Ahojte holky, mám takový dotaz a to: jak dlouho Vám trvalo otěhotnět a co přesně si mám představit při formulaci #snažení #? S manželem sexujeme poměrně často, cca 4X do týdne a v půlce cyklu i víc a stále nic.... Antikoncepci mám vysazenou po 12ti letech asi 8měsíců a tak nějak od listopadu tomu dáváme volný průběh..... Ani se tak nestresuji tím, že nejsem těhotná, ale mám strach z toho zda jsem já nebo partner plodní..... Mám zkusit třeba ovu testy, měření BT nebo nějaké bylinky? Děkuji za Vaše příspěvky.
@no_title 4X týdně je zbytečně moc? 😨 Ale my sexujeme, protože se máme rádi a přijde mi, že to není tak často 😀 cyklus mám celkem pravidelný plus mínus dva dny( 27-29 d). A lněné semínko bereš jak? Jen namočit a sníst? 🙂 koupila jsem si ten čaj a asi dva měsíce beru kyselinu listovou. Tak uvidím 🙂 snad se nám brzo zadari.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@elodii určitě zkus tu BT nebo ovu testy. Pokud se za 3 měsíce neprokáže ovulka, tak by to mohl dr. řešit, třeba nasazením Clostíku.
Sex 4x týdně a víc je zbytečně moc. Optimální frekvence je co 2 až 3 dny (v době potencionální ovulace třeba co 2 dny, zbytek cyklu klidně co 3 dny) Pokud je sex až moc často, třeba denně, tak potom sperma není kvalitní. Druhak, ono stejně přežije 2 dny i víc a umí vyčkávat na zralé vajíčko, takže se nemusíš bát, že bys to při této frekvenci prošvihla.
A bylinky, no, hodně lidí si chválí Nosifol. Ten může pít i muž, zlepšuje to kvalitu spermatu. Pak taky záleží, jestli máš pravidelný cyklus. Ony bylinky působí na určtité skupiny hormonů a když si vezmeš nějakou, která působí na hormon, kterého máš dostatek, bude tě pak třeba bolet hlava (stalo se mi po Gynexu a po Drmku).
Určitě nic nezkazíš Nosifolem, ten se bere 1x až 2x denně minimálně 3 měsíce nepřetržitě. Kontryhelovým čajem do ovulace (zmírňuje silnou MS a roste lépe sliznice). Já osobně beru ještě lněné semínko a sklenku grepového džusu - taky do ovulky - z důvodu nízké sliznice. Teď už ji mám aspoň obstojnou (dříve 4 mm teď 7 mm)