Ahoj, s přítelem se 5 měsíc snažíme o mimi (vím, že podle některých je to krátká doba). Sex máme zkoro každý den (ne ani tak kvůli mimi, ale že chceme). U mě je vše v pořádku. Ovulace dle BT probíhá. Může mít vliv na to, že se nedaří, příliš častým sex? Že by spermie nesthli pořádně dozrát a být schopné oplodnit vajíčko.
@marky125 ahoj spíš se na to přestaň tolik soustredit. Najdi si koníček nebo něco. Ja se na to taky že začátku furt soustředila a říkala si proč to nejde. MS pravidelná atd. Pak před Vánoci se peklo cukroví v práci hoňky a já na to neměla ani čas myslet. A ono hle další MS nepřišla 😊
Tou ovulaci dle mereni BT bych si tak uplne jista nebyla. Jedina jistota, jak to 100% zjistit je folikulometrie na gynde.
A problem muze byt take uplne v necem jinem. Muzes mit kratkou lutealni fazi a embryo se nestihne zahnizdit a dalsi veci.
Určitě ne. Sex často je v pořádku 🙂 naopak😉 problém může být za prvé opravdu v hlavě a pak nějaký zdravotní.. zkus zaměřit své myšlenky jinam, i když ono se to snadno řekne.. ale.. pomáhá to👌
No tak dle mě a co mi na gyn říkal to ,,problém,, je spermie nestačí uzrat chce to omezit aspoň na ob den
Kazdy den je moc. Ja bych i ze zvedavosti hopla na gyndu, abych vedela, kdy je pripraveny folikul.
Ja bych po 5.mesicich hned nehnala chlapa na spermiogram... Ale kazdeho vec.. Jak pisou holky, tolik se nesoustredit a snizit frekvenci alespon obden 😁
Po peti mesicich bych jeste nikoho nikam neposilala, prumerna doba poceti se uvadi rok (jasne, zapocitavaji se do toho extremy jakoze nekdo nemuze otehotnet x let, ale i tak). My jsme treba s muzem oba zdravi a v poradku a prvni dite nam trvalo sedm mesicu, druhe pak na prvni pokus. Nekdo proste tu statistiku stastlivcu, co otehotneli na prvni dobrou, proste zvysovat z druhe strany musi 🙂
@marky125 nejde, navic ja mela i sileny tlak v okoli, o to horsi to bylo no 😑 nakonec sem fakt po roce rekla ze na ti vsechno seru, ze dodelam skolu, kouoime auto, pojedem vylety a kdyz se to nepovede ani za pul roku, nekam zajdem. A fakt sem se ponorila do skoly a dalsi mesci to nedostala. Nevim jak se mi povedlo to vypustit, protoze jsem na to myslela opravdu denne. Zkusila sem x pripravku vitaminu atd. Nakonec sem jedla jen listovou kys.
@dat jediné co beru, tak sem tam zobnu kyselinu listovou. Snažíme se hodně jezdit po výletech a věnovat se jiným aktivitám (spotrujeme, zdravá strava), aby na to člověk myslel co nejméně. Tlak okolí tak trochu taky je. Štve mě, že vsechny kamarádky přišly do jiného stavu ani zkoro nevím jak 😁 no hned na poprvé a my musíme čekat. Člověk si pak říká, jak je ten život nespravedlivý. Přitom my tomu mimi dáme úplně všechno.
Taky vim ze se doporucuje ob den, ale znam i lidi co meli sex denne a otehotneli 😊 my ho prvni 4 mesice meli taky denne v plodnych dnech a pak 5 mesic ob den a vyslo to, ale otazka jestli to na to melo vliv nebo ne 🤷♀️😁
a brala jsi předtím třeba antikoncepci? Já brala 15 let, první mimčo nám trvalo 8 měsíců, měli jsme sex ob den. Druhý mimčo hned druhý měsíc🙂 Zkuste ještě vydržet!
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ne.