Clostilbegyt a duphaston

betnika
22. čer 2019

Ahoj holky, v pátek jdu k doktorce. Říkala, že pokud po laparoskopii pravého vejcovodu nedostanu menses do návštěvy, tak mi dá injekci na vyvolání menses a duphaston na upravdu cyklu. Je možné, že bych ji mohla poprosit o to, aby mi dala k tomu užívání duphaston i clostillbegyt? Ovulaci jsem neměla a nepravidelnou menses jsem měla neustále a moc tomu nevěřím, ze po laparo se něco změní. Navíc mám už jen jeden vejcovod a musím co nejdříve otěhotnět, jelikož jsem měla menší ložiska endometriozy a rádo se to vrací. Tak by mě zajímal vás názor, zda tyto dva léky pomohly…

hermij
26. čer 2019

@betnika Nemusíš otěhotnět. Žádný zákon Ti to nepřikazuje. A pokud máš mateřskou touhu, tak k tomu asi jen tolik, že jsme lidi, ne zvířata... Přát si miminko je krásná věc, ale já bych chtěla v prvé řadě psychicky i fyzicky zdravou maminku. Ne vystresovanou, vyděšenou, která nevěří tomu, že mě může přirozeně počít a odnosit... To už je jen krůček k tomu nechat si miminko vyrobit :( Jeden vejcovod je při snaze o mimi stresující a endometrióza je vážné onemocnění. V prvé řadě bys měla léčit sebe samu a tato farmaka neléčí. Nemyslím to zle, ani kriticky. Nemám absolutně žádné právo kohokoli soudit. Jen ve snaze zestručnit text možná zním všelijak 🙊.
Moje odborná zkušenost a zkušenost gynekoložky, se kterou spolupracuji >> tyto stimulanty jsou naprosto vražedná kombinace, která Ti poškodí kvalitu děložní výstelky a děložního hlenu, což má za následek obrovské riziko potratu, kdyby se zázrakem podařilo počít. Clostil Ti nastimuluje vaječníky, které namísto jednoho vajíčka vyprodukují vajíček klidně i 14 najednou. Z toho plyne obrovské riziko vícečetného těhotenství, které následně ohrožuje vůbec celé těhotenství, hrozí dřívější porod, potrat atd. Duphaston má pak za úkol po ovulaci podpořit funkci progesteronu, aby se zadařilo. Clostil ale poškodí děložní sliznici... zbytečně uspěchaná ovulace nic neřeší. Nejde o léčbu, ale o umělé stimulace, v podstatě by stačilo do Tebe injekcí vpravit spermie a už by se jednalo o pokus umělého oplodnění 😢 Všechno co píšu si můžeš přečíst v příbalových letácích. Rozhodnutí bude na vás dvou, všechno prober s mužem, zda on chce, aby ses vystavovala rizikům a zkoušela to. Můžeš se podívat na web www.cenap.cz, řípadně je i nezávazně kontaktovat, co by Ti jejich gynekologové a zdravotníci poradili.

kolibricek36
26. čer 2019

@hermij Ja jsem po trech ZT taky neverila - problemu mam tedy vic - ted mi tu lezi 5,5 mesicni zazrak v postylce.....
@betnika ja skze ty leky otehotnela ale bohuzel se to zvrtlo.... Az jsme to vzdali - tedy ja to vzdala - se stal ucineny zazrak - zcela prirozene, bez leku a neci pomoci.
Za me zkusit muzes, ale mela bys pocitat s variantou ze se muze i pres leky neco zvtrnout

betnika
autor
26. čer 2019

@hermij endo bylo malé a je prozatím pryč. Doktoři doporučili co nejdříve otěhotnět, proto ten spěch a na IVF prozatím nechci, chci zkoušet přirozeně 😉

hermij
27. čer 2019

@betnika Chápu, ale tlak lékařů (nebo jen jejich doporučení) může zbytečně způsobovat stres. Na umělých stimulacích bohužel není nic přirozeného. Přirozené cesty hledá centrum Cenap, kontakt jsem napsala, můžeš zkusit, rádi poradí po telefonu nebo e-mailu, osobně v Brně.

hermij
27. čer 2019

Ale ať dám kdyžtak i nějakou kloudnou radu... 😇 Ten Clostil bych vůbec nechtěla, odmítla bych 🙈, sledovala bych si bazální teplotu 🤒, abych viděla, kdy nastane přirozeně ovulace 💃 (minerální látky a vitamíny pomohou ovulaci, aby proběhla - co konkrétně jsem Ti již dávněji psala, nechci se pořád opakovat). Nechala bych si předepsat gestageny - namísto Duphastonu třeba raději Utrogestan nebo Gynprodil, ti jsou na přírodní bázi, Duphaston je čistá chemie, jen umělá napodobenina progesteronu. A ty gestageny se začínají užívat až po prokázané ovulaci, takže jak budeš mít tři vyšší teploty po předchozích 6 nižších (viz pravidla symptotermální metody pro určení ovulace - vysvětleno např. na www.cestykditeti.cz), tak pak se nasadí gestageny a berou do menstruace. Pokud nedorazí, tak ještě několik prvních týdnů, aby se podpořilo uchycení miminka v peřince dělohy 🙂 🤰 Přeji Ti, aby si k vám miminko brzy našlo cestu 🙏😇

betnika
autor
28. čer 2019

@hermij dobrý den, moc děkuji. Nic se nekoná, menses dorazí po roce sama, dle doktorky za tři dny a ovulace proběhla, takže vše přirozeně. Konečně po roce!

hermij
28. čer 2019

@betnika ❤🙏🌷