Zdravim a chci se rovnou zeptat. Od ledna už nebudu brát antikoncepci asi po 13letech sem tam s pauzou a budeme se snažit o miminko. co je dobré brát za vitamíny už ted? kyselinu listovou, nebo něco jiného?
k doktoru zatím nejdu, protože se právě ted chystám změnit.
@barunka1985 listovka ma zacit brat asi 3 mesice před otehotnenim, ja ještě brala navíc B-complex
Ahoj od dubna se snazime o miminko.uz 2 mesice beru kyselinu listovou a vitamin E. Je to dobra volba diky
napřed jsem nebrala nic, ale pak listovku s b-komplexem
a k čemu ten B-komplex?
Takze je lepsi b-komplex nez vitamin E. A vam b-komplex pomohdik
Tak jsem byla v lékárně a mám listovku a fembion ale ten az od ledna
@barunka1985 jen listovku
@terezapetrova Na co B-komplex? Navíc se z něj hrozně tloustne.
@espada B-complex pozitivne pusobi na vajíčka a tudíž i na otehotneni, jestli to chces vedet podrobneji, zeptam se manžela a ještě napisu. A s tim tloustnutím ja s nim tu zkušenost rozhodne nemam a myslim si, ze je to jako se vsim jinym - tezko se "věci" daji paušalizovat 😉
@terezapetrova Aha. Tak o souvislosti s otěhotněním nevím. Ale to tloustnutí znám ze zkušenosti svého bývalého přítele. Bral to kdysi kvůli oparům či co a dost přibral a doktoři mu řekli, že je to z toho. Nevím no.
@barunka1985 Ahoj, myslím, že stačí kyselina listová a spíš všeobecně upravit životní styl. Žádný alkohol, minimálně kávy a čaje, samozřejmě nekouřit. 🙂 já jsem to tak udělala a zadařilo se se štastným koncem. Po druhé jsem vitaminy sice brala, ale pila jsem ať už alkohol nebo kávu a černý čaj a dopadlo to špatně. Možná náhoda, ale to je moje zkušenost. 🙂 tak ať se zadaří.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj 🙂 já myslím že ted nemusíš brát nic . a od ledna až vysadíš tak ber kyselinu listovou - jinak já brala antikoncepci 8 let a hned jak jsme vysadila jsme brala listovku a těhotenství se hned zadařilo 🙂