Ahoj,
Přečetla jsme strašně diskuzí na toto téma, ale jsou poměrně staré, alespoň ty co jsem četla.
Mám doma dva kluky, strašně s manželem toužíme po holčičce.
Bohužel nám to nejde a doktor mě předepsal clostibegyt 3den menstruace nasadit a brát do 7dne.
Že to je sračka plná hormonů a nevím co všechno mě došlo v lékárně. Kdy mi řekli, že se mi může zhoršit zrak ,ale že se to dá dokupy.
Nic méně našla jsem diskuzi, že vlivem tohoto léku se rodí dvojčátka....
Máte někdo s tím zkušenosti? Stalo se Vám, že by se narodilo pouze jedno miminko ❤️
Mít 4děti by byl finanční masakr, a psychický také.
Zajímá mě pomohl Vám k těhotenství? A ještě se chci zeptat, četla jsme , že doktor při tomto léku by si vás měl zvát na kontroly. Nikde jsem nevyčetla proč, asi kvůli tvorbě a redukci vajíček ? Kdy se tam mám kdyžtak objednat? Doktor mě neobjednal na žádnou kontrolu, dá se to nějak zkorigovat aby bylo jen jedno miminko?
Nejen že mám nějaké zdravotní problémy, tak finanční stránka na 4deti by už nebyla růžová. Tak mám strach tyto léky brát
Ano, zkusila jsem jeden měsíc Clostilbegyt na doporučení gynekologa, protože se nám třetí těhotenství nedařilo. Byla jsem tedy ve stejné situaci jako ty 🙂
Brala jsem jen jeden měsíc a pak přestala, protože jsem si řekla, že mám 2 zdravé děti a tento lék nepotřebuji, pokud další dítě mít nemáme, nebude, netřeba pokoušet zdraví.
Otěhotněla jsem následující měsíc a byla/jsou to dvojčata. Šok to byl velký, 4 děti jsme neplánovali. Jestli vícečetné těhotenství bylo způsobeno ještě Clostilbegytem těžko říct, ani gynekolog tam přímou souvislost neviděl. Každopádně ať už to bylo jakkoli, jsem ráda za to, jak to dopadlo. Za své děti jsem vděčná a ve finále sudý počet dětí je lepší než původně plánované 3 děti.
@mom_of_four no můj manžel je z dvojčat a když jsem si přečetla tohle šla jsem do kolen 🙂 a zvažuji jestli ho nasadit
Nepomohl. Obří cysty a problémy
Ahoj, mám dvě děti jednou jsem brala 5-10 a po druhé 3-7. Vždy bez problémů na kontrolu jsem chodila první braní pravidelně. U druhého jen ze začátku jestli reaguji a zda nereaguji přehnaně. Moje tchyně je s dvojčat, ale dvojčata nemáme. Je tam to riziko více dětí, protože ti může dozrát víc folikolů. Dělal ti doktor hormonální profil? A kontroloval jak probíhá normální ovulace. Já ho třeba brala, protože jsem měla špatný hormonální profil a vajíčka vlastně nedozrála. Jestli je u vás vše ok, tak bych se na braní vykašlala je to částečně v hlavě.
Po clostiku se může tvořit více vajicek, protoz toho mohou byt dvojcata, ale i třeba více deti 🙂 Ja ho brala 3 měsíce, první měsíc se mi udělalo 3 vajicka, takže me doktor upozornil, at si dam pozor na to, že můžeme pocit trojcata. Druhý měsíc se mi vytvořily 2 vajicka, třetí měsíc 1 vajíčko. Pak je nutna pauza. Domluv se s doktorem, az to začneš brat, at ti před ovulaci vajicka zkontroluje, řekne ti, kolik se jich vytvořilo a pak ty se rozhodni, jestli do toho rizika s mužem půjdete.
Měla jsem 2x, nepomohl ani jednou. Hlídáno lékařem, měla jsem 3 folikuly. Takže jsem i podepisovala při inseminaci papír že jsem seznámen s riziky vicetneho těhotenství. Sračka to teda je, já měla tak rozhozenou psychiku že brát to dyl tak utecu do lesa někam
Na první kontrole jsem měla 3 vajíčka a potom obrovské cysty rozhodil mi cyklus tak ze jsem měla po něm ovulaci 5 den cyklu a tím pádem menstruaci po 19 dnech trvalo 3 mesice než se me pak cyklus srovnal.....
Jo tak já brala jen jeden a stačilo.
Ahoj, mě ho dr. nasadil po dvou letech snažení a hned jsem čekala 3!!! Nakonec máme dvojcatka. Tak pozor na to.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@kloky1 Mně nepomohl, a na žádný kontroly jsem nechodila.