Clostilbegyt. Jaký máte názor? Jak moc zabírá?

tynka2904
18. pro 2019

Zdravím!! Uz se dlouho snazime s manzelem o miminko. Bude to uz skoro rok.. Chtela jsem de zeptat, jaky mate nazor na Clostil? Jak moc zabira?
Moje znama ho ma, ma krasne pravidelnou ovulaci, ale uz ho bere 4.mesic a furt nic🤷‍♀️ Chtela bych ho taky zkusit.. Pujdu po novem roce k doktorce, tak si ji o to chci rict. Ovu mam ale treba jednou za tri mesice. Menstruaci mam v podstate jen diky duphastonu.. Mam pry malo progrsteronu 😖
Diky a hezky svatky vsem!!!

alcar
18. pro 2019

@tynka2904 tu ovulaci mas potvrzenou lekarem? Byla jsi na folikulometrii? Nekomu Clostil nezabere vubec a nekdo z nej ma OHSS (jako moje pribuzna, ktere diky tomu selhala jatra). Ja ho brala pred par lety a prvni cyklus se utvoril jeden folikul, druhy cyklus tri (z toho jsem i otehotnela). Pokud uz se rok snazite, tak bych to s nim klidne zkusila. Ale jeste predtim si nech udelat hormonalni profil a partner spermiogram. Pri uzivani urcite vyzaduj folikulometrii, ktera se dela obvykle 12.-14. den cyklu. A idealne tu ovulaci jeste rizene vyvolat hormonem na bazi hcg (drive to byl treba Pregnyl, ted nevim, co se dava).

patmouse
18. pro 2019

@tynka2904 Ahoj. Asi je to dost individualni. Me ho Dr. dala,kdyz mi ani pul roku po vysazeni HA nebezela poradne ovulace a hned na prvni cyklus jsem otehotnela. Bohuzel to nedopadlo. Pak jsem ho brala jeste dalsi dva nebo tri cykly a nic a otehotnela pak dalsi cyklus,kdyz jsem se rozhodla,ze ho brat mechci a ze musim dat trochu pauzu i svoji hlave,nebo z toho zblbnu.

alcar
18. pro 2019

Jo a jinak by se mel brat tri cykly, pak pauza a pak dalsi tri. Pokud nepomuze, tak uz by se brat nemel a mela by sis vyzadat odeslani do CAR.

nicol22
18. pro 2019

Brala jsem clostil dva cykly a nic...další už mi doktor předepsat nechce, protože na něj prostě nereaguju...chtěl mi dát už žádanku do CARu ale ještě počkám...otěhotněla jsem dvakrát, z toho jedno zamlklé, tak snad se to podaří i potřetí...

nina004
18. pro 2019

Mne dala dr v Sanuse Clostik, ale ked som prisla na meranie folikulu koli iui, tak zistili, ze som nan nijako nezareagovala a nasledne sa potvrdil vysoky prolaktin z hormon.profilu. Nakolko je podla mna Clostik velke svinstvo, tak urcite skor ako si ho nechas predpisat, si nechaj urobit hormonalny profil, aby si vedela, ze nie je chyba niekde inde. 🙂 Inak pokial je problem v ovulacii, tak na nu by mal pomoct. Drzim prsty 🙂

arwen666
18. pro 2019

@tynka2904 za mě určitě ano já neměla bez duphastonu ani menstruaci pak mi byl nasazen Clostibelgit a ještě jsem pak dostala Ovitrel na uvolnění vajíčka a zařadilo se nám na první pokus

veronikav31
18. pro 2019

já brala Clostil,prvně jsem nereagovala jak bych měla, pak mi ho doktorka zvýšila,bylo z toho zamlklé,taktéž další měsíc, pak jsem šla na hormonální profil,vše v pořádku,tak jej zkusila doktorka znovu ve vyšších dávkách a povedlo se,díky tomu máme skoro 2 letého syna. Je důležité chodit na ultrazvuk a taky doktor musí dát Ovitrell(dřív byl Pregnyl),to zaručí,že k ovulaci skutečně dojde.