Ahoj všem, holky, máte někdo rady, bylinky a nápady, které vám pomohly k otěhotnění? Něco, co třeba nastartovalo podle vás cyklus, ovulaci a pomohlo k miminku? Už druhý měsíc kapu jeřáb, 4 měsíce beru kyselinu listovou, 14 dní inofolic a druhý měsíc duphaston, rozepsaný každých 10 dní v cyklu. Kdybyste měli někdo nějakou radu, co vám pomohlo, byla bych moc ráda. Děkuji 🙂
Já brala 2 měsíce Inofolic,14 dní Gynex a chlap Folandrol,měl horší spermio.A podařilo se,celkově po 8 měsících snažení.Podle mě byl favorit Gynex.
Nebrala jsem nic, u obou tehu se ukazali // presne v tu dobu, kdy uz jsem to "vzdala". Ne ze by se az tak dlouho nedarilo, ale prvni mesice "snazeni" jsem se na to hrozne upla a kdyz byl tehu negativny hrozne me to vzalo. A jasny ze cim vic mesicu ubehlo, tym vic to frustrovalo. Tak jsem si proste rekla, tak nic, hold prirode neporucim a o par dni, kdy jsem to nejmin cekala bac //.
Takze uplne nejvic doporucuji hodit se do klidu a zamestnat mysl nejak jinak.
Hodne stesti.
Ahoj, mne doktori rikali, ze mam syndrom polycystickych ovarii a budu muset brat hormony, kdyz budu chtit otehotnet. Pak jsem ale navstivila centrum cinske mediciny v Praze, ktere mi doporucil kamarad, ze pry je tam doktorka, ktera pomohla uz nekolika jeho znamym... a tam mi doktorka Dzang dala pit bylinky. Vysvetlila mi, ze muj problem neni hormonalni, ale metabolicky a ze potrebuju nastartovat metabolismus. Moc bylinkam a homeopatikum neverim, takze placeno efekt je u me vyloucen. Byly dost drahe, ale zkusila jsem to. A nestalo se nic. Koupila jsem si je tedy jeste jednou, protoze i kdyz jsem netehotnela, aspon jsem trochu hubla 🙂 a po druhe krabici tech bylin jsem otehotnela. Nevim, jestli to bylo bylinama, ale mozna jo
Ahoj,jsem tady nová 😃,potrebovala bych poradit,mate prosím někdo zkušenosti s Fertility Blend?? Brala jsem 1 měsíc ,zatím nic,uvidim budu brát dál.. 😉
Já po vysazení HA začala pít pro nastartování cyklu kontryhel. Zatím se zdá, že se to osvědčilo, proběhly dvě menstruace od vysazení a došly za 28 a ta druhá za 29 dní... (do toho nepočítám tu první, která ještě přišla následkem vysazení tabletek)...Říká se, že ten čaj může pozitivně přispět i k otěhotnění, pokud se pije první polovinu cyklu - přibližně do ovulace...Můj názor na všechny farmaceutické zázraky je takový, že se jedná spíše o placebo efekt, který srovná psychiku, neuškodí, ale pokud je někde nějaký vážný a opravdový problém, rozhodně to nevytrhnou...většinou se jedná "jen" o vitamíny a minerály, které zdravý člověk, který se normálně stravuje, přijme v potravě a nepotřebuje je doplňovat uměle...Já vím, že holky, co se snaží už dlouho, mají tendenci na rady typu "nemysli na to" reagovat pomyslným kousáním a vyškrabováním očí, ale něco do sebe to má. Occamova břitva - to nejjednodušší řešení je většinou to správné. 😉 Ačkoliv samozřejmě chápu, že není jednoduché si poručit "nemysli na to". Pokud se teprve začínáš snažit, nijak bych to s žádnými preparáty nepřeháněla, hodila bych se do klidu a akceptovala fakt, že to prostě může trvat. Třeba i třičtvrtě roku...A teprve ve fázi, kdy už třeba snažení trvá déle, bych se rozhodla pro řešení. Medicína dneska dokáže zázraky, takže naděje je vždycky.
Já myslím, že problém není. Spíš mám rozhozený organismus po vysazení antikoncepce a nějak se mi to nechce srovnat. Spíš jsem se tam obecně poptala, kdo má s čím zkušenosti 🙂 extra se na to neupínám, až to přijde, tak to přijde. Ale ráda bych tomu tělu pomohla vzpamatovat se s pomocí těch bylinek 🙂
Holky, a jaké vitamíny by jste doporučili pro partnera pro lepší spermio?
@misina01 Všichni doporučují kontryhel, ale stejně se bylinky nemají užívat dýl než 3 měsíce, ani on ne. Paní v bylinkové lékárně mi řekla, ať ho piju 3 týdny, pak týden nic (asi by měla přijít MS, ale to je u mě něco jako Vánoce 🙂 ) a pak zase 3 týdny. Takhle to dělat 3 měsíce a pak dát pauzu. Tak nevím, piju ho 1 měsíc a půl, prže kdysi mi jednou zabral, ale to jsem ho pila jen tak, nepravidelně, nahodile. MS stále nemám - mě to ani moc nepřekvapuje 🙂 Ale každá bylinka dobrá, ne? 🙂
Aha, chapu. Me treba prekvapilo, ze me nova gyn rekla podle ultrazvuku a velikosti folikula, kdy budu mit ovulaci. Ja teda mam pravidelnou, ale vam by neco takoveho mohlo aspon rict, kdy se snazit.
psychika... byt v klidu a neupínat se jen na to
@kaaacaaatkooo Určitě máš pravdu - nic se nemá brát v jednom kuse dlouhodobě - ani bylinky ne. Já to beru tak, že bylinky maximálně nezaberou, ale nenadělají v těle žádnou jinou neplechu. Kdežto ládovat se pořád různými vitamíny a doplňky stravy podle mě může naopak nadělat v těle paseku, rozhodit přinejmenším zažívání a tak...Proto si myslím, že některé maminky-čekatelky by měly trošku brzdit, v dobré vůli se snaží dělat pro otehotnění maximum, a tak vykoupí lékárnu, ovšem někdy to může být kontraproduktivní, si myslím....Asi bychom nejdřív měly dát šanci vlastnímu tělu. 😉
@carmilla Přesně tak. A jak všude všichni píšou - jdeš cíleně do lékárny, tu vykoupíš, nezabere to, jdeš jinam, vyklopíš do sebe všechno možné i nemožné a jsi nervozní z toho, proč to sakra nejde... a pak se na to všechno vykašleš, uvolníš a... bum 🙂 (velmi zjednodušený síťový graf 😉 , ale psychika je sviňa 🙂 )
- srovnat si tělo bylinkami
- cvičení podle Mojžíšové
- kvalitní výživa
Hlavní je ale psychika - tam jsou kořeny většiny obtíží, potvrzuje se mi to denně 😉
Ahoj, mám nadváhu, polycystické vaječníky, z toho funguje jen jeden. Manžel má málo spermií, 7 let zkoušení všeho možného.. Vzdala jsem to, hodila flintu do žita, ale ještě poslední pokus byla návštěva bylinkáře. Napsal bylinky mě i mojemu a bác - tři měsíce pití čaje a na testu // 🙂 Teď tím samým způsobem pracujem na druhém a vypadá, že je opět zaděláno, ale jistotu budu mít až zítra, budu se testovat 😀 Takže za mě bylinky ano.
Ještě jsem chtěla napsat, že mimo bylinky jsem se už neládovala žádnýma vitamínama ani ničím jiným. Zdravě jsem jedla a přestala jsem kouřit. Takže jak už holky psaly nevykupovat lékárny, všeho moc škodí! 😉
Ahoj, u nás se zkusil gel na podporu početí. Použili jsme dva měsíce hlavně v období ovu (stojí asi 500) no a dalsší MS už nepřišla, ale nemůžu říct, jestli ten gel opravdu pomohl nebo to prostě přišlo samo 🙂 hodně štěstíčka 🙂
Tak my jsme vyzkoušeli skoro všechno. Bohužel jako první do mě doktorka fedrovala hormony, že prý nemám ovulaci. Dle měření BT jsem ji však měla každý měsíc jako hodinky, to jsem ale zjistila až po několika cyklech clostilbegytu tuším. Bylinky, potravinové doplňky, nic nepomohlo. Až jsem se jednou takhle bavila s rehabilitační sestrou při léčbě achilovky a ta mi navrhla metodu Mojžíšové. Koukla se na mě a podle postavení těla jednoznačně identifikovala problém s funkční sterilitou, prý typický nález (jedna kyčle níž než druhá, stejně tak ramena atd). Řekla, že mě do půl roku vyléčí, pokud budu spolupracovat. Každý měsíc jsem chodila na LTV plus dost nepříjemnou mobilizaci kostrče, každý den doma poctivě cvičila dle instruktáže a skutečně, přesně za 7 měsíců (po 6 měsících byl zrovna manžel v cizině) jsem otěhotněla. Pokud tedy je to ta funkční sterilita (kdy normálně ovulujete, ale nemůžete otěhotnět), doporučila bych dát si do pořádku tělo. Já měla všude možně různé blokády (zejm. SI kloubu a žeber), kterých je potřeba se zbavit, protože celé je to propojeno s reprodukčními orgány a ty děje tam neprobíhají tak, jak mají. Chce to tedy trpělivost. Co mám okolo sebe kamarádky, které trápí neplodnost, většina má společné právě problémy se zády, řekla bych, že na tom fakt něco je.
Ahoj. Chci se zeptat. S mužem se už několik měsíců snažíme o mimi a nějak se nám nedaří. ☹ Jim vitamíny, počítám ovulaci ale pořád nic. Menses mám pravidelný po 31dnech. Jsme už z toho trochu špatní. Nemáte nějakou radu?
sex 🙂).. ne vazne, ja brala inofolic. před tim jsem byla 16 let na antikoncepci. vysadila jsem ji a hned první mesic jsem otehotnelaa.. cca 3 tydny po vysazeni...po dalších 10 dnech uz byl pozitivni test..snad se nam to takto povede i podruhe. kazdopadne dobře jsou ovulacni testy, ja zkusila, v těchto dnech jsme měli 2 x mecheche a fakt se zadarilo...
jo a ještě, ja vysadila antikoncepci na zacatku kvetna , rikala jsem si, ze kdyby se zadarilo do vanoc , tak to bude super. mozna i proto jsem otehotnela hned..... nechce to mit prehnany plan. jakoze.. budu tehotna zítra...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Nemyslet na to a cilene se nesnazit. Vim,ze je to 1000x ohrane klise a nikdo to nechce slyset,ale je to tak. Samozrejme v pripade,ze jste oba zdravy 🙂