Zdravím!! Uz se dlouho snazime s manzelem o miminko. Bude to uz skoro rok.. Chtela jsem de zeptat, jaky mate nazor na Clostil? Jak moc zabira?
Moje znama ho ma, ma krasne pravidelnou ovulaci, ale uz ho bere 4.mesic a furt nic🤷♀️ Chtela bych ho taky zkusit.. Pujdu po novem roce k doktorce, tak si ji o to chci rict. Ovu mam ale treba jednou za tri mesice. Menstruaci mam v podstate jen diky duphastonu.. Mam pry malo progrsteronu 😖
Diky a hezky svatky vsem!!!
@tynka2904 Ahoj. Asi je to dost individualni. Me ho Dr. dala,kdyz mi ani pul roku po vysazeni HA nebezela poradne ovulace a hned na prvni cyklus jsem otehotnela. Bohuzel to nedopadlo. Pak jsem ho brala jeste dalsi dva nebo tri cykly a nic a otehotnela pak dalsi cyklus,kdyz jsem se rozhodla,ze ho brat mechci a ze musim dat trochu pauzu i svoji hlave,nebo z toho zblbnu.
Jo a jinak by se mel brat tri cykly, pak pauza a pak dalsi tri. Pokud nepomuze, tak uz by se brat nemel a mela by sis vyzadat odeslani do CAR.
Brala jsem clostil dva cykly a nic...další už mi doktor předepsat nechce, protože na něj prostě nereaguju...chtěl mi dát už žádanku do CARu ale ještě počkám...otěhotněla jsem dvakrát, z toho jedno zamlklé, tak snad se to podaří i potřetí...
Mne dala dr v Sanuse Clostik, ale ked som prisla na meranie folikulu koli iui, tak zistili, ze som nan nijako nezareagovala a nasledne sa potvrdil vysoky prolaktin z hormon.profilu. Nakolko je podla mna Clostik velke svinstvo, tak urcite skor ako si ho nechas predpisat, si nechaj urobit hormonalny profil, aby si vedela, ze nie je chyba niekde inde. 🙂 Inak pokial je problem v ovulacii, tak na nu by mal pomoct. Drzim prsty 🙂
já brala Clostil,prvně jsem nereagovala jak bych měla, pak mi ho doktorka zvýšila,bylo z toho zamlklé,taktéž další měsíc, pak jsem šla na hormonální profil,vše v pořádku,tak jej zkusila doktorka znovu ve vyšších dávkách a povedlo se,díky tomu máme skoro 2 letého syna. Je důležité chodit na ultrazvuk a taky doktor musí dát Ovitrell(dřív byl Pregnyl),to zaručí,že k ovulaci skutečně dojde.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@tynka2904 tu ovulaci mas potvrzenou lekarem? Byla jsi na folikulometrii? Nekomu Clostil nezabere vubec a nekdo z nej ma OHSS (jako moje pribuzna, ktere diky tomu selhala jatra). Ja ho brala pred par lety a prvni cyklus se utvoril jeden folikul, druhy cyklus tri (z toho jsem i otehotnela). Pokud uz se rok snazite, tak bych to s nim klidne zkusila. Ale jeste predtim si nech udelat hormonalni profil a partner spermiogram. Pri uzivani urcite vyzaduj folikulometrii, ktera se dela obvykle 12.-14. den cyklu. A idealne tu ovulaci jeste rizene vyvolat hormonem na bazi hcg (drive to byl treba Pregnyl, ted nevim, co se dava).