Častý pohlavní styk. Může mít vliv na to, že se nedaří?

marky125
2. bře 2020

Ahoj, s přítelem se 5 měsíc snažíme o mimi (vím, že podle některých je to krátká doba). Sex máme zkoro každý den (ne ani tak kvůli mimi, ale že chceme). U mě je vše v pořádku. Ovulace dle BT probíhá. Může mít vliv na to, že se nedaří, příliš častým sex? Že by spermie nesthli pořádně dozrát a být schopné oplodnit vajíčko.

lstuchlova
2. bře 2020

Ne.

herousek
2. bře 2020

@marky125 ahoj spíš se na to přestaň tolik soustredit. Najdi si koníček nebo něco. Ja se na to taky že začátku furt soustředila a říkala si proč to nejde. MS pravidelná atd. Pak před Vánoci se peklo cukroví v práci hoňky a já na to neměla ani čas myslet. A ono hle další MS nepřišla 😊

alcar
2. bře 2020

Tou ovulaci dle mereni BT bych si tak uplne jista nebyla. Jedina jistota, jak to 100% zjistit je folikulometrie na gynde.
A problem muze byt take uplne v necem jinem. Muzes mit kratkou lutealni fazi a embryo se nestihne zahnizdit a dalsi veci.

lucieevita
2. bře 2020

Určitě ne. Sex často je v pořádku 🙂 naopak😉 problém může být za prvé opravdu v hlavě a pak nějaký zdravotní.. zkus zaměřit své myšlenky jinam, i když ono se to snadno řekne.. ale.. pomáhá to👌

marky125
autor
2. bře 2020

@alcar ovulaci mám ověřenou na gyndě a lutealní fázi mám 14-15 dnů, takže to by neměl být problém. Říkala jsem si, že by mohl jít chpal na vyšetření, zda je u něho všechno v pořádku.

arevb
2. bře 2020

Určitě ano...

agneska7
2. bře 2020

No tak dle mě a co mi na gyn říkal to ,,problém,, je spermie nestačí uzrat chce to omezit aspoň na ob den

alcar
2. bře 2020

@marky125 urcite by mohl jit jako samoplatce. Pres pojistovnu by to musel napsat gynekolog a tam je podminka myslim aspon rok snazeni.

marky125
autor
2. bře 2020

@agneska7 na tenhle článek jsem také narazila. Takže jsme si řekli, že teď to zkusíme ne tak často.
@alcar našla jsem, že spermiogram stojí cca 800 kč.

mar_kytka
2. bře 2020

Kazdy den je moc. Ja bych i ze zvedavosti hopla na gyndu, abych vedela, kdy je pripraveny folikul.

dat
2. bře 2020

Ja bych po 5.mesicich hned nehnala chlapa na spermiogram... Ale kazdeho vec.. Jak pisou holky, tolik se nesoustredit a snizit frekvenci alespon obden 😁

marky125
autor
2. bře 2020

@dat zkusíme to takhle a uvidíme 😁 nepřijde mi, že bych se na to nějak soustředila. Spíš když to dostanu, tak plaším a pak už ne..

dat
2. bře 2020

@marky125 no ja ac jsem tvrdila jak se snazim se nesoustredit tak podvedomi na tom bylo jinak no.

dora13
2. bře 2020

Po peti mesicich bych jeste nikoho nikam neposilala, prumerna doba poceti se uvadi rok (jasne, zapocitavaji se do toho extremy jakoze nekdo nemuze otehotnet x let, ale i tak). My jsme treba s muzem oba zdravi a v poradku a prvni dite nam trvalo sedm mesicu, druhe pak na prvni pokus. Nekdo proste tu statistiku stastlivcu, co otehotneli na prvni dobrou, proste zvysovat z druhe strany musi 🙂

marky125
autor
2. bře 2020

@dat je fakt, že to podvědomí na to asi myslí... Ale asi to nejde úplně vypusit, když si to člověk tak moc přeje a ono to nejde..
@dora13 nechám to na chlapovi, jestli bude chtít jít na vyšetření. Ale je z toho taky zklamaný, doufal, že budeme patřit mezi ty, kterým se zadaří hned... ☹️

dora13
2. bře 2020

@marky125 tak to doufaji vsichni🙂 nikomu se nechce cekat. Ale naprosto chapu, ja z toho taky byla nestastna, byt jsem rozumove vedela, ze par mesicu fakt nic neni. Proste si vas vybira to spravne miminko🙂

marky125
autor
2. bře 2020

@dora13 děkuji za podporu 🙂 snad si nás brzy vybere 🙂 Přesně tak to taky mám. Jsem z toho nešťastná, ale přitom vím, že to nejde na lusknutí prstu.

dat
2. bře 2020

@marky125 nejde, navic ja mela i sileny tlak v okoli, o to horsi to bylo no 😑 nakonec sem fakt po roce rekla ze na ti vsechno seru, ze dodelam skolu, kouoime auto, pojedem vylety a kdyz se to nepovede ani za pul roku, nekam zajdem. A fakt sem se ponorila do skoly a dalsi mesci to nedostala. Nevim jak se mi povedlo to vypustit, protoze jsem na to myslela opravdu denne. Zkusila sem x pripravku vitaminu atd. Nakonec sem jedla jen listovou kys.

marky125
autor
2. bře 2020

@dat jediné co beru, tak sem tam zobnu kyselinu listovou. Snažíme se hodně jezdit po výletech a věnovat se jiným aktivitám (spotrujeme, zdravá strava), aby na to člověk myslel co nejméně. Tlak okolí tak trochu taky je. Štve mě, že vsechny kamarádky přišly do jiného stavu ani zkoro nevím jak 😁 no hned na poprvé a my musíme čekat. Člověk si pak říká, jak je ten život nespravedlivý. Přitom my tomu mimi dáme úplně všechno.

nikol125
2. bře 2020

Taky vim ze se doporucuje ob den, ale znam i lidi co meli sex denne a otehotneli 😊 my ho prvni 4 mesice meli taky denne v plodnych dnech a pak 5 mesic ob den a vyslo to, ale otazka jestli to na to melo vliv nebo ne 🤷‍♀️😁

olsett
2. bře 2020

a brala jsi předtím třeba antikoncepci? Já brala 15 let, první mimčo nám trvalo 8 měsíců, měli jsme sex ob den. Druhý mimčo hned druhý měsíc🙂 Zkuste ještě vydržet!

marky125
autor
3. bře 2020

@nikol125 zkusíme ob den a uvidíme. Třeba to vyjde. 🙂
@olsett jj brala. Ale už třetí rok neberu a cykly mám srovnané.