Zdravím,mám za sebou 5 potratů..po prvním potratu jedno zdravé dítě přirozenou cestu..po té 4 potraty.Geneticky zjištěno,že jsem nositelkou balancované translokace a mám vlastně poškozeny nějaké chromozomy.Tudíž u mě těhotenství končí potratem v časné fázi.Nyní mám za sebou IVF...1xEt,2x KET bez úspěchu.Peníze už nemáme.Chtěla jsem se zeptat,jestli jste některá otěhotněly přirozeně i s touto chromozomální poruchou??děkuji
tak já po neúspěšném IVF 3x jsem se snažila od ledna přirozeně a bohužel bez úspěchu ☹ Držím moc moc pěsti,ať se povede 🙂
@zuzulienka79 už mám fakt strach. Nejdříve rána, že musím podstoupit IVF a teď ještě špatná genetika. My máme právě také jen na jedno, možná na dvě umělé, pak už končime. Začínám v týdnu stimulovat. Tak snad aspoň nám to štěstí jednou zaklepe na dveře.
@zuzulienka79 ahoj nevím jestli by byla moje odpověd aktuální. Já mám 2 holky. Mezi nima jsem potratila. U druhé holčičky jsem musela jít na plodovku. Různými vyšetřeními zjistili, že moje mamka já i moje obě dcery máme balancovanou translokaci chromozomu. Moje maminka se to dozvěděla v 60 letech. Nic by to nemělo znamenat. Nebalancovaná translokace je prý horší.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@zuzulienka79 Tak teď zrovna dnes jsem se dozvěděla, že mám to samé a koncem května na IVF. Mam špatný 11 a 20 chromozom. A mám hrozny strach.