Co se mnou?

medamina
24. led 2021

Ahoj, jsem po potratu a následné revizi koncem října. K udržení jsem dostala utrogestan, ale nevyšlo to. Mělo to být 1. těhotenství a to ve 30 letech :( Psychika pocuchaná, po revizi jsem naštěstí měla 2 x krásně pravidelný cyklus. Teď mi MS mešká 5 dní. Na testu vždy jen ten takzvaný duch. Ale v limitu.
Jenže vím, že poslední sex byl 5.1. A to už je pěkně dlouho. Minulý víkend jsem lehounce zašpinila. To by časově mohlo odpovídat nidaci. Včera a dnes jsem si vzala utrogestan co mi zbyl. Minule mi ho předepsali o víkendu na pohotovosti, koupila jsem ho až v pondělí a teď si to vyčítám.
Těhotenské příznaky asi nemám. Jen chodím v noci na záchod třeba 2x. Což může být tím utrogestanem? Bolesti žádné, nevolnost žádná. BT 37,5, ale to jsem měřila ze zoufalství. Nikdy předtím jsem neměřila.

No a já teď mám ze všeho obavy.
Že jsem neměla sama od sebe brát ten utrogestan...může mi oddalovat ms, že?
Že když půjdu k doktorovi, akorát se dozvím nějaké špatné zprávy (nemyslím tím, že nejsem těhotná. Myslím tím třeba cystu, mimoděložní těhotenství apod. )

No, nejspíš mi napíšete, že jsem blbka. Kéž by se to vyřešilo pozitivně.

pipiinka
24. led 2021

Test sis dělala?

medamina
autor
24. led 2021

První test jsem dělala v pátek, další včera a další dnes ráno. V pátek slaboučká růžová čárka. Včera a dnes je tam vidět čárka, ale jen v dobrém světle.

ema90
24. led 2021

@medamina Ja bych si teda zadny leky v pripadnem tehotenstvi bez konzultace nebrala. Krome paralenu. Ale nemam zkusenost s Utrogestanem, takze to je ciste jen muj nazor.

No a pokud mas test pozitivni, jakoze asi ano, tak si udelej dalsi za dva dny.
Uvidis, jestli carky sili. Potom se objednej k lekari...
Nic vic se asi poradit neda 🤷🏼‍♀️
Chapu tvoji vyplasenost a strach, ale tim si moc nepomuzes a co se ma stat se stejne stane.

medamina
autor
24. led 2021

To je ta doba INTERNETU...na pár fórech jsem přečetla i od doktroů, že utrogestan nemůže uškodit a teď si sama říkám, co mě to napadlo, brát to bez konzultace. To ten strach.

medamina
autor
24. led 2021
ema90
24. led 2021

@medamina Ja vas nechtela vydesit 😀 Ja s Utrogestanem nemam zadne zkusenosti, nevim, jestli muze uskodit nebo ne, jen jsem napsala, ze ja bych si zadne leky bez konzultace sama nenaordinovala.
Ale jako uprimne, nemyslim si, ze by jeden nebo dva prasky neco zpusobily.
MS vam meska pet dni, tak si zitra zavolejte na gyndu a nechte se prohlidnout. Ono se nic jinyho delat neda 🤷🏼‍♀️

michaelarousova
24. led 2021

@medamina to je celkem slusna carka☺️Ja bych zatim neplasila☺️Udelala test za dva dny a objednala se k doktorce☺️

ema90
24. led 2021

@medamina Duch je dobre viditelny, otazka spis je, jak se zvysuje hcg, protoze na pet dni zpozdeni je ta carka hodne slaba.
Ale to nemusi automaticky znamenat neco spatnyho.
Po vasich zkusenostech bych si na gyndu ale hned rano zavolala.
Ono pak treba mimodelozni neni zadna sranda a je potreba jednat.

medamina
autor
24. led 2021

Čárka slabá a rozhodně nesílí :(

ema90
24. led 2021

@medamina Radeji si opravdu zavolejte na gyndu. Na utz by videt nic neslo jeste, ale vezme vam krev a uvidi se.
Ja bych to tedy neodkladala, po zkusenosti co mate.
Ale jak jsem psala, nemusi to nutne znamenat neco spatnyho. Drzim palce 🍀

pipiinka
24. led 2021

Utrogestan neublizi. Neboj se.

misu8
24. led 2021

Tím utrogestanem se určitě nic nezkazí. Dr mi říkal, že to jsou tělu vlastní hormony. Při začátku těhotenství to může naopak pomoci udržet, jen se to bere každý den, klidně i několik tabletek, třeba až do 12. tt. Pokud by to těhotenství nebylo, tak to max oddálí MS, ale to bys ho musela brát třeba týden. Držím palce, ať je vše v pořádku. Třeba jsi měla později ovulaci a spermie si pár dní počkaly. Nebo to může být zamlklé těhotenství, takhle jsem to měla já u prvního, testy slabší, nesílily a v 8 tt se přestalo vyvíjet. Ale i kdyby to byla tato varianta, tak to není tak velká tragédie. Za 3 měsíce klidně můžeš být těhotná znova a už to určitě dopadne dobře. Jen se člověk v tu chvíli cítí hrozně, ale i to přejde 🙂

medamina
autor
24. led 2021

@misu8 Já se přiznám, že ta psychika je nejhorší. Jsem ve věku, kdy jsou všichni kolem mě těhotní, teď několik oznámených těhotenství v rodině a já ze všech vnoučat nejstarší a nic. Po tom předchozím neúspěchu zažívám muka...

fandysek_1
24. led 2021

@medamina utrogestan určitě neublíží. Možná to napíšu tvrdě, ale jestli se to malé má udržet tak se udrží. Ten utrogestan je i hodne o psychické podpoře. Zažila jsem si toho taky hodně a ještě nejsi tak stará, aby se něco nedalo dělat nebo řešit. Drž se a věř sama sobě, že to zvládneš 🍀

elyey
24. led 2021

Ono prokázány, že ten utrogestan na udržení funguje, není, takže bych si to pozdní nasazení minule nevyčítala. Já si pro něj šla od doktora rovnou a stejně jsem potratila (v 6tt). Ale v nemocnici mě na to už připravovali, že už je to rozjetý.
Bylo to loni těsně před Vánoci a teď vedle mě leží skoro čtyřtýdenní cácorka.
Doktor mi tehdy řekl, že takhle brzo je to prostě hop nebo trop. Buď se to chytí nebo ne.
Taky jsem si říkala, že až příště budou dvě čárky na testu, začnu Utrogestan brát rovnou, ale nakonec jsem se na to vykašlal, protože jsem prostě měla dobrej pocit.
Ale nemyslím si, že by to mělo nějak ublížit, že sis ho vzala, netrap se ještě tímhle.
Co se týče testu, víc ti asi řeknou případně odběry hcg, jestli stoupá nebo ne...
Držím palce!

marketanova
24. led 2021

No, už mám pořádné depky, vůbec se nedaří a už chceme asi znovu pro radu na kliniku.

medamina
autor
25. led 2021

Ahoj, tak ráno opět slabá čárka na testu. Volala jsem k doktorovi, ale nemá místo, tak mě objednal na zítra ke kolegyni na odběr hcg. Teď jsem začala krvácet. Achjo, snad na mě nebudou nepříjemní, když už krvácím.

marketka_m
25. led 2021

@medamina tak zavolej ze jsi nejspis dostala MS..ZE NEPRIJDES

medamina
autor
25. led 2021

Tak mam stejne prijit na odber, aby se kontrolovalo, ze hcg klesa.

misu8
25. led 2021

Navíc jestli těhotenství odchází s ms, tak si myslím, že by po skončení ms bylo vhodné zkontrolovat, jestli odešlo všechno nebo je nutná revize

miselinna
25. led 2021

@medamina Mrzí mě to, prošla jsem si něčím podobným. Pak už jen kontrolovali z krve, zda hcg kleslo na nulu, na kontrolu jsem pak nemusela vzhledem k tomu že jsem byla bez dalších obtíží.. držím palce ať to příště vyjde 🌷