Poprosím o zkušenosti s merenim BT teploty- kamaradka zacala merit a uz drive si hlida hlen.
Ja teplotu nikdy nemerila,tak nevim. Je mozne, ze teploty stoupnou az po ovulaci -treba druhy den? Nekde tvrdi,ze ovulace je,kdyz se zvedaji teploty a nekde zas, ze pri nejnizsi teplote je ovulace. Ona mela ct,pa,so plodny hlen - v nedeli uz ne. V sobotu teplota prudce klesla -pak se cca o 0,1 zvysila v nedeli a pondeli a o 0,3 stupnu az v utery rano, kdy uz hled plodny nebyl.
Děkuje za názory
Ovulace probíhá mezi vrcholem hlenu a vzestupem teploty. Nelze obecně říct, že ovulace proběhne poslední den plodného hlenu a ani že je ovulace poslední den nízké teploty. Někomu stoupne teplota den po, někomu dva dny po a někomu třeba i den před. Proto se za plodné období považují ještě tři dny po prvním vzestupu teploty.
Bazalní teplota vždy potvrdí ovulaci zpětně, ale nikdy neřekne úplně přesně, kdy byla, protože ženy jsou různé a každá funguje trochu jinak.
Já mám třeba vzestup BT až zhruba 2-3 dny po vrcholu hlenu. Proto je u STM dvojí kontrola - hlen i teplota.
Nemáš graf? Bylo by to jednodušší.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ovulace je vždy poslední den nízkých teplot. Platí tam pravidlo 6 nízkých a pak 3 vysoké. A teplota se musí následující 3 dny zvednout minimálně o 0,3 stupňů. Plodný hlen může být i jeden den po proběhnutí ovulace, to má jak která. Já třeba plodný hlen poznám tak, že žádný nemám, drží se mi uvnitř a jde to poznat při sexu.