Co mám zkusit k otěhotnění? Ovu testy, měření BT, byliny?

elodii
3. bře 2016

Ahojte holky, mám takový dotaz a to: jak dlouho Vám trvalo otěhotnět a co přesně si mám představit při formulaci #snažení #? S manželem sexujeme poměrně často, cca 4X do týdne a v půlce cyklu i víc a stále nic.... Antikoncepci mám vysazenou po 12ti letech asi 8měsíců a tak nějak od listopadu tomu dáváme volný průběh..... Ani se tak nestresuji tím, že nejsem těhotná, ale mám strach z toho zda jsem já nebo partner plodní..... Mám zkusit třeba ovu testy, měření BT nebo nějaké bylinky? Děkuji za Vaše příspěvky.

no_title
3. bře 2016

@elodii určitě zkus tu BT nebo ovu testy. Pokud se za 3 měsíce neprokáže ovulka, tak by to mohl dr. řešit, třeba nasazením Clostíku.
Sex 4x týdně a víc je zbytečně moc. Optimální frekvence je co 2 až 3 dny (v době potencionální ovulace třeba co 2 dny, zbytek cyklu klidně co 3 dny) Pokud je sex až moc často, třeba denně, tak potom sperma není kvalitní. Druhak, ono stejně přežije 2 dny i víc a umí vyčkávat na zralé vajíčko, takže se nemusíš bát, že bys to při této frekvenci prošvihla.
A bylinky, no, hodně lidí si chválí Nosifol. Ten může pít i muž, zlepšuje to kvalitu spermatu. Pak taky záleží, jestli máš pravidelný cyklus. Ony bylinky působí na určtité skupiny hormonů a když si vezmeš nějakou, která působí na hormon, kterého máš dostatek, bude tě pak třeba bolet hlava (stalo se mi po Gynexu a po Drmku).
Určitě nic nezkazíš Nosifolem, ten se bere 1x až 2x denně minimálně 3 měsíce nepřetržitě. Kontryhelovým čajem do ovulace (zmírňuje silnou MS a roste lépe sliznice). Já osobně beru ještě lněné semínko a sklenku grepového džusu - taky do ovulky - z důvodu nízké sliznice. Teď už ji mám aspoň obstojnou (dříve 4 mm teď 7 mm)

elodii
autor
3. bře 2016

@no_title 4X týdně je zbytečně moc? 😨 Ale my sexujeme, protože se máme rádi a přijde mi, že to není tak často 😀 cyklus mám celkem pravidelný plus mínus dva dny( 27-29 d). A lněné semínko bereš jak? Jen namočit a sníst? 🙂 koupila jsem si ten čaj a asi dva měsíce beru kyselinu listovou. Tak uvidím 🙂 snad se nám brzo zadari.

no_title
3. bře 2016

@elodii lněné semínko trochu rozválím válečkem, beru lžičku denně. Ale může se i povařit nebo přes noc namočit, ale mě vadí ten sliz, je mi z něj blivno, takže radši drcený 🙂