chtěla bych zkusit gynex ale smí se při kojení? děkuji za rady
Ano,kojení velmi často blokuje ovulaci. Mně to blokovalo 11 měsíců,MS přišla až jsem ne kojila ve dne,ale jen ráno a večer. U druhého byl návrat ještě složitější,dost to ovlivnilo kojení v noci asi,MS sice byla,ale az do odstavení nepravidelná,nebo nebyla ovulace,nebo krátká lutealni fáze,takže by otěhotnět stejně nešlo. Během kojení bych nebrala nic. Můžeš mít buď jedno ( kojení) nebo druhé ( plodnost), pokud jsi takto nastavená. Někdo je plodný i během plného kojení,někdo až delší dobu po odstavení.
achjo holky děkuji za rady prosím a nevíte jak odstavit ubrat kojení malému závisláčkovi když uberem kojrení přestane baštit ostatní jídlo a brečí nemám dát komu na hlídání aby necítil mlíčko většinu dne je se mnou a kojení se dožaduje kdekoji
moc ti asi neporadím, protože já otěhotněla dokonce rychleji než jsem plánovala, ale chci říct že v tom kojení zas takový problém nevidím - já kojila plně (každé zhruba tři hodiny) a přesto jsem otěhotněla na první pokus...
Pokud chces MS, opravdu to chce snizit frekvenci kojeni. pak muzes otehotnet treba hned 🙂
Já taky kojila, MS jsem ani nedostala, dokonce jsem šla na vyvolávačku, a jaksi nic nevyvolala, protože už jsem byla těhotná 🙂
Resim stejny problem male je temer 10 mesicu tudiz prestat kojit nepripada v uvahu a to pres den nekojime (mala bohuzel nechce) kojime jen pres noc.....a ovulace se mi jeste nevratila....😩 podle doktora je jedina moznost pockat a nebo prestat kojit......tak drzim palce at se zadari co nejdriv...
@kainym moje zkusenost je takova, ze miminko prijde, az kdyz je telo matky nachystane. po porodu prvni dcery jsem chtela po pul roce dalsi a po pul roce prisla jedna menstruace a pak uz jsem byla tehotna.
ted jsem chtela dve deti jeste bliz k sobe (bala jsem se prve, ze by treba mala nechtela mlicko, tak ten pulrok plneho kojeni jsme si davali pozor, ale nakonec jsem ji dal kojila i jako tehotna). mesicky jsem protentokrat dostala jiz dva mesice po porodu, jasala jsem, ale miminko prislo uplne stejne jako s prvnima dvema detma, sedmy mesic po porodu. mozna jsem moc chtela a tlacila na pilu, ale je take mozne, ze az v teto dobe jsem schopna obstarat dalsi detatko, driv ne.
treba po druhe dceri jsem mesicky dostala az hoodne pozde a myslim ze to bylo tim, ze bych naopak dalsi dite vubec nezvladla.
takze verit, ze priroda vi, co dela, take ucit Vase ditko samostatnosti (Tve telo pak muze vycitit, ze uz Te toto mimi nepotrebuje a muze prijit dalsi) a pak se uvolnit a nechtit zazraky (jako chtela ja).
drzim palecky, at jsi v klidu a brzy se zadari 🙂
@karolinahd v tomto věku ale už mlíčko není to nejdůležitější, navíc když přes den nevyžaduje...pokud hodne chcete miminko, klidne bych odstavila
@vercik83 po miminku touzim strasne moc....ale mala jine mlicko nez to moje nechce.....a kdykoliv ma nejaky problem tak je zpatky u prsu....hlavni problem asi je ze si nedokazu predstavit ze bych ji mnela kojeni nasilne utnout....tak nejak sem byla pripravena na to ze budu kojit dokud bude mliko a dokud bude mala chtit.....prijde mi ze kdybych ji to mnela vzit jen proto ze ja chci dalsi ditko tak ji o neco osidim.....ze bych postavila druhe dite jako dulezitejsi nez je ona......coz nechci
Mé malé je 21 měsíců, uvažujeme o 3. ratolesti a řeším něco podobného, jen se starším dítětem 😉 Vzhledem k věku jejímu i nás, rodičů, to ale asi brzo louskneme. Ale vidím, že jsi mladá, tvá beruška ještě maličká, ještě bych s odstavením počkala, třeba do roka. Každopádně přeji, ať otěhotníš brzy 🙂
@kainym já bych doporučila aby ses nejdřív s ukončením kojení nebo jeho snížením smířila Ty, protože podle mě, malý hodně reaguje na to, že z Tebe cítí, že je to špatně. Osobně mám jedno dítě plně na UM, druhé kojené a obě se mi odstavily poměrně brzo - syn na UM už v 9 měsících a dcerka na MM v roce a jsou OK, takže bych ve snížení množství kojení problém neviděla. spíš mi příjde, že si to chceš užít, já to tak neměla ale chápu. příjde mi, že každá změna se kterou se nejdřív vnitřně nesmíří matka nemá cenu, protože dítko cítí ten stres a nejistotu a podle toho se chová.
jinak já měla MS až 3 měsíce po, tělo se mi asi restartuje později. bez kojení až 3 měsíce po porodu a s kojením 3 měsíce poté co jsem kojila jenom v noci
@karolinahd jak píše @jija je pravda,musíš se s tím smířit ty. Taky bacha na to,pít mlíko kvůli uklidnění může chtít klidně do 4 let. Já na uklidnění mlíčko nedávala,jsem dost režimová, to jsem spíš pochovala, ale moje nebyla problémová, brzy i chtěla jíst normální jídlo..držím palec,uvidis...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@kainym dr. má pravdu, kojení snižuje pravděpodobnost ovulace. Sniž kojeni a uvidíš. Spíš bych udělala tohle než gynex, zvlášť když už jedno prtě máte.