Clostilbegyt a bazální teplota. Je normální, že hodně "skáče"?

annah1111
4. dub 2023

Zdravím, měřil jste některá BT při Clostillbegytu? Je normální, že mi to hodně skáče? Děkuji.

Dle ovu testu jiz ovu proběhla, ale teplotou se řídit nemůžu...

lilian2111
4. dub 2023

Bazalni teplota bývá 100% ukazatel ovulace. Teplota skáče u anovulačních cyklů, ono pozitivní ovulační test není záruka toho, že ovulace proběhne, ukazuje jen, že se k ní schyluje.
Moje zkušenost je bohužel jako u tebe,… z clostilu cysty, bt skákala a k ovulaci s ním nedošlo - ani druhý pokus když se píchl ovitrelle. 😕 nechci strašit, jen pošle popisu to vypadá že ovulsce neproběhla..

annah1111
autor
4. dub 2023

@lilian2111 aha, tak to mě nenapadlo🙄 já jsem právě i docela přestala měřit kvůli tomu..
A jaký postup jsi měla dal?

nazka
4. dub 2023

@annah1111 já mám pocit, že jsem taky neměla ovulaci. Vždy ji na sobě poznám (už si nedělám testy) a s clostikem vůbec nic

annah1111
autor
4. dub 2023

@nazka me právě i teď bolely vaječníky, hlen byl taky,ale dneska jsem se zkusila změřit a bylo 36,48 🙄
Bohužel nechodím na kontrolní ultrazvuk, takže vůbec nevím, jak to vypada

nazka
4. dub 2023

@annah1111 a jakou máš dávku?

annah1111
autor
4. dub 2023

@nazka 1-0-0

Ale už jsem je brala min.týden

lilian2111
4. dub 2023

@annah1111 Dostala jsem femaru a ta zabrala na poprvé 🙂

annah1111
autor
4. dub 2023

@lilian2111 kouknu co to je😊 dekuji😊 no uvidíme, snad to jednou vyjde🙏🙄

annah1111
autor
5. dub 2023

Holky, tak jsem dneska byla na ultrazvuku a jeden folikul 16mm, 17mm a 20mm, takže ovu ještě nebyla

Teplota pár dní se mi drží dole

nazka
5. dub 2023

@annah1111 jsem zvědavá, jak to budeš mít. Jsi někde v caru nebo na gyndě?

annah1111
autor
5. dub 2023

@nazka na gynde

nazka
6. dub 2023

@annah1111 a jaký je u Tebe postup, jestli nevadí, že se ptám? Mně přijde, že mi gyndař ty prášky střelil jen tak od oka na 3 cykly, s tím že poslední si mám zdvojnásobit dávku a ještě další 3 měsíce to bude fungovat dál. Ani mě před tím nevysetril, nic..

annah1111
autor
6. dub 2023

@nazka no, delší dobu beru Utrogestan a teď mi první cyklus dala Clostillbegyt s tím, že si ho můžu dát klidně i další měsíc. Pokud to nevyjde. Nic vic🙄 a mně se ten přístup nelíbí, tak jsem na tu folikulometrii šla, ale ne ke své doktorce (má dovolenou). Ale příští měsíc (pokud to teď neklapne), tak si to pozorování vydupu. Protože k čemu nám ty prášky jsou, když ani nevíme, jestli to vůbec funguje a doktorka to vlastně taky neví, když si to nezkontroluje...

nazka
6. dub 2023

@annah1111 no asi tak. Mně to doktor dal s tím, že jsem plodina (mám 2 děti a jeden zt), víc mě nevysetril a šup tohle.. Když to nevyjde, co se děje.. Děti už mám, že.. No a já nějak s tím nejsem smířená.. A kam jsi šla na tu folikumrtrii? Ptám se jak blbec, ale fakt nic o tom nevím..

saxanana
17. dub 2023

Ahoj holky, zkušenost s mojí doktorkou....předepsala mi clostilb.půl tablety, prý pozvolně, abychom věděly jak nejprve tělo bude reagovat, pak byla kontrola folikulometrie. Vše bylo ok, s tím že dávku navýšíme tento cyklus na tabletu a hned mám další termín na folikulom. Poté když to bude v pořádku a porostou f.bez problémů jak mají, není potřeba prý chodit znovu, ale že někdo si to chce hlídat každý cyklus, že jí to nevadí, ale samozřejmě pokaždé si to člověk hradí. Jinak BT už neměřím, ovu test vychází zřetelně a nejsem schopná si BT měřit po probuzení v posteli... 🙂