Ahoj vespolek,
zajímalo by mě, jak odvést myšlenky od snažení? Lehce se to řekne, ale hůř udělá. Co Vám pomáhá nejvíc? Běhání, knihy, TV? Třeba mi poradíte něco, na co jsem ještě nepřišla. Nesnažíme se sice závratně dlouho, ale kolem mě se najednou vyrojilo těhulek a já najednou dostala strach a samozřejmě to nejde a já najednou nedělám nic jiného, než že pročítám články, diskuze,... 🤦🏻♀️
Díky a mějte se krásně, L.
Myslím, že teď před létem je na to ideální doba. Já jsem si koupila nové kolo, plánovali jsme výlety, dovolenou, k tomu jsme ještě chystali svatbu.
A po roce snažení, kdy jsem pořád myslela na to “co když to nepůjde”, jsem si najednou byla jistá, že miminko mít budeme, i když to třeba nebude hned. Přestala jsem to řešit a za měsíc jsem byla těhotná. Ale musela jsem k tomu “neřešit to” tak nějak dospět, nejde to na povel.
@1leny v prvni rade bych se vyhla strankam jako je MK
Poprvé jsem otěhotněla ani nevím jak, ale na druhé jsem si musela "počkat" půl roku od snažení. Ale to byl půlrok manžel by mohl povídat. Výkyvy nálad, sex skoro na povel. Jezdila jsem každé ráno na kole, odpoledne jsem chodila běhat. Pak mi manžel řekl, že náš synek bude mít bratránka nebo sestřenku a já myslela, že vyletím z kůže. Jednou jsem nemohla doběhnou trasu kterou jsem dávala s přehledem. Důvod - vytoužená druhá čárka na testu. Třetí mimi byl pokus bud to vyjde a nebo ne. Vedle mě hajá holčička. Takže určitě sportuj, pokud máte zahrádku klidně at je z tebe Béda Trávníček. Pani co se mnou byla v porodnici chtěla miminko a nešlo to tak si vzala chlupaté psí miminko a najednou měli i to své. Pokud jste oba zdraví tak je to v psychice a většinou když už to člověk zabalí tak se zadaří. Hlavně se pokus nebláznit jako já. Ještě můžeš zkusit ovulační testy a spočítat si plodné dny, ale to už asi máš zmáklí. Hodně štěstí, at máš brzo těhotenskou průkazku. Ale i ta je pouze začátek dlouhého běhu než se to narodí. Hlavně pořizuješ si doživotní strach tak šetři síly.
Já začala cvičit a také se nechala objednat do Repro,abych zjistila,kde je problém. Objednaná jsem byla měsíc a už tam jsem šla těhotná,ale velmi čerstvě 😉
@zelenaesmolda To bych moc ráda, ale to mi prostě nedá... :( Jednak jsem se tu už spoustu věcí dozvěděla a chci vědět i ty další, a hlavně - vidím, že to tu snažícím se "maminkám" vychází a to mi dobíjí pozitivní energií a nebo naopak tady zjistím, že to někomu taky nejde a necítím se tak nemožně..:/ 🙂
cvičení zní jako fajn nápad! 🙂 Zkusím se do toho vrhnout🙂 Díky holky! 🙂
Já mám za sebou zatím jeden nevydařený pokus a od té doby to právě nejde.. Nějak se mi nedaří na to nemyslet. Zkusím si stanovit nějaký cvičící cíl a soustředit se na něj.. Uvidíme, jak mi to půjde🙂
@1leny jenze taky vidis vsude kolem sebe same maminy a to ti muze dat falesny pocit,ze jsou vsude jenom maminky s detma.stejne jako clovek po rozchodu vidi najednou vsude zamilovane pary.psychika hraje velkou roli a tim,ze jsi v prostredi,ktere porad probira materstvi a deti ti to akorat vsechno porad pripomina a nedokazes se uvolnit a nemyslet na to.rozhodne to otehotneni nepomaha
Stejne jako holky vyse. Cviceni, fitness... nejlepsi co muze byt. Chci mit super postavu...mam plany na 3-4 mesice a po roce stidaveho snazeni a nervu jsem konecne vyklidnena, spokojena a rikam si, co bude bude. Aspon, kdyz otehotnim, budu mit dobry zaklad a budu moct cvicit a udrzovat se i s pupkem 🙂 Je mi 31..takze casu taky neni nazbyt, ale ten cas a cekani si hodlam mega zprijemnit.
@mmichaella super postavu abys mela po tehu co shazovat? :D
Žít tak, jak jste žili předtím, než jste se pro dítě rozhodli, a ještě líp. Pomůže i udělat si ve vlastním životě a těle pořádek. Ujasnit si, proč jsi právě s tímto mužem. Proč je on pro Tebe ten nejlepší. Jak udržet lásku a aby to klapalo i nadále. Děti ke štěstí nepotřebujeme, a tak je třeba nejdřív najít si to štěstí u sebe, ve vztahu, aby pak do toho štěstí děti přišly. Málokterá žena toužící po dítěti si uvědomuje, že to dítě tu nebude navždy. Odroste a odejde. A pak zůstanete zase jen vy dva. Je třeba budovat vztah, investovat do něj čas i energii 🙂 Vůbec není špatně občas si postesknout, ale je třeba najít si smysl v životě bez dětí, doteď snad nějaký smysl měl, no ne? :D Taky není vůbec špatně klást si otázky proč se nedaří, pročítat články a diskuze, aspoň si rozšíříš obzory a můžeš zkoušet různé "zlepšováky", resp. poznávat své tělo, zda funguje zdravě, vyživovat ho, hýčkat, aby se připravilo na to, že bude nosit nový život. Je to o nastavení mysli 🙂 Držím pěsti, až se brzy poštěstí 🙂
U nás to nešlo proto, že jsem měla velké stresy z práce. Ve chvíli, kdy jsem si snížila úvazek, pak se rozhodla, že pokud to dál nepůjde - v práci i se snažením - dám výpověď (ač by mi případně zmizela vidina moc krásné mateřské), začala jsem vymýšlet, jak si trochu vylepšit životopis, pustila jsem se do dalšího vzdělávání v oboru, trochu víc do hloubky.... pak jsem byla z práce tak vyčerpaná, že jsem si říkala, nejde to, k poslednímu tu výpověď opravdu dám, protože se nechci zničit... a 23. toho měsíce jsem našla dvě čárky a to vyčerpání už patřilo k těhotenství...
Podle mě jde o to změnit něco, co drhne, i když ti to třeba na první pohled nepřijde... ale třeba cvičení k tomu může být dobrý prostředek, ale záleží na situaci... já z práce chodila tak unavená, že ještě jít běhat by mě zabilo 🙂
Tak mě ještě napadlo, do práce za námi chodila jedna paní co byla už v důchodě a když přišla řeč na děti tak taky říkala, že nemohla dlouho otěhotnět. Pak jeli s manželem k moři na dovolenou a tam že byl jiný vzduch a jiná nálada. Nakonec měla 4 děti. Tak možná zkus naplánovat nějakou dovču
Holky díky za tipy🙂 Pomáhá mi o tom všem jen mluvit a číst vaše tipy🙂
Myslím, že můžu říct a zaklepat to, že máme s manželem skvělý vztah, takže myslím, že zvládneme i situaci, kdyby miminko přijít nemělo. Asi bych to ani tolik neřešila, kdyby to šlo tak hladce jako na podzim, to jsem otěhotněla snad druhý měsíc snažení, pak jsem ale musela na revizi, čekat a teď se snažíme a nic.. Je mi 33, žádného špuntíka zatím nemáme a tak se mi na tohle těžko zapomíná. Ale jak říkám, zkusím se upnout třeba na to cvičení.. Nebo začnu ještě víc lítat se psy🙂
Věř že to vyjde. Švagrová byla v 10 nebo 11 týdnu taky musela na revizi a nevim teda za jak dlouho ale mají kloučka. Až to budeš nejméně čekat tak to přijde.
@1leny ten pocit s tema tehulkama jsem mela taky, ale je to jen, ze to clovek vic vnima. Ja si pred otehotnenim nalozila trochu vic prace a pak prosla kde co, metodu rus, akupresuru, akupunkturu, kvantovani, cinskou medicinu, fyzioterapii a mojzisovku a myslim ze to nebylo vse. Ale zkusila jsem myslet pozitivne, nejprve to neslo, ale pomohlo mi napsat na papir co si rikat, nic negativniho se NE tam byt nesmelo, kazdy vecer kdyz jsem myslela na to proc ostatni co nechteji muzou a my ne, tak jsem si to nekolikrat precetla a usnula, nakonec se podarilo po 2 potratech. A s tou ms to tak muze byt, po potratu je mnohem vetsi sance znovu otehotnet, takze bych se nebala. Drzim pesti!! Vsak ti to take vyjde
U mě to bylo tak že jsem po dvou nevydařených těhotenstvích už skoro i přestala chtít dítě. Vrhla jsem se na focení na koňských akcích, rozjela vlastní obchod s krmivem a začla aktivně trénovat na koni. Těšila jsem se na celou sezónu, závody, focení.... No a po třech měsících jsem byla skoro i naštvaná že se zadařilo 😂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Já jsem nám naplánovala 2 velmi náročné turistické dovolené a vrhla se po hlavě do fitness. Oboje mě vytizilo natolik, že jsem se tak nějak smirila s bezdetnym životem a bylo mi fajn 🙂